Problémová kolegyňa v práci

veronika6478
25. nov 2021

Ahojte. Som smutná preto sa chcem trochu vykecat. Robím v jednom obchode. V robote robí aj kolegyňa ktorá má 23 rokov ja mám skoro o dva krát viac. Som tam mesiac no robím na polovičný úväzok ona na celý úväzok. Je tam o cca týždeň dlhšie ako ja. Ja som človek ktorý sa radšej neozve no ona rozlazuje tam ako vedúca. Dnes napríklad bola situácia že som išla za vedúcou a aj ona tam bola . Som sa spýtala čo mám ešte robiť. Tá kolegyňa hneď + nevidíš čo máš robiť ? Hento s ukázala . Vedúca mlčala. Ona si aj na iné kolegyne dovoľuje no vedúca mlčí. Neviem či je to všade tak no sa mi zle robí s ňou . Ja sa fakt snažím no len ma tam zhadzujú no nechcem prísť o robotu.

matovicova
25. nov 2021

@veronika6478 ignoruj ju

mikadooo
25. nov 2021

@veronika6478 treba jej povedať prepáč treba som sa nepýtala, pýtala som sa vedúcej... Slušne a jasne. Ber to ako výzvu, možno ti prišla do cesty, aby ťa naučila asertitvite. Vieš čo vie takéto osoby mega vytočiť? Úplne pokojné "Nie, urob to ty". Držím palce❤️

akje
25. nov 2021

Ak sa to zopakuje, povedzte jej, ze "teba som sa nepytala" a otocte sa spat na veducu. Chapem, ze je to pre vas asi tazsie, ste slusna a je vam taketo spravanoe neprijemne. No na tomto mladá pochopi, ze ma byt ticho a nema sa do vsetkeho miesat. Je to uplne normalna, asertivna a neurazliva reakcia. Drzim palce. Na niektorych ludi sa slusne neda. Iba s ostrejsim ozrejmenim reality.

haley7897
25. nov 2021

@veronika6478 koľko rokov má vedúca?

zontik
25. nov 2021

@veronika6478 nebudem sa jej zastávať, neviem, ci vás je na predajni viac, alebo ste dve, ona je vedúca, a dalšia vedúca vaša spoločná. Ale tiež som vedúca na predajni, a ide ma trafiť, ked sa a opýta, čo má robiť. No hocičo, upratovať, tovar prekladať, poukladať v poličkáh, doložiť tovar, papierovanie.ja nepochopím zas, ako nemôže vedieť po mesiaci, čo je treba robiť, ale čaká, čo sa rozkáže.Predajňa je tvoja vizitka, nie si dieťa, aby ti bolo treba rozkazovať predsa.

veronika6478
autor
25. nov 2021

@zontik
@zontik pravda. No ako dnes tak sme mali zatvorené. Sme pripravovali veci na inventúru. Som si urobila svoju robotu. Vedúca bola na inej časti predajni tak som nevedela kde skončili . Tak som sa spýtala čo mam ešte robiť ja viem čo mám robiť inokedy

nada847
25. nov 2021

takehoto cloveka sa ignorovat neda, ja by som asi odisla z prace pokial by mi to velmi vadilo, lebo neviem sa pretvarovat a teda raz dozaista by som vybuchla :/

zontik
25. nov 2021

@veronika6478 v tom prípade ti nemala co rozkazovať, ale aj ty si mohla prísť, že máš hotovo, či potrebujú pomôcť.neber si to tak, ak ti nebude robiť vedúcu, viac s ňou v kontakte nebudeš. Možno aj ona bola nervózna, veľa práce, všetko od teba chcú, a do toho niekto príde, a sa opýta, čo má robiť😁😁možno to tak ani nemyslela, ako si si to vzala.tiež to tak mám, nemám rada konflikty, takže vätšinou preglgnem, a dorobím to sama, ale niekedy treba veľa energie, aby som si nevybila zlosť na nevinnom.

lintu
25. nov 2021

S takouto osobou sa môžeš stretnúť všade. Tak ako sú ľudia tichí, sú aj tí hluční, čo musia na všetko niečo povedať. Ako tu už niekto napísal, ber to ako skúšku a skús sa naučiť s kolegyňou nejak vychádzať. Odísť môžeš aj neskôr.
Mimochodom - v robote ťa zhadzuJÚ? To znamená, že tam máš problémy s viacerými?

deti95060810
25. nov 2021

vedúca o ničom keď sa neozvala...

kamatopo
26. nov 2021

@veronika6478 ty máš takýto problém s kolegyňou,no ja presne to isté so svagrinkou😂😂😂😂. Ja mám syna v jej veku tak mi je smiešne že je v našej rodine rok a už vie presne kde je náš problém a ako ho riešiť a s hubou mele ako staršia od mňa🤭. Nuž ty môžeš zmeniť zamestnanie ,alebo keď ju uzemnis nemusíš sa viac s ňou baviť no my to naše,, premudrele,, budeme mať veľmi dlho v rodine🤦😂. U nás robí svokra mlcanlivu vedúcu tak aj my máme takú predajňu doma😂😂😂.

veronika_e
26. nov 2021

Treba jej nejako slusne naznacit, respektive povedat, ze jej si sa nepytala a nech sa nerozhorcuje. Ako su niektore take povahy, ze si myslia ze okolo nich sa toci svet.

kliatana
26. nov 2021

bolela by ma z hentakej len hlava 🙂 ako je to narocne ale mozno keby ju viacere ignorujete, tak by jej to mohlo dopnut, ci to asi tazko takemuto cloveku?

bilancia
26. nov 2021

veduca je tu od zadelovania uloh , nie ona, treba jej to dat najavo, a ked ti zacne rozkazovat ,co treba, ona je tak isto zamestnanec ako ty, nech si to ide porobit ona sama

usla35
26. nov 2021

obcas ju treba uzemnit, vratit jej to ako sa ona sprava a teda nemusis sa bat, ale skrotne, mam taku svagrinu a teda stacilo jej dat najavo, ze si nedam skakat po hlave a hned sa umravnila 😉

lilitela
26. nov 2021

@veronika6478 A ona tam co postavala s tou veducou? Ja by som to s nou riesila medzi 4 ocami, odchytila by som ju a povedala, ze nech sa nehneva, ale nech sa nemiesa do roboty veducej a ze nech sa s tebou takto nerozprava.

mogaa
26. nov 2021

treba sa pýtať na prácu vedúcej, nie jej....vedúcej sa spýtaj čo máš robiť, ona už ti povie či vypomáhať kolegyni(teda jej mladej) alebo ti zadá úlohu sama.....neviem v akej si pozícii či tá mladá ťa má zaúčať alebo kto....v každom prípade ak ťa tá mladá nezaúča, rovno nie povedz že ona nie je od toho aby ti určovala čo máš robiť.....a mala si jej to povedať aj rovo pred vedúcou, že jej sa na to nepýtaš, ona má svoju robotu.....ono veľa záleží v akej oblasti pracuješ, ak napr.v obchode tak ano tam ti môže hovoriť čo máš robiť aj kolegyna, ak v kancli tak tam je to zväčša podelené.....

simonka123234
17. nov 2022

No ja pracujem v jednote som zástupkyňa a mám podobný problém ale s vedúcou je odomna staršia o veľa ale arogantná drzá a strašná nervacka je ešte som sa nestretla s takým človekom .Zle sa pracuje a neviem do kedy to vydržím