Problém v práci

6. okt 2022

Ahojte, zakladam tuto diskusiu lebo by som sa rada opytala ci sa aj vam stal niekedy nejaky vacsi pruser v praci. Ja pracujem vo svojom zamestnani uz takmer tri roky a vzdy sa mi v praci darilo, hodnotenia som mala vzdy dobre, dokonca mi neraz nadriadeni povedali ze patrim k tym lepsim zamestnancom (je nas cca 60)..v pondelok mi volal sef s tym ze som urobila dost velky pruser z nepozornosti, zle som vybavila objednavku a bola podana reklamacia ktoru musia teraz za mna zehlit..strasne ma to zobralo..aj ked mi sef uviedol ze mi nehrozi prepustenie alebo nejaka sankcia aby som za zas toho nebala..ale citila som take sklamanie z neho..ja som ani nespala kkoli tomu..ešte mam jednu super kolegynu ktora hned povedala ze jooj to by som nechcela byt v tvojej kozi...a teraz sa strasne bojim aj ist do prace ci zase nieco nevyparatim..ked to je aj to ze nam poodchadzali ludia a tej prace sa nam nakopuje stale viac..uz sme mali minuly mesiac aj povinne nariadene nadcasy lebo sa nestihalo..

autor
6. okt 2022

ešte som vravela sefovi ze ma to mrzi ale ze sa vzdy snazim pracovat korektne a vsetko dodrziavat tak povedal ze ano ze vidi ze tie predchadzajuce vysledky a hodnotenia mam velmi dobre

kitycat
6. okt 2022

To sa stava, za 3 roky si spravila jednu zlu objedbavku.

Postoj tvojho sefa je v pohhode, kolegyna je rada, ze to nie je ona..

Mne sa raz podarilo nezatvorit bezpecnostnu mrezu, museli menit kod a tak.. Ak si to nespravila naraz, chod do prace pozri sa co si spravila a zisti ako sa ti to "podarilo" aby si vedela do buducna 😉

pribinak
6. okt 2022

Tak tá podržal a to je fajn.

Každému sa raz za čas podari niečo “super”. Všetci sme len ľudia a dokonca aj stroje sa niekedy kazia

Pekný deň

kikus1997
6. okt 2022

V pohode to sa prežije… keď má toho človek veľa je bežne že sa mýli…. My vo firme sme mali toho nadhlavu… a podarilo sa mi poslať o 60 000€ viac za fakturu ako som mala … tiež pruser ale všetko sa doriešilo.. peniaze vrátili.. keď mi majiteľ povedal že to nevadi, že to vybaví … tak zo mna stres opadol

autor
6. okt 2022

podarilo sa mi ešte pred pol rokom take pochybenie ale to bolo ovela mensie ako toto..to sa neriesilo len ze si mam dat na to pozor..ja uz teraz mam strach ist do prace..o chvilu tam musim vyrazit a bojim sa uz aj zacat pracovat ci zas daco nedomrvim

3katka151
6. okt 2022

Neboj sa, nikto nie je dokonalý. Ja som tiež mala prúser väčší. Stále tam robím a so šéfkou v pohode. Aj šéfke sa niekedy dobre "darí" 😀

akbara77
6. okt 2022

Ja by som sa ospravedlnila. P.S. kto nerobí, nerobí chyby

lindous
6. okt 2022

Keď budeš z toho takáto nervózna a rozhodená, skôr sa stane, že niečo prehliadneš alebo spravíš chybu opäť, takže nádych-výdych, nebola by si tam 3 roky a šéf by ťa nepodržal, keby si nebola dobrá v tom čo robíš, spomeň si na všetko čo sa ti podarilo a ideš ďalej... Ako sa vraví, aj majster tesár sa utne.. Chápem ťa, tiež keď sa mi niečo nepodarí, tak som z toho chvíľu taká nesvoja, ale to prináša akurát ďalšiu roztržitosť, preto to treba pustiť z hlavy.. A hlavne potom vidím, že každému sa niekedy nedarí..

puertorico
6. okt 2022

Kľudne do práce choď, veď sa nič nestalo. Šéf ťa nevyhrešil. Povedal že sa stala chyba, ale len preto aby si si dávala nabudúce väčší pozor.
Ja som nastúpila do zdravotníckeho zariadenia, objednávala pacientov, ktorí čakali 3mesiace na termín a nepýtaj sa koľko krát sa mi podarilo ich zle objednať, potom museli čakať ďalšie 3 mesiace na nový termín. Celé prvé 3 mesiace ma každý deň hrešili pacienti, sestričky, doktori, primárka, hádam len upratovačka nie 😅 a aj teraz po rokoch praxe sa mi stane takáto vec. nie často, ale stane sa. neber to tak tragicky, nejde o život 🙂
len sa šéfovi ospravedlníš, a kolegyňa je škodoradostná, vráti sa jej to ... 🍀

ysseba
6. okt 2022

Nie si lekárka, že Tvojou nepozornosťou by zomrel pacient, tak kľud. To by len bol prúúser.... Všetko ostatné sa dá vyriešiť. Samozrejme nezľahčujem, ale to sa stáva. A najmä je to dôsledok toho, že poodchádzali ľudia, nových nenabrali, robota sa delí medzi vás. Tak je jasné, že keď človek robí piate cez deviate, tak nie je až tak pozorný a stane sa. A neboj sa ísť do práce a pracovať, za 3 roky sa Ti takéto niečo stalo prvýkrát (teda píšeš, že pred pol rokom, ale že to bolo nič), to máš veľmi dobrú bilanciu 😉 Cez víkend sa zresetuješ a zas dobre bude, neboj. Inak v živote by som kolegyni keby sa jej stal prúser nepovedala, že joooj nechcela by som byť v tvojej koži. Možno by som si to len v duchu myslela, ale nepovedala to nahlas. Je dobre škodoradostná.

mikadooo
6. okt 2022

Vieš, je tu aj tá možnosť, že všetkým ako tak "schopným" zamestnancom hovoria plus mínus to isté... Ako sama na sebe vidíš, ich psychológia pôsobenia na zamestnancov má úžasné výsledky - za 3 roky si domrvila až jednu zásielku (wow! Aj ja chcem takých kolegov!) a teraz budeš makať ešte o kúsok viac, aby sa to nestalo. Čo na tom, že vám váľajú stále viac a viac roboty...😉. Priznaj si jednoducho, že si človek a nie robot a že mýliť sa je ľudské. Bude to pre tvoje psychické pohodlie lepšie ako stresovať teraz ďalšie tri roky, že čo keď sa znovu pomýlim...

autor
6. okt 2022

viete ja som teraz v situacii kedy si nemozem dovolit prist o pracu, tu kde zijem by som inu nenasla a ked ano isto nie takto platenu..preto mam zaludocne krce z kadzeho takehoto pochybenia

liloastitch
6. okt 2022

Mne sa podarilo v práci postavit do pozoru okrem sbs pracoviska aj policajné zložky. Nedopatrením 😂 vedenie nebolo nadšené, ale moja šéfka to vzala s humorom.

stannkal
6. okt 2022

Myslím ze sa veľmi veľmi podceňuješ. Len jeden pruser za 3 roky, ved to je nadludsky výkon. Je predsa normálne ze človek robí chyby, s tým musí manažment rátať. Dolezite je tie chyby potom korektne napraviť, a je vsetko fajn. Sú profesie kde sa ráta s tým ze zamestnanci budú robiť chyby, aj skoro denne, napr pri vývoji softvéru.

autor
6. okt 2022

ja som ešte taka ze som povedla ze ked mi siahnu na vyplatu tak to plne akceptujem koli tomu, tak hned povedal ze nie ze sa nemam bat..

lienka.7
6. okt 2022

Tak ono zavisi od mnohých faktorov co si "pomrvila". Ine je, keď si zákazníkovi poslala zlu objednávku vina - no postazuje sa, vymeni sa. Bodka.
Ine je ked si zadala zlu objednávku co ja viem na výrobu drahých dverí na mieru a zákazníkovi nesedia a firme vznikla škoda...

autor
6. okt 2022

to bolo ta ze som objednavku vybavila s osobou ktora na to nieje v danej firme kompetetna ale predstavila sa mi v komunkacii ako kompetetna osoba..mala som si od tej osoby ešte vypytat jeden udaj pre identifikaciu a ten som si nevypytala..ale ked som sa opytala ci vy ste pan ten a ten tak povedal ze ano to som ja..mala som si vypytat ešte jedno cislo kore ma 6 cifier a povedal mi len 5 co som si neuvedomila a objednavu vybavila..nasledne kompetetna osoba z tej firmy na to podala staznost

autor
6. okt 2022

to znamena ze danej firme bolo odoslana objednavka a faktura na nieco co si konatel nezelal..vybavila to zanho ina osoba ktora na to nieje poverena..

simca06022011
6. okt 2022

preco citis sklamanie z neho? mylit sa je ludske, je to normalne, ale on ta na to musel upozornit a dat ti to vediet, je uplne jedno ake vysledky si mala predtym atd. Reklamacia a domrvena objednavka = no stava sa. Ja taketo veci v praci riesim pravidelne, z oapcnej strany casto a teda su zamestnanci, co kritiku prijmu a taki ktori nie. Ale to nie je teda moja starost.
V tomto pripade, co sa stalo, islo proste o chybu a staci si nabuduce dat pozor na overovanie. Hlavne ak mate taketo overovacie procesy nastavene, tak asi to nebude len tak. Je to pre teba skusenost, nik nie je dokonaly a ver mi, v pracovnom zivote sa clovek namyli. Ty to mas este dobre :D

denkanr
6. okt 2022

Ja som tiež urobila prusery aj v dvoch robotach, nevyhodili ma kvôli tomu, nejako sme si to vysvetlili, ospravedlnila som sa šéfom, horšie to bolo so zákazníčkou, tá penila 🤦‍♀️ nebolo mi všetko jedno, aj tak som ešte spravila menšie prešľapy, tie však neboli také hrozné. Človek je z toho v strese, ty určite tiež, pozri sa spätne kde si urobila chybu a dávaj si na to pozor. Veľa šťastia tiprajem v praci 😉

fomelka
6. okt 2022

Ak sa k tomu ten tvoj šéf postavil takto, tak si dobrý zamestnanec. Áno stala sa chyba, ktorá by sa stávať nemala ale zjavne vďaka tomu, že si doteraz mala skvelé výsledky, tak sa na to pozerá takto s nadhľadom. Neboj dobre bude

lija22
6. okt 2022

ale ved ti povedal, ze sice nahovno ale ok opravi sa. takze co? spravila si chybu, ospravedlnila si sa, oni to akceptuju. Za tridni sa na to zabudne. nadych, vydych a nechaj to uz tak. Sme ludia, mylime sa. Vsetci

danieladeley
6. okt 2022

Samozrejme, ze sa mi podaril, dlho som pracovala s ludmi, podaril sa mi financny, aj fakturacny, dokonca som mala aj zrazku z platu, ale to je uplne normalne. Netrap sa.

autor
6. okt 2022

mna strastne trapi ked sposobim niekomu problemy ze musi daco za mna zehlit..a trapi ma to vzdy velmi dlho

zmrzlinka2021
7. okt 2022

Takto:
normalny sef - leader ta upozorni na chybu a berie to ako sucast svojej prace.
Ak nikto kvoli tebe nezomrel, netreba to prezivat a zbytocne sa trapit.
Chyby robi kazdy