Problémy s chrbtom pri sedavom zamestnaní

28. mar 2021

Ahojte, mate tu tiez niekto problemy s chrbtom? mam sedave zamestnanie a za pc stravim denne niekolko hodin, moja prava cast od klucnej kosti az po spodok lopatky je uz uplne znicena ustavicnym pouzivanim pravej ruky. velmi ma to boli, mam pravu stranu vacsiu ako lavu, myslim tu cast ako je lopatka, mam tam hrce a ked ich zatlacim velmi to boli, nejdu mi nijako rozmasirovat, pouzivam aj tenisovu lopticku na masaz, toho pichlaveho jezka a nejake cviky ale stale sa to nijak nelepsi. mate prosim niekto tiez s tymto skusenost? dakujem

simca06022011
28. mar 2021

Ja mam s bolestami chrbta bohate skusenosti. Smer lekar a rehabilitacia, zamysliet sa nad ergonomickostou sedenia a ked to situacia dovoli, tak masaze pomahaju velmi (treba si najst riadneho odbornika). Ale ak uz mas jednu stranu vacsiu ako druhu,t reba sa tomu odborne povenovat,vyrovnat to cvikmi od lekarky/fyzioterapeuta a hlavne teda to sedenie upravit, prestavky dodrziavat, povystierat sa. Vsetko ostatne je chvilkove. Neviem ako dlho mas tento prblem a ako dlho skusas pomoc "lopticiek", ale bolesti chrbta a liecba je vzdy dlhodoba zalezitost.

tina4931
28. mar 2021

Pravda. Z dhodobého hľadiska nič iné ako správne cvičenie, hýbanie sa, nepreťažovanie nepomôže.

andreatytler
29. mar 2021

Potrebujes si urobit ergonomicke sedenie za pocitacom. Zavolaj nejakeho odbornika nech ti to nastavi.
Ta prava strana bolela aj mna... treba popracovat na vyske stola, vyske operadla na stolicke, sposobe ako drzis mys, treba kupit ergonomicku mys... mozno budes musiet vyskusat nekolko kym najdes tu co je dobra.
Musis si neustale vedome napravat polohu tela, uvolnit plece, drzat ho dole, uvolnit ruku.
Mne svojho casu velmi pomohla klakacka namiesto stolicky.
Dobre je tiez striedat sedenie a statie za pocitacom.
Caste prestavky v praci, prechadzky, natiahnutie si celeho tela.
Pravidelne cvicenie na chrbat tiez pomaha. Tiez si posilni brusne svaly... to velmi pomaha pri spravno drzani tela a bolestiach chrbta.