Prvé dni v novej práci

21. aug 2024

Chcela by som sa vás spýtať, ako zvladate prvé dni v novej práci. Nepatrim medzi najšikovnejšie ženy a zvyknem robiť veľa chýb, vznikne veľa trapasov a ja sa vždy cítim že v očiach iných kolegov ci nadriadeného potom už po zbytku času budem vyzerať ako úplný idiot. Skrátka povedané dlho sa učím... Viem aj spanikárit až tak že si nájdem inú prácu... No proste ťažko takto so mnou. Potrebovala by som asi nejakú útechu ako sa vysporiadať s chybami a trapasmi

zmrzlinka2021
21. aug 2024

Ako na sebe pracuješ, aby si sa zlepšila?

estellas
21. aug 2024

Ja sa pripojím k tebe.
Ja to tiež tak mám že dlho sa učím nové veci.
Mne to stále vyčítajú že by som mala robiť oveľa rýchlejšie. Mňa to trápi a neviem ako to zmeniť. Stále vidím že niekomu to ide lepšie ako mne, ma to dosť deptá.

akje
21. aug 2024

@autorka tak ti poviem.
Kto nic nerobi, nic nepokazi.
Nikto uceny z neba nespadol.
Ludia robia chyby, preto je na ceruzke guma ;)

Kolega mal problem, ze bol vecne neviditelny v kancelarii. Nikto si ho nevsimal, ked zacal rozpravat, tak ludia odchadzali. A raz mu dal niekto radu, ze aby sa zviditelnil, musi urobit nieco, aby si ho zapamatali. Neriesil to. Raz sa na prvom stretnuti oblial nechtiac kavou a vsetci si ho zapamatali :D zrazu ho vypoculi a aj na neho dali. Ber to z pohladu, ze ta ludia vo firme budu poznat ;)

Zaciatky su vzdy tazke. Ak tie chyby potom po dlhsom case nerobis.. Neries ;)

buberova
21. aug 2024

Ja by som ti odporúčala písať si postupy do nejakého zošitka, debilníčka a píš si ich tak blbuvzdorne aby si sa k tomu vždy mohla vrátiť a prechádzať chybám. Daj si svoje poznámky skontrolovať kolegyni aby si si bola istá že sa nich môžeš spoľahnúť.. a pekne pomaly si všetko 3x premysli kým to spravíš alebo sa opýtaj, ak to nepomohlo..

pe_mi
21. aug 2024

Ahoj,ja som 5ty mesiac v práci .už tých 90% zvládam,ale som celoživotné také motovidlo.
V práci žartujem, cítim sa síce trápne,ale milujem svoju prácu a kolektív s konateľom vypadaju,že tiež ma berú,taká,aká som 😅
A furt niečo 😀
Držím palce,aby si to sama so sebou vydržala 😁 viem,aký to je pocit

beata_k
21. aug 2024

Pokial firma o 1500 zamestancoch nepouziva servery lebo Beatka ide raz v roku nieco urobit aj to pos*re, tak to nie je trapas. Teraz sa na tom smejem, ale v ten den som sa v Tescu poobede pri nakupe normalne rozplakala. Nic sa neboj, bude dobre. A nepanikar, kazke halo trva len tri dni 🙂

bublinka1426
21. aug 2024

podla mna kazdemu chvilu trva kym sa zabehne v novom, to je normalne. niekedy sa citim ako nemehlo aj po par mesiacoch. dolezite je sa z chyb poucit a neopakovat.

ale ako sa uz spomenulo, kto nic nerobi, nic nepokazi.

v zivote sa vsetci ucime cely zivot. a zacni si verit. kazdy sme v niecom dobry 🙂

tiika
22. aug 2024

Dôležité je, že sa to chceš naučiť a chceš to robiť dobre. Ak sa nejaká chyba vyskytne, pozeraj sa na to (a v duchu si povedz), že je to tvoja nová skúsenosť, nie chyba.
Ty si niečo urobila ako si najlepšie vedela, no chýbal ti nejaký údaj, prax, niečo sa robi inak než si zvyknutá… Skús si zapisovať. Potom si to na konci dňa zrekapituluj a na druhý deň ráno ešte raz zoznam prebehni. V prípade potreby, ak sa opäť nieco vyskytne, postup opakuj. Takto budes mat systém a zároveň premyslený plan ako svoju prácu zlepšiť a chybovosť minimalizovať.

dominika1234567891
22. aug 2024

Napíšem z vlastnej skúsenosti, zajtra bude mesiac, čo som v novej práci. Je to práca, ktorú som nikdy predtým nerobila, na zaučenie, aby som pracovala už sama som mala tri týždne, aj to bolo všetko tak za "pochodu", neviem ešte ďaleko všetko, ale na začiatok som chcela hlavne vedieť koho sa môžem na čo opýtať a kde aké informácie nájdem. Snažím sa veriť si a nepanikáriť, to je pre mňa základ. Možno sa mi to ľahko hovorí, lebo učenie sa nových vecí mi nerobí problemy, ale myslím, že by to pomohlo aj tebe. V práci sa sústrediť len na pracovné povinnosti, neprepadať stresu a držať sa hesla, že keď nejde o život, tak nejde o nič. Alebo si možno len nemala šťastie na prácu, ktorá by ti úplne zapasovala. Ale veci nikdy nie sú také zlé ako sa na prvý pohľad zdajú 😉.
Každopádne držím palce 🙂