Prosím o radu k pracovnému pohovoru

22. sep 2022

Chcem Vás poprosiť o radu k pracovnému pohovoru, ktorý mám v pondelok ráno.
Ide o situáciu, že som pred 5 rokmi začala pracovať v jednom špecifickom zariadení, bola to doslova moja práca snov. Po mesiaci som pracovala už samostatne, práca ma bavila a boli so mnou spokojní. Druhý mesiac skúšobnej doby sa mi objavil menší problém so zubami, ktorý mal byť vyriešený jednodňovou absenciou v práci. Bohužiaľ sa situácia zvrtla, nemohol za to nikto, bola to proste smola, ostala som v horúčkach doma, brala atb, hrozil pobyt v nemocnici, do toho zápal priedušiek, znovu horúčky a ďalšie atb.
Po 3 týždňoch, keď som chcela normálne nastúpiť do práce ma čakala výpoveď.
Teraz idem na pracovný pohovor do iného zariadenia s rovnakým zameraním, s rovnakou pracovnou náplňou, ako som robila a neviem, čo im povedať na otázku, prečo som v tom prvom skončila, ako odpovedať, aby môj životopis nehodili do koša, keď odídem a dali mi šancu. Nechcem klamať, ale ani neviem aká odpoveď by bola vhodná.
Nie som žiadny absentér a špekulant, veľmi ma mrzí, že sa mi toto udialo, lebo keby nie toho, pracujem tam do teraz.
Budem vďačná, keď mi poradíte. Ďakujem

wade
22. sep 2022

Ja by som im povedal pravdu. Presne tak, ako si to tu napísala.

melanta
22. sep 2022

Normálne povedz pravdu. Ostala si chorá na 3 týždňovej PN a po návrate z PN ti ukončili pracovný pomer. Neodporúčam klamať, vždy na to prídem, ak ľudia vymýšľajú a potom nech sú akokoľvek skvelí, tak nemajú šancu, klamári nikdy. Ochorieť môže každý, sme ľudia.

zmrzlinka2021
22. sep 2022

Povedala by som pravdu.
Klamstvo je to najhorsie co mozes spravit.

dkethe
22. sep 2022

Skor ich bude zaujimat co si robila 5 rokov 😳

pukina
22. sep 2022

@dkethe predpokladam, ze normalne pracovala, len s inym zameranim

Autorka, povedz to tak ako si to napisala tu, ty sa nemas za co hanbit, jednoducho su veci ako choroba, ktore neovplyvnime. ked ta ta praca bavila, oni to na pohovore z tvojho rozpravania vycitia, neboj. drzim palce

ludmilik13
22. sep 2022

preco klamat a vymyslat si nejake ine verzie? vsak takto to bolo, tak takto to proste povedz. vsak na tom nic nie je, to sa moze kazdemu predsa.

autor
22. sep 2022

@dkethe Pracovala som v administratíve, je to iné zameranie a v životopise to normálne mám, nemám tam dieru.

autor
22. sep 2022

Ja sa práve bojím, že keď im to poviem, tak som skončila skôr, ako budem môcť začať ☹ Nebudú automaticky predpokladať, že sa to stane znovu?

melanta
22. sep 2022

A ty si myslíš, že človek, ktorý bude s tebou robiť rozhovor, nebol nikdy chorý? Ver, že bol. Prečo by si mal myslieť, že sa to zopakuje? A zároveň, ja som toto zažila veľa krát, niekoho som k sebe prijala a bol PN alebo OČR počas skúšobnej doby. Nikdy som kvôli tomu nikoho nevyhodila. Nie každý má taký postoj.

zmrzlinka2021
22. sep 2022

Normalny zamestnavatel ta nikdy kvoli tomu nevyrazi.
A okrem toho ak sa nemylim, skusobna sa ti predlzuje o dlzku PNky, cize on si ta "vyskusa".
Prosim ta, ver si

pukina
22. sep 2022

presne tak, suhlasim s tym, co bolo pisane vyssie. normalny zamestnavatel to nebude brat ako prekazku, moze sa to stat uplne kazdemu. horsie by pre teba urcite bolo, keby si sa na pohovore pri tej otazke zacala vykrucat, klamat a nakoniec by si sa aj tak zamotala, personalisti take veci vedia velmi lahko prekuknut. a to zrejme nechces. zameraj sa viac na to, preco tu pracu chces robit, neupinaj sa na to, preco ti to predtym nevyslo

alchemilkazltozelena
22. sep 2022

Keď si tam robila len mesiac tak si si to vôbec nemala dávať do životopisu ... A problém by bol vyriešený

autor
22. sep 2022

@alchemilkazltozelena Do životopisu som si to dala preto, že som sa naučila robiť s programom, ktorý používajú aj ostatné zariadenia, naučila som sa systém práce a to si myslím, že je aj dôvod, prečo ma teraz pozvali na pracovný pohovor.

dkethe
22. sep 2022

Tak potom uplne spokojne povedz pravdu, nemas sa coho bat, nie je tu nic na hanbu ani zatajovanie 🙂

ivkarel
22. sep 2022

Tak ovládanie toho programu stačí mať v skills, nie? Nepotrebuješ vysvetľovať, kde si sa to naučila.. či? Nevidím súvislosť.

autor
22. sep 2022

@ivkarel V pohode, nevadí, že nevidíš súvislosť, ja ju vidím a zjavne ju vidí aj tento zamestnávateľ. Moja otázka sa tohoto netýkala.

slapina
22. sep 2022

nevidím inú možnosť ako povedať pravdu, čoho sa bojíš? chceš radšej klamať? veď aj tak by mohli na to prísť, keby veľmi chceli. a konieckoncov, ty si neurobila nič zlé, zdravotný stav si nikto nevyberie a neovplyvní.

autor
22. sep 2022

@slapina Nie, klamať nechcem, len sa proste bojím, že si pravdou uškodím a ja by som tú prácu veľmi chcela. Je to niečo, čo ma naozaj baví, milujem tú prácu.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. sep 2022

@boldo87 Myslím si, že je dôležité mať to uvedené v životopise, keďže je to práca v zdravotníctve a špeciálny ich program. Aj keby som si to neuviedla, budú sa zamýšľať nad tým, kde som k tomu prišla.

luccija
22. sep 2022

Povedat pravdu

juliet86
22. sep 2022

povedz pravdu

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barborachors
22. sep 2022

Ja by som im vobec dane dovody nespomínala. Ludia su dnes zlí, pochybujem ze dany vypadok ti uveria alebo si ho nebodaj budu zistovat. Ked vypadnes z pracovného rytmu na niekolko týždnov, tak ver mi ze to buduceho zamestnavatela nebude vobec v tejto premotivovanej dobe vobec zaujimat a ze ta bude tlapkat po ramene, ze aka si pravdovravna. Vobec by som sa o zdravotnom probleme nejak špeciálne nezmienovala. Budu si mysliet ze si simulant. A ked mas ten instinkt, ze ti pravda uskodi, tak ho radšej počúvni.

kukulienka999
22. sep 2022

A možno sa na výpoveď spred 5 rokov ani nikto pýtať nebude, a ak áno povedz v skratke, čo dá stalo a je to. Dôležité je, ze si dalších 5 rokov pracovala a máš pracovne návyky 😊

veronika3110
22. sep 2022

Prečo by si si mala uškodiť? Veď je normálne, že je človek chorý a že sa občas prihodí niečo, čo si vyžaduje dlhšie liečenie... a tiež si myslím, že to nikoho zaujímať nebude, len sa príliš stresuješ

rebellefleur
22. sep 2022

Určite povedať pravdu! Pokiaľ je budúci zamestnávateľ normálny, pochopí, že obzvlášť zdravotné veci človek jednoducho ovplyvniť nemôže.

autor
22. sep 2022

@barborachors No ale čo potom odpovedať, keď sa spýtajú, prečo som tam skončila, keď to bola vysnívaná práca?

rebellefleur
22. sep 2022

A hlavne maj na pamäti, že budúci zamestnávateľ môže kvôli referenciam raz dva zavolať do toho prvého zariadenia a spýtať sa na dôvod, prečo si tam bola tak krátko, keď je to tvoja vysnívaná práca. Zaklames na pohovore, oni budu chcieť referencie na teba a v priebehu pár minút budeš vyzerať ako totálna tupá hlupaňa, čo si rada absentuje..

veselo_neveselo
22. sep 2022

Hlavne neklam, normalne povedz pravdu. Moc nechapem, ze sa toho vobec bojis - proste boli take okolnosti, tie si nemohla zmenit, vtedy to tak nestastne vyslo.
Myslim, ze dolezitesie bude, aby videli ze sa na tu pracu tesis.