Problémové tehotenstvo, práca a maródka

cloviecka
15. jún 2021

Ahojte. Dievčatá, ktoré máte osobnú skúsenosť, prosím vás, je možné v prípade problémového začiatku tehotenstva a teda aj PN vrátiť sa aspoň na 2.trimester späť do práce a potom ku koncu byť znova PN? Viem, že väčšina dievčat tu ostáva na rizikom už celé tehu, no ja si to neviem predstaviť.teraz som doma dva mesiace a idem sa z toho zblázniť. Rada by som sa aspoň na 2-3 mesiace šla do práce ( u mňa ten záver bol tiež vždy komplikovaný). Dá sa to takto? Neskomplikujem si tým niečo?(výpočet novej PN, alebo rovná dg. nie je problém?) Viete mi poradiť, boli ste takto niekto?

kkovacovak
15. jún 2021

@cloviecka ja som tiež od začiatku pn a idem teraz v druhom trimestri do prace. Ide ma doma poraziť a mám možnosť robiť HO. Každý mi hovorí nech ostanem ale tie 4 hodiny denne vonku mi nestačia. Takže kľudne to tak urob ale musíš rátať s tým že ďalšia pn sa ti bude rátať odznova takže zase prvých 10 dní platí zamestnávateľ a azpotom sociálka.

alexandra2468
15. jún 2021

Rataj aj s tym, ze lekarka nemusi byt ochotna ta opat vypisat na PN, ak uz si raz prace schopna a nemas nove dovody na PN.

cloviecka
autor
16. jún 2021

Ďakujem vám dievčatá, musim to prebrať so zamestnávateľom. Bol tak ešte niekto?