Prosím o vaše skúsenosti s rozširujúcim štúdiom geografie alebo biológie v ZA.

jahodka1155
8. jún 2019

Ahojte dievčatá, kto si robil rozširujúce štúdium geografie alebo biológie? Najlepšie na IPV Žilina. Chcela by som vedieť vaše skúsenosti, náročnosť? Ďakujem

tecko28
8. jún 2019

ja som studovala Biologiu, ale v NR, bolo to narocne, ale nebanujem

santerra
3. júl 2019

@jahodka1155 Ahoj, prosim ta zistila si niečo viac o studiu? Tiež rozmyslam nad tym či sa na to dať a zhanam info. Dakujem za odpoved.

jahodka1155
autor
4. júl 2019

@santerra ahojky nič absolútne nič 😔 ak máš nejaké info hoci aké nápis mi správu prosím tá. Ďakujem

sue250
6. júl 2019

ahojte, mne uz prisla odpoved, zatial na geografiu je prihlasenych 17, poslali mi rozvrh, co mali minuly rok a ked to porovnam z presovom tak hodne menej uciva, vyjde tak skusky zimny a letny 4/3 plus zapocty co sa da. Akurat sa plati viac tu stoji semester 600 a v presove rok 600. ale da sa na splatky. Kolegyna studovala historiu a povedala ze boli super ze ich brali ako kolegov. Tak uvidime.

sue250
6. júl 2019

a predlzili podavanie prihlasok do 31.8.2019

sue250
6. júl 2019

a povedali mi ze vsetci urobili)) doteraz)))

santerra
7. júl 2019

@jahodka1155 Ahoj ja riešim momentálne dilemu či geografia alebo radšej fyzika v Prešove ( to mám bližšie). Hlavne s ktorým predmetom by bola väčšia šanca sa uplatniť...počula som, že na fyziku, chémiu a matiku je učiteľov málo....Kolegyňa chodila do ZA na občiansku a pochvaľovala si, že veľmi dobre 🙂

jahodka1155
autor
7. júl 2019

@sue250 to si sa informovala na ipv? A cez koho sa to Robo cez BB univerzitu či BA univerzitu?

jahodka1155
autor
7. júl 2019

@sue250 ja v decembri koncim DPS musím zavolať či by má aj tak zobrali

jahodka1155
autor
7. júl 2019

@sue250 a mohla by si mi preposlat prosim info?

sue250
7. júl 2019

Ahojte ja mám dejepis a občiansku a hodín je čoraz menej . Fyziky je malo v každom ročníku jedna hodina . Ja mám tiež blízko Presov ale je ťažší a ide sa každú sobotu kde v Žiline raz za mesiac. Da sa vziať ubytko v hoteli Slovakia a keď si študent platíš 25 euro za noc. Robí to UK Bratislava . Skúsim vložiť rozvrh minuly rok čo mali .

sue250
7. júl 2019

Posielam rozvrh 1a2 ročník keď pozrela kolegyňa čo študovala rozširujúce štúdium v ke povedala že to musím zvládnuť ľavou zadnou oproti nej je to malina polovička predmetov .

sue250
7. júl 2019

@jahodka1155 v Žiline a robí UK Blava

jahodka1155
autor
16. júl 2019

@sue250 ďakujem veľmi pekne za info. Možno budeme spolužiačky. Ešte som hľadala či niekto neštudoval konkrétne geografiu ale nenašla som nikoho, tak aspoň takéto info. Rozvrh vyzerá celkom fajn si myslím.

antoniaermova
8. aug 2019

Zdravím, tiež si idem na poslednú chvíľu podať prihlášku na štúdium geografie do Ziliny, tak pevne verím, že nás bude dosť 🙂

jahodka1155
autor
13. aug 2019

Dievčatá, Ja stále neviem či sa mam prihlásiť na rozširujúce či nie. V decembri koncim DPS a neviem či by som to zvládla.

sue250
13. aug 2019

@jahodka1155 našla som na fcb skupinu čo študovali v Žiline geografiu písala dom správy ale zatiaľ nepodpísali . Ale čo som sa Dočítala niekedy namiesto testov písali prace .

vronni
19. aug 2019

sue250 ahoj. Ides na tu geografiu??? Ja som mala prihlasku na spec.pg ale asi neotvaraju pre maly zaujem..tak rozmyslam daky predmet iny si dorobit

vronni
19. aug 2019
uzanka16
19. aug 2019

@vronni ja by som si osobne bio a geo nedala,mám riadne vyštudovanú biológiu a geografiu v mojom okrese LM a v 2 vedľajších sa s týmito predmetmi nedá zamestnať,v kuse dávajú učiť učiteľom aby im doplnili úväzky,tu najviac letí čo chýbajú fyzikari,matikari,chemici,informatici a učiteľky 1.stupen.

vronni
19. aug 2019

@uzanka16 ved ja by som to chcela tiez len na doplnenie...inac mam nabozenstvo-etika...tiez ohromna kombinacia...a treba mi na doplnenie uvazku nieco...ale netrufam si na informatiku, hoci s tou by som mala u nas o pracu postarane...

uzanka16
19. aug 2019

@vronni aj ja som už rozmýšľala čo by som ale matika to nič,info tiež nie,ani fyzika a ani chémiu si netrúfam 😀

vronni
19. aug 2019

@uzanka16 ved to ze predmety co su najviac hladane su tie najtazsie...ale geo je tiez nie lahke...

sue250
19. aug 2019

@vronni ja idem ja som dej s obn a krátia hodiny ( nasa zemepisarka ide o 4 roky do dôchodku tak preto lebo mame len jednu a dejepisarky 4 ale učí len jedna pretože ostatne učia sjl. Geo otvoria určite lebo už v júni nás bolo 17 a predĺžili do 31.8 a pán Langer povedal že minuly rok otvorili aj pre 17 a všetci urobili sú veľmi mili a tolerantný . Baby a za rozširujúce štúdium máte podľa nového zákona 12%priplatok a nemusíte po roku 2023 zháňať kredity !

vronni
19. aug 2019

@sue250 to fakt?? To by bolo super..takze to ozaj predlzili.len sa bojim ze to nezvladnem, 10 rokov som bola mimo skoly, potom materska...mozog mi vobec nefunguje

tecko28
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
uzanka16
19. aug 2019

@vronni
Ja som rozmýšľala že primárnu pedagogiku dorobiť ale bojím sa že nezvládnem už skoro ťahám na 5.rok čo som na materskej a by som asi bola riadne duta. 😀. No ani bio ani geo keď sa študuje nie je ľahké,z geo mne sa najviac zdala najtazsia kartografia-ale bol aj hrozný profak.geologia a paleogeografia to bola nuda extrémna a dosť veľa toho bolo.

tecko28
19. aug 2019

@sue250 nechcem ta sklamat, ale v nasom state by som sa na tych 12% velmi nespoliehala, ktove co zasa porobia. Ja som zacinala v 2013 tiez sme mali dostat 60kr cize 12% a zrazu to zrusili, rok pred nasim ukoncenim. Teraz to zasa sice pustili, ale netreba sa na to spoliehat

vronni
19. aug 2019

@uzanka16 primarnu pedagogiku? Aby si mohla ucit na I.stupni? No ak by si mala uplatnenie, tak preco nie..u nas je toho vela, velmi naf tym nerozmyslam

uzanka16
19. aug 2019

@vronni áno 1.stupen,lebo zas u nás strašne veľa voľných pracovných miest že učiteľky 1.stupen.Ide ma poraziť.Plus letí učiteľka MŠ.