Ahojte dievčatá, kto si robil rozširujúce štúdium geografie alebo biológie? Najlepšie na IPV Žilina. Chcela by som vedieť vaše skúsenosti, náročnosť? Ďakujem
@jahodka1155 Ahoj, prosim ta zistila si niečo viac o studiu? Tiež rozmyslam nad tym či sa na to dať a zhanam info. Dakujem za odpoved.
@santerra ahojky nič absolútne nič 😔 ak máš nejaké info hoci aké nápis mi správu prosím tá. Ďakujem
ahojte, mne uz prisla odpoved, zatial na geografiu je prihlasenych 17, poslali mi rozvrh, co mali minuly rok a ked to porovnam z presovom tak hodne menej uciva, vyjde tak skusky zimny a letny 4/3 plus zapocty co sa da. Akurat sa plati viac tu stoji semester 600 a v presove rok 600. ale da sa na splatky. Kolegyna studovala historiu a povedala ze boli super ze ich brali ako kolegov. Tak uvidime.
a predlzili podavanie prihlasok do 31.8.2019
a povedali mi ze vsetci urobili)) doteraz)))
@jahodka1155 Ahoj ja riešim momentálne dilemu či geografia alebo radšej fyzika v Prešove ( to mám bližšie). Hlavne s ktorým predmetom by bola väčšia šanca sa uplatniť...počula som, že na fyziku, chémiu a matiku je učiteľov málo....Kolegyňa chodila do ZA na občiansku a pochvaľovala si, že veľmi dobre 🙂
@sue250 to si sa informovala na ipv? A cez koho sa to Robo cez BB univerzitu či BA univerzitu?
@sue250 ja v decembri koncim DPS musím zavolať či by má aj tak zobrali
@sue250 a mohla by si mi preposlat prosim info?
Ahojte ja mám dejepis a občiansku a hodín je čoraz menej . Fyziky je malo v každom ročníku jedna hodina . Ja mám tiež blízko Presov ale je ťažší a ide sa každú sobotu kde v Žiline raz za mesiac. Da sa vziať ubytko v hoteli Slovakia a keď si študent platíš 25 euro za noc. Robí to UK Bratislava . Skúsim vložiť rozvrh minuly rok čo mali .
@jahodka1155 v Žiline a robí UK Blava
@sue250 ďakujem veľmi pekne za info. Možno budeme spolužiačky. Ešte som hľadala či niekto neštudoval konkrétne geografiu ale nenašla som nikoho, tak aspoň takéto info. Rozvrh vyzerá celkom fajn si myslím.
Zdravím, tiež si idem na poslednú chvíľu podať prihlášku na štúdium geografie do Ziliny, tak pevne verím, že nás bude dosť 🙂
Dievčatá, Ja stále neviem či sa mam prihlásiť na rozširujúce či nie. V decembri koncim DPS a neviem či by som to zvládla.
@jahodka1155 našla som na fcb skupinu čo študovali v Žiline geografiu písala dom správy ale zatiaľ nepodpísali . Ale čo som sa Dočítala niekedy namiesto testov písali prace .
sue250 ahoj. Ides na tu geografiu??? Ja som mala prihlasku na spec.pg ale asi neotvaraju pre maly zaujem..tak rozmyslam daky predmet iny si dorobit
@vronni ja by som si osobne bio a geo nedala,mám riadne vyštudovanú biológiu a geografiu v mojom okrese LM a v 2 vedľajších sa s týmito predmetmi nedá zamestnať,v kuse dávajú učiť učiteľom aby im doplnili úväzky,tu najviac letí čo chýbajú fyzikari,matikari,chemici,informatici a učiteľky 1.stupen.
@vronni ja idem ja som dej s obn a krátia hodiny ( nasa zemepisarka ide o 4 roky do dôchodku tak preto lebo mame len jednu a dejepisarky 4 ale učí len jedna pretože ostatne učia sjl. Geo otvoria určite lebo už v júni nás bolo 17 a predĺžili do 31.8 a pán Langer povedal že minuly rok otvorili aj pre 17 a všetci urobili sú veľmi mili a tolerantný . Baby a za rozširujúce štúdium máte podľa nového zákona 12%priplatok a nemusíte po roku 2023 zháňať kredity !
@vronni
Ja som rozmýšľala že primárnu pedagogiku dorobiť ale bojím sa že nezvládnem už skoro ťahám na 5.rok čo som na materskej a by som asi bola riadne duta. 😀. No ani bio ani geo keď sa študuje nie je ľahké,z geo mne sa najviac zdala najtazsia kartografia-ale bol aj hrozný profak.geologia a paleogeografia to bola nuda extrémna a dosť veľa toho bolo.
ja som studovala Biologiu, ale v NR, bolo to narocne, ale nebanujem