Ahojte, nie že by som mala nejake nizke sebavedomie alebo niečo podobne len ma dosť trapi čo sa o sebe dozvedam v praci dokonca aj to čo neni pravda. Su tam dosť zly ľudia ale že naozaj, minule mi kolegyňa povedala z ničoho nič že som prije*ana a dosť ma to zobralo lebo som nikomu nič zle neurobila, povedala som to veducemu a on s tym nespravil nič lebo su kamarati a ona je tam dlho a kratko. Ja som taka že nikoho neriešim, staram sa iba o seba a o svoju robotu lenže prišla za mnou už aj koordinatorka a začala na mňa kričať že čo som neskontorlovala vozik po inej čo je nová a ja že a to není moja práca lebo jej a začala že dobre som počula a že to som jej nemala ani hovoriť že udivujem ju čím ďalej tým viac... V tom momente som jej povedala že ja si nevšímam ostatných ale iba svoju robotu a ona ma potom začala ohovárať každému že ja som zabudla ako som robila na začiatku s chybami ale odvtedy robím bez chyb každý deň aj som jej povedala že sa snažím robím bez chyb a ona len odišla a prevratila očami. No nebaví ma to naozaj až mi bolo do plaču ako by ste také niečo riešili vy či som len precitlivena?
tak poznám ten hnusný pocit a najprv mi trvalo kým som si uvedomila že to za to nestojí no teraz keď som sa ocitla niekde kde po mne niekto bliakal z takej práce som odišla... nepotrebujem strácať svoj život a energiu obklopená toxickými ľuďmi.... a teda nie som žiaden boháč a bola som aj finančne už na dne ale vždy sa to nejako dalo prekonať a našla som niečo iné kde ma nikto zbytočne neobmedzuje. Nie si už predsa v škole ktorú keď chceš dokončiť si nútená tráviť so spolužiakmi a učiteľmi celé roky........
@viktoria4747 predpokladám, ze pracujes niekde vo vyrobe. Zial, v takej robote sa nachadzaju aj podpriemerne inteligentni ludia. Mozno aj taki, co nedochodili ani strednu skolu. Ja byt na tvojom mieste, mam vyssie ambicie. Radsej sa zamestnat v inom prostredi alebo poskusat ich viac a najst vhodne prostredie. Lebo robit s kraviarkami z ucnovky, si teda predstavit neviem. Absolutne by som sa nevedela s nimi porozprávať. A hlavne si zapamataj, s kym si, taky si 🙂 takze zmen pracu a bude dobre. Lebo sa mozes niekde zacyklit a stravis roky niekde, kde je to uplne onicom, ziadny karierny rast a ty stratis sebavedomie a aj roky pre pracu, ktora ta nikde neposunie
@romi0310 tak ja som robila aj vo výrobe a práve naopak, bolo tam kopec prirodzených ľudí s ktorými som sa aj zasmiala, čo na tom že majú učňovku? Podstatné je aký si človek vnútorne a robila som vo firme kde sa práveže arogantne povyšovali a to bolo omnoho horšie, to sa absolútne nedá takto ľudí kategorizovať a odsudzovať.....
Žiaľ, natrafila si na blbý kolektív, a ťažko tých ľudí zmenis. Očividne si k tebe dovoľujú až príliš 👎. S tupcami a takými agresívnymi ľuďmi ťažko komunikovať a niečo riešiť. Ja by som sa začala obzerať po novej práci, nebudes si predsa ničiť zdravie pri somaroch.
Kazdy kolektiv, kazda skupina funguje na podobnych principoch - chce vylucit clenov, ktori su nekompatabilni. Deje sa to aj v rodine, v praci, v skole, vsade. Sposob, akym su clenovia vyluceni, je rozny, ale vzdy bolestivy. Len malo je takych, ktori pridu a povedia ti slusne, ze si ina ako ostatni a teda sa tu nehodis.
Mne sa to stalo nedavno v sukromi. Chcela som svojou pritomnostou podporit urcitu skupinu zien - ja mam 2 VS, vyborne zarabam, ony ani jedna nemaju VS, su doma, lebo deti nemaju MS atd. Davala som im piect torty, robit si vlasy, aby si privyrobili a nakoniec ma aj tak neznasaju. Sposob, akym so sa to dozvedela, nebol prijemny. Ale tak ja to chapem a uz tu chybu nespravim.
Neexistuje aby si k tebe niekto dovolil nadávky. Ohrad sa. Slušne ale rázne. Ja som tiež pracovala vo výrobe a žena ktorá ma mala zaúčať bola neskutočne drzá, vydržala som jej arogantné správanie 3 dni. Potom som jej dala jasne najavo čo si ku mne ako k človeku môže dovoliť. Nečakala takú reakciu a potom ostala ku mne kamarátska. Ale ja som nemala záujem. Samozrejme že to bolo z jej stany falošné. S tej práci som odišla. Ľudia si k tebe dovolia len toľko, koľko im dovolíš ty. Je jedno či pracuješ vo výrobe alebo na ministerstve. Na tom absolútne nezáleží
Otras, praca v kolektive je katastrofa nikto sa nikde nikdy nevyhne podobnym situaciam.
@uprimnazienka tieto ženské kolektívy v školke a škole je na jedno kopyto vyhorete dôležité zeny
Mne sa toto stalo davno, dokladala som tovar v obchode a vyslovene sa proti mne vsetci spikli,lebo ma riaditel mal rad. Nevedeli to proste vystat. Ohovarali ma, vymyslali si o mne veci, pocas prace za mnou chodili vyryvat... Znasala som to, kym nam nezmenili riaditela a ten sa k nim veselo pridal. Snazila som sa to riesit po dobrom, no nepomahalo, tak ked zasa pocas smeny prisli za mnou a zacali do mna hucat, som sa vzala a odisla. Este sa mi potom vyhrazali, ze to budu riesit pokutou, no ako som spomenula inspektorat prace a sikanu na pracovisku, bolo po probleme. Odvtedy som problem nikde nemala, nie som ten typ. Niekde proste clovek nezapadne, ale urcite to treba riesit, v krajnom pripade zmenou prace. Nicenie tvojho psychickeho zdravia za ziadnu robotu nestoji
Hrozne ako sa k sebe ľudia správajú a nepozerajú sa sami na seba... Vyriešila som to tak že pravdepodobne ma preradia len musím počkať ešte 2 týždne tak dúfam že tam natrafim na oveľa lepší kolektív.
@viktoria4747 drzim palce
@proste0monika Ďakujem 😊
ľudia sa k sebe správajú ako divé zvery... hrôza, asi by som pouvažovala o výpovedi...