Nastúpila som do novej práce, som tam 5 dní aj s cestou. Veľmi ma sklamali kolegovia, hovoria o mne za mojím chrbtom. Pracujem v sklade s liekmi. Chvíľu trvá než človek zistí čo a ako, podľa čoho sa orientovať atď... No a dnes som si niečím nebola istá (ale urobila som to dobre), ale povedala som si, že radšej sa spýtam než urobiť chybu. Tak som sa spýtala. O chvíľu na to prechádzam skladom a počujem ako sa traja kolegovia o mne bavia a ten jeden, ktorého som sa spýtala, o mne hovoril v tom zmysle, že "už to bolo niekoľkokrát, neviem prečo to nevie"... Dosť ma to nahnevalo. Som tam len päť dní, robím dobre, bez chýb, len keď si nie som úplne istá, tak sa spýtam. Vadí mi aj to, že hádžu všetko na mňa, napríklad niekto nechá prázdne krabice v sklade, tak hneď som to musela byť ja a vynadaju mi. Nemôžem ešte všetko vedieť perfektne. Neviem, možno to nie je práca pre mňa. Veľakrát mám slzy na krajíčku.
Evidentné znova príklad, že zabudol VOL, že teľaťom bol...netráp sa nad takými ľuďmi urob si čo máš a padla...kašlať na takých...nikto múdry z neba nespadol a aj oni tam niekedy v minulosti nastúpili, by som ich chcela vidieť, každý je hrdina, keď nemusí do nového prostredia a medzi nových ľudí...u nás máme tiež nové kočky, no nikdy som nepovedala zlého a vždy hovorím, ak je niečo nejasne majú sa pýtať. Držím palce a hlavu hore 🙂 a jasné ako sa hovorí, nevieš čo nevieš, na to sú to oni, čiže chyba bude u nich...
radšej sa pýtať, ako spraviť blbosť, nezaoberaj s takými hlupákmi, určite tam nájdeš aj normálnych kolegov, čo ti radi poradia
Toto som mala aj ja. Kolegyne ohovarali za chrbtom, mysleli si, ze nepocujem, ale v priestore je pocut vsetko. Ale hodila som to za hlavu, ony si nepamatali ako zacinali.
Nenechaj sa odradit. Toto robi vacsina ludi,lebo zabudli,ake to bolo zaucat sa. Nevsimaj si,postav sa za seba,bud sebavedoma,silna. Neukaz im svoju slabost. Ak ta obvinia,ohrad sa slusne. Nenechaj na seba kydat.
Taketo nieco som mala aj ja, navyse praca bola desna a uplne mimo odbor (co som este personalistke zvyraznila cez telefon). Nic ma tam nedrzalo, tak som dala vypoved... Zrovna teraz som v stadiu, ze zrejme onedlho nastupim a musim sa ja zaskolit, aby som mohla zaskolovat druhych🙈😂 ale uz sa na to celkom tesim..
Jednym uchom dnu a druhym von..je to neprijemne ale noze ti to byt jedno...vypoveda to len o tom ake su povahy a namiesto toho aby podporili tak ohovaraju.. vsak aj oni budu v situacii ze budu potrebovat pomoc...neboj karma je zdarma ;)
Diky za podporu baby. Ja sa fakt snažím, myslím si, že mi to ide a že som dobrá. Som tam len päť dní a už chcú, aby som všetko vedela. A to ohováranie za chrbtom ma dnes dostalo, som bola tak nahnevaná, že som mala chuť tam medzi nich prísť a pekne krásne si to vyjasniť. Alebo mám možnosť ísť za šéfkou, ale ja nechcem byť tá, ktorá je problémová. Neviem či s nimi ísť do konfliktu alebo na to kašľať.
@janinah Ja som to mala tak, že mi to vysvetlil tak za cca 15 min a potom som musela sama.
Strašne sa na mne odbavuju keď niečo urobím zle.
Prepáč, ale ako to že "napríklad niekto nechá prázdne krabice v sklade, tak hneď som to musela byť ja a vynadaju mi". Jednak by som si toto s nimi okamžite vybavila, že čo si to dovoľujú, vyprosujem si, aby na mňa zvaľovali svoje flákariny a pokiaľ nemajú dôkaz, že som to bola ja, tak nech si dávajú pozor, čo vypustia z úst. Druhak - za šéfkou a bez emócií jej povedať, že toto sa stalo a ak sa to bude opakovať, končím. Teda - ak je to z tvojej strany možné. Mne to príde ako šikana od tých kolegov a veru by som si to len tak nenechala, že mi niekto vynadá za niečo, za čo absolútne nemôžem. Ja by som toto nikdy nikomu nespravila, či nový, či starý, že vidím niekde niečo a obviním z toho niekoho, kto sa mi akurát hodí. A nabudúce - choď medzi nich a hneď ich konfrontuj. Nech sa poriadne hanbia zmrdi.
si tam krátko, treba si určiť hranice, aj im ukázať, tým kolegom, čo si k tebe môžu dovoliť a čo je už cez, vieš ako sa hovorí, že dovolia si ľudia k tebe len toľko koľko im samy dovolíme 😉
@mikadooo Vieš, lenže šéfka bude im vždy držať stranu lebo sú tam dlhšie. Ja už mám také nervy, že až. Ale máš pravdu, ešte raz sa to zopakuje a nedarujem im to. Aj keby som dostala výpoveď. Mimochodom tiež by ma zaujímalo, ako zistili, že ja som nechala prázdne krabice.
Karma je zdarma, ja by som nešla na ich úroveň. Možno ako píšu dievčatá by som ich tým len konfrontovala, ak by som počula svoje meno by som prišla, že kde majú problém. Ak má niekto mal školiť a neškolil je to jeho vina a kľudne poviem jeho meno, na koho ma nadávať a nie na mňa ako nového človeka. S kľudom Angličana by som to riešila, stres, nervy a trápenie nikomu nepomôže a určite, ak neuvidíš zmenu ani kým bude koniec skúšobnej doby, by som odišla a ak sa má šéfka opýtať na dôvodom, tak by som jej ho pekne povedala nemáš čo už stratiť, nech vie akých ľudí má v teame...Držím palce
Kto chce bit, palicu si najde. Mozes sa aj poskladat. Im to akurat bude robit radost. Pokial o tu poziciu stojis, skus este vydrzat. Bud sama sebou a ked si nie si v niecom ista, napriek tomu co sa stalo sa opytaj. Radsej sa opytat, ako potom napravat chybu a pred vsetkymi. Oni su povinni ti odpovedat. Zamlciavanie informacii je tiez na hranici sikany. Mozno sa casom vsetko utrasie. Ale ak to nepojde, tak odid. Nema vyznam trpiet a uz vobec nie dlhodobo. Zdravie by malo byt na u kazdeho na prvom mieste.
Sem tam ešte urobím nejakú chybu, ale tak oni mi to fakt dávajú vyžrať. Cítim sa tam veľmi zle. Je to malý kolektív. Čo som si všimla, kolega ohovára kolegyňu, sťažoval sa na ňu šéfke, že nechce robiť nadčasy .. ja som taký ten typ, čo sa drží v ústraní aspoň na začiatku. Asi sme si nesadli. Preto sú možno takí.
Myslím, že to nevydržím, za tie nervy to nestojí. Chcela som aspoň do Vianoc, mrzí ma, že to takto dopadlo, vyzerala to byť fajn práca. Ja chápem, že občas sa ešte stane, že urobím chybu, ale nechápem prečo ma kvôli tomu medzi sebou ohovárajú. Nestačí, že mne vyčistí žalúdok, ešte má rozoberajú medzi sebou. A potom ten človek s úsmevom na tvári sa ma pýta, kde bývam atď...
Zdravie na prvom mieste. Žiadna práca ani chlap nestojí za to, aby človek z toho ochorel...Držím palce
@s_o_n_i_k_e Ďakujem pekne
Ak si tam par dni a uz maju takyto postoj, to akoby boli dohodnuti, ze ti nedaju sancu. Mozno im odisla nejaka dobra kolegyna, mozno vytvorili novu poziciu a vsetci sa zlakli o svoje miesto. Tych mozno je vela, ale nie je normalne robit novemu cloveku takto dusno v praci. Je to detinske a chore. Ale ty za to nemozes. Mame v praci kolegynu za ktoru tahame vsetci. Trapime sa s nou uz vyse roka. Ale nikdy sme sa nechovali ku nej takto. A navystrajala toho fakt dost 😀
Oni ti ani nedali sancu. Mozno ta skusaju, kolko znesies.
@evinka400 To nie, o miesta sa určite neboja a dobrá kolegyňa im neodišla, majú podstav. Zúfalo hľadajú nových zamestnancov. Čo som počula, niektorí tam vydržali deň a na druhý už neprišli. Možno som im nesympatická, ale ani to nie je dôvod sa takto správať.
Tak to bude sikana. Mame aj my jedno vysunute pracovisko, kde zahadne nikto nevedel z novych vydrzat. Az to posledna baba uviedla aj ako dovod vypovede. Az potom sa zacali veci hybat. Ale sme vacsia firma.
Netrap sa tym, ci si im sympaticka ci nie. Je to chyba vedenia, ze nieco take toleruju.
Vieš lenže napríklad to s tými prázdnymi krabicami. Ak keby sa ich na to šéfka spýtala, že podľa čoho vedia, že ja som ich tam nechala, tak oni jeden druhého podržia, povedali by, že za dobu čo som tu sa to deje, že predtým to nebolo. A sú tam dlhšie, takže šéfka bude veriť im.
Inak oni na mňa nekričia, ale sú nepríjemní a napríklad každú moju chybu hneď riešia medzi sebou. Berieme si také objednávkové papiere no a dnes sa tam zamiešal nejaký ktorý tam nemal byť. Ja už som to spracovala keď za mnou prišiel, že kde som to vzala, ale že ok, že nehovorí že je to moja vina. A potom počujem ako vzdychá a už ma ohovára pred ďalšími. Fakt mi bolo do plaču dnes.
Stalo sa aj mne ked som bola nova, ze som urobila chybu v poctoch. A bol z toho cirkus. Skus si to nepripustat tolko, alebo nabuduce hned reaguj. Napriklad: nikto nie je neomylny a zasmej sa. Ta zena, ktora to o mne najviac roznasala, tam robi vyse 30 rokov a porovnavala sa so mnou. Bola taka stastna, ze na mna nieco ma, ze urobila ovela zavaznejsiu chybu. Nesustredila sa a hned sa jej to vratilo. Myslis, ze o tom niekto hovoril? Vsetci boli ticho. Je to na tebe, ci tu pracu chces, alebo potrebujes. Alebo vypoved.
No ja neviem prečo toto niekto robí. Ešte mi povedal, že sa mu to vôbec nepáči.... Že potrebuje, aby to fungovalo.
Pochopila by som to, keby som tam bola už trošku dlhšie, ale päť dní a robí cirkus?
No je to na tebe, zaciatky byvaju tazke. Obzvlast v malom ucelenom kolektive. Drzim palce aby si sa dobre rozhodla a bola spokojna 🙂
Na tvojom mieste, si robim pracu, ako najlepsie viem, vydrzim aspon do prvej vyplaty, ci sa to tam zmeni alebo nie, resp. kym nastupi dalsi novy kolega, mozno vtedy ti daju pokoj, nepripustaj si k telu ludi ked sa budu vypytovat, kde byvas povedz, ze nerada hovoris o svojom sukromi, ze mas zlu skusenost atd... v takychto kolektivoch budes vzdy v reciach...
Dúfam, že ich nepošlem do riti 😂
Výdrž....a to tam nemáte tak.ze ti pridelia jedného človeka ktorý tá zauca a kontroluje?