Ahojte, prosim, mám zmätok 😂 keď pisem profesijný životopis, je OK hore napisat profesijný životopis? (Nás to tak v skole pred 10 rokmi učili, ale či je to ešte aktuálne?) zároveň, ak som absolvovala absolventskú prax, uviesť to iba ako napr firmy xs, pozícia alebo firmy xs, pozícia, absolvetska prax?
Dakujem za každú cennú radu☺️
@lucka_ke o tom viem, ale pýtala som sa na niečo iné 🙂
@janka_haly staci iba Zivotopis.
A rok napr. 2014 - absolvenstka prax, pozicia, firmaXS
@janka_haly nikdy som do životopisu nepísala že je to životopis 😀 Prvé som dala meno, pod to fotka a pod fotkou kontaktné údaje, adresa
A k firme by som uvádzala že to bola absolventska prax
@janka_haly neuvádza sa tam životopis. Lepšie ako si spraviť životopis napr. vo worde je urobiť si ho ako cv online.
@janka_haly nie nic sa tam nepise predsa hore idu udaje o tebe🤔ziadny profesijny zivotopis... a ked si absolvovala nejaku prax alebo kurz napisem rok od do kde a co si tam robila
Ako pisu baby hore, daj meno, kontaktne udaje. Ak sa absolventska prax netyka tej prace, kam sa hlasis, tak to ani nedavaj. Prve je obdobie od-do, pozicia, firma, napln prace.
@janka_haly voväčšine spoločností životopisy vo Worde ani nečítajú a požadujú životopis vi formáte europass. Ale určite to záleží aj od pozície, na ktorú sa hlásiš. Nadpis životopis sa už nedáva.
Skús zadať do Google Životopis vzor a nájde ti aktuálne šablóny a vzory ako by mal vyzerať.
@janka_haly
ak ti ta absolvenstka prax nieco realne dala, tak by som ju uviedla ak nie radsej nie..
co sa tyka nadpisu naozaj nie je nutne nadpis uvadzat, ale ak aj bude uvedne napis zivotopis, nic tym nepokazis..
dolezita je kvalita samotneho zivotopisu
Dobre ránko. Prosím poradíte mi ako ho dám do pdf som úplný laik som rada ze som to napísala wo worde 🙂.
@konikkon ja nemám problém so CV vo worde aj ak by išlo o pozíciu generálneho riaditeľa. A ak ide o pozíciu, kde ptrebuje človek pracovať aj s wordom, tak práveže ma CV vo worde zaujme, pretože si pekne pozriem, ako s ním vie človek pracovať, či vie používať funkcie. A CV vo formáte europass je za mňa najväčšia tragédia, úplná neschopnosť byť nejak kreatívny. Zažila som ale ľudí z HR, ktorí hádzali do koša CV z takýchto dôvodov (že je napr. CV vo worde), buď museli začať robiť svoju prácu poriadne alebo so mnou nerobili. A ten smajlik za tvojim komentom "ani sa neobtazujem otvárať 😅" dosť hovorí o úrovni. Je smutné (nie odvážne) priznať, že vylúčiš možno skvelého kandidáta len kvôli tomu, že nemáš rada CV vo worde.
Prosím Vás, poradíte mi ako si mám napísať kvalitný životopis? Nájde sa niekto kto mi s tým pomôže? Ďakujem krásne.
na www.profesia.sk máš šablóny, len zadáš údaje a "vyrobí" ti životopis