Problémy so zamestnávateľom

vrabecvrabec
16. apr 2016

Ahojte, mám problém so zamestnávateľom dohodli sme sa na rozviazaní prac. pomeru s tým, že 16.4 mi končí RD.17 nástup do práce, 18-teho čerpanie+rozviazanie prac. pomeru-preplatenie dovolenky aby som mala max. podporu, lenže sa to skomplikovalo má inú učtovníčku, a tá nemá žiadné podklady o mne on sa jej vyhýba,ako mám pokračovať ďalej??? Do koľkých dní by ma mala účtovníčka nahlásiť na sociálke,že mi skončila RD a nastupujem do práce??? Čo robiť ďalej ak to bude zamestnávateľ ignorovať???

zuzkabeno
16. apr 2016

nemajú vôbec žiadne poklady? asi sa jej treba spýtať ešte raz. Mali by ich mať. Alebo jej doniesť staré výplatné pásky prinajhoršom. Prípadne opýtať sa na sociálnej poisťovni kam sa pred MD odvádzalo poistné, aké podklady dostávali od zamestnávateľa, či sa to z toho dá vypočítať.

vrabecvrabec
autor
16. apr 2016

@zuzkabeno zamestnávateľ ich má, len neviem z akého dôvodu to ignoruje, len si hľadá výhovorky, že sa nevie dovolať účtovníčke, že má stretnuti, že je mimo teraz nemôže....Podarilo sa mi od neho dostať číslo na účtovníčku, tak som sa s ňou spojila, lenže ona od neho moje podklady nemá, len z iných jeho pobočiek....ani nevedela o tom,že mi končí RD a rozviazuje so mnou pracovný pomer....

zuzkabeno
17. apr 2016

@vrabecvrabec to závisí od konkrétnej firmy ako tam majú rozdelené právomoci a zodpovednosť. To sa tuto nedá vyriešiť.

italy2
17. apr 2016

ja by som zašla na úrad práce....je tam bezplatná právna pomoc...tiež som tak riešila jeden problém s nevyplateným odstupným,,a pomohlo to,pretože si daného zamestnávatela predvolajú .

vrabecvrabec
autor
17. apr 2016

@italy2 rozmýšlala som aj nad inšpektorátom práce,ale ešte uvidím ako sa to zajtra pohne, dohodli sme sa s ekonomkou,že ho zajtra navštívime-som zvadavá čo z toho bude...,lebo včera bol môj posledný deň RD ...

charity
17. apr 2016

@vrabecvrabec Ked neprides do prace, je to dovod na okamzitu vypoved a o to mozno ide. Takze chod do prace, kym nebudes mat v rukach papier, ze si na dovolenke alebo prepustena...

italy2
17. apr 2016

@charity stačí ísť na úrad práce,napíšu s tebou ,že si zamestnávatelovi k dispozícii a si doma na adrese v pohotovosti...tým nedochádza k tzv.absencii

vrabecvrabec
autor
17. apr 2016

@charity mohol by mi dať výpoveď,ak na sociálke mi neukončil RD a nenahlásil že nastupujem do práce? Ak by som nastúpila do práce, nie je to práca na čierno???

gita17
17. apr 2016

proste kasli na jeho odrby, zajtra pekne na 8 nabehni do prace

vrabecvrabec
autor
17. apr 2016

@gita17 len som zabudla napísať,že skončila prevádzka v ktorej som pracovala...

gita17
17. apr 2016

nehnevaj sa ale nad cim si rozmyslala posledny 3 roky? teraz to riesit v posledny den. Tak si zavolaj rano na urad prace co ma robit. A nefunguje neaka centrala, ked prevadzku zavreli

vrabecvrabec
autor
17. apr 2016

@gita17 lenže ja to rieším už vyše mesiaca a on ma vodil za nos....tvrdil,že ekonomka má papiere pripravené,len sa jej nemôže dovolať,tak bol odcestovaný atď...

vrabecvrabec
autor
17. apr 2016

@gita17 pár krát som bola za ním na prevádzke ktorú má no nikdy som ho tam nezastihla...

evittam
17. apr 2016

@vrabecvrabec Tak mu zavolaj, dohodni si stretnutie a jasne mu vysvetli, že tie doklady potrebuješ - okrem iného máš na ne nárok - a že ak ti ich nedá, tak to budeš riešiť cez inšpektorát práce - treba si niekedy aj vedieť otvoriť ústa a nenechať sa odbiť. 😉

kacena4
17. apr 2016

prepac ale mas nieco na papieri co tu teraz riesis?? voci zamestnavatelovi? cim sa mozes branit ze to riesis?? oznamila si zamestnavatelovi ze ti konci rodicak - PISOMNE??!! mas o tom potvrdenie?? (mailom si sa dohodla na podmienkach vypovede??!!) nech to mas na papieri!!!??? nastup do prace hoci aj na vedenie firmy, vypis si dovolenkovy listok ak tam nebude sef, daj si ho podpisat jeho zastupujucemu clovekovi a si na dovolenke! a mas to, nie??!! popr. si to nejako budes musiet doriesit osobne ked tam nabehnes. vsetky papier co mas, snad ich mas odlozene, pracovnu zmluvu, vyplatne pasky.... ber so sebou do prace, dohodni si stretnutie s uctovnickou, alebo s nikym komptetentnym a sup do prace drzim palceky

vrabecvrabec
autor
18. apr 2016

Ďakujem Vám za rady dievčatá, dnes som to všetko vybavila, došla aj ekonomka aj ja tak sa nemohol vykrúcať....

elenkataki1
3. aug 2016

baby,problém so zamestnávateľom sa dá riešiť aj vysúdiť cez poistenie ochrany práv