Programovanie popri materskej

grannysknits
14. feb 2017

Baby, máte niektorá skúsenosti s programovaním popri materskej? Sú zamestnávatelia ochotní prijímať na takúto prácu "z domu"? Pred materskou som niekoľko rokov robila v Siemense za slušný plat, ale tak, tam sa z domu nedá.

dorottka
14. feb 2017

Z mojej skusenosti sa jedna skoro o nemozny ciel :( Polovicny uvazok z domu je sen skoro kazdej zeny, no zamestnavatelia to dako nechcu podchytit :-/ Neviem, v com si programovala, ale z domu vies isto robit najma weby, wordpress templaty pre themeforest na vlastnu past, vlastne hocico, ale zakaznikov si musis hladat zial sama, da sa to, ale musis byt proaktivna a vela hladat. Alebo ak si fakt sikovna, vyskusaj TopTal, tam robis len z domu a tolko, kolko si sama zvolis, ale musis byt fakt dobra 🙂.
Inak som prekvapena, ze akurat Siemens nepodporuje part time uz zien na materskej, kedysi som tam robila aj ja a chvalili sa tym ako svojim velkym benefitom.

jumama
15. feb 2017

Nehladaj zamestnavatela, daj sa na freelancerske weby, pripadne na fb hladaj nejake skupiny - hlavne zamerane na podnikanie a marketing. Su aj rozne coworkingy, to je taky boom teraz, aj to moze byt cesta. Zalezi aj co programujes, mozno by nevadilo preorientovat sa na jednoduchsie riesenia, nie korporatne, ako napr. weby, vezmi si napr taky youtube, youtuberi, facebook facebook videa... nauc sa spracovat videa a budes mat prace z domu ajajaj 🙂 Lebo casom vsetci, myslim firmy, budu chciet byt na sietach, udu chciet tadial predavat.

magmolatus
15. feb 2017

@grannysknits zalezi v akom jazyku programujes, ale z vlastnej skusenosti viem, ze zakaznik potrebuje nejaky kontakt s tebou a ja osobne doma nie som schopny moc robit. Dieta dost rozptyluje.
Lepsie je mat na to vyhradeny priestor mimo domu/bytu.
Ale ak mas znalosti jazyka ktroy je v kurze skus freelancer stranky, aj ked tam to zvacsa nie je na 4 hodiny prace. kazdy chce vsetko hned a vcera bolo neskoro. 🙂

eeffka
15. feb 2017

@grannysknits za zamestnavatela hovorim ze novych zamestnancov/kyne urcite nie, ale u nas kocky co boli na MD robia aj z domu na 1/2uvazku
maju vsak taku pracu ze sa to da a pokial by vysledok nezodpovedal ocakavaniam nebolo by tomu tak, a po 1-1,5r sa vracaju do prace aj fyzicky

lenemmka
15. feb 2017

Ano,mam skusenost s tym ze mi zamestnavatel pocas mojej materskej ponukol moznost pracovat z domu a na pol uvazku.myslim si ze vacsinavelkych it firiem podporuje home office a mozno aj polovicne uvazky najma ak potrebuju rychlo ludi na projekt.ale pochybujem ze sa ti podari najst noveho zamestnavatela,ktory ta takto zamestna od zaciatku.neda mi sa neopytat v akom programovacom jazyku programujes 🙂Ak si chces privyrobit popri md skusila by som freelancer stranky,avsak to musis byt naozaj dobra,kedze konkurencie je tam az az 🙂

dorottka
15. feb 2017

@lenemmka ani nie az taka dobra musi byt, ako musi robit RYCHLO :-/. Tie 4 hodiny denne velmi limituju, osobne, ked robim novy projekt, tak robim narazovo kludne aj 16tky, lebo tak ako sa pise vyssie - vsetko treba hned hned hned, podla mna pre mamicku dost stres. Ja by som skusila ten ThemeForest, tam si moze robit vlastnym tempom, samozrejme s neistym vysledkom, zalezi ako sa to bude predavat, ale podla mna nema co stratit - kamoska si zaraba len tym a pokracuje v tom aj teraz, ked je na materskej.

lenemmka
15. feb 2017

@dorottka tak ked mas aj cit na grafiku,tak ten theme forest je celkom dobry napad.ale ako hovoris zarobok je otazny.samozrejme ak spravis nejaku templatu tak ju ponukaj cez viacero stranok(napr aj cez templatemonster.com a pod)🙂 Alebo mozes vymysliet nieco co chyba na trhu a naprogramovat to 🙂Nejaky web,appku,hru a pod.moznosti je milion.😉

zuzkazuzicka31
30. júl 2017
Používateľ zuzkazuzicka31 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zuzkazuzicka31.

Rozhodne sa to da, ako najlahsiu cestu vidim naucit sa robit weby, idealne WordPress. WP sa dokazes realne naucit za par dni, potom je to uz len o tom case ktory venujes do vytvarania webov.

Osobne odporucam kupit par kvalitnych kurzov, ved tie peniaze sa ti vratia s prvym webom co predas.. Vela slovenskych ich nieje ale ja som si presla
https://www.learn2code.sk/kurzy/wordpress-pre-programatora-1-temy
a par dalsich od nich, Je to velmi sikovny slovensky web developer, sice nerobi primarne WP ale dokaze ho vysvetlit velmi dobre.

Drzim ti palce v zaciatkoch, ak mozem neajak poradit, kludne napis 🙂

dorottka
1. aug 2017

@zuzkazuzicka31 za par dni? Ved na vyrobu serioznejsich tem je potrebne vediet html, css, javascript, o php ani nehovorim. To sa nenauci nik za par dni, ani keby bol mega talent. Dalsie veci ako bezpecnost, responzivita ci seo tem su tiez samozrejmostou. Ja odporucam, nech sa zienky davaju na kodenie, ale zasa som zastanca zrealnenia ocakavani...