Príspevok na rekreáciu

hipuska
24. máj 2024

Mám otázku kto sa vyzná . Nedostávame rekreačný poukaz. Chcem sa spýtať, myslela som si, že pre firmu jeho vyplatenie je nejaké výhodné. Ako to je? Firma má skoro 250 zamestnancov, veľký pomer sú z toho živnostníci, mohlo by to byť tým? Či do podmienky počtu zamestnancov sa rátajú iba TPP. A viem niekde zistit či ho náhodou nevyberá na zamestnancov on a nevyužíva pre seba?

nelca84
24. máj 2024

@hipuska zivnosrnik nie je zamestnanec. Nehovoriac o tom, ze vykonavat zavislu pracu na zivnost je nelegalne...

aliziana
24. máj 2024

@hipuska živnostník nie je zamestnanec. Ak má vaša firma napriek tomu viac ako 49 zamestnancov, nárok (ak tam robíš tuším min. 2 roky) máš, ale to nedostávaš fyzicky nejaký poukaz, to si Ty musíš uplatniť. Zamestnávateľ to nemá ako uplatniť na seba a myslím, že pre firmu to výhodné nie je 🙂

alenah31
24. máj 2024

@hipuska zivnostnik nie je zamestnanec - do poctu zamestnancov sa nepocita. A prosim ta ako by si to vedel uplatnit zamestnavatel za zamestnanca ak potrebuje fakturu vystavenu na udaje zametnanca a jeho rod. prislusnikov, potrebuje potvrdenie z uctu ako doklad, ze si to platil dany zamestnanec z vlastnych zdrojov - pokial to bolo platene kartou a potrebuje ziadost od zamestnanca nim podpisanu, ze si chce rekr. prispevok uplanit? Rovnako problematicke by mal vyuzitie rekr. poukazu na meno inej osoby. A nie - pre zamestnavatela toto nie je vobec vyhodne. Osobne si myslim, ze vacsiu kravinu stat ani vymysliet nemohol. Ked uz chcel hodit tieto vydavky na zamestnavatela - mali ten zakon odhlasovat cely tak ako bol - zamestnavatel to preplati zamestnancovi - zamestnavatelovi vydavky na rekreaciu zamestnancov po zdokladovani na konci kal. roku vrati stat.

lienka.7
24. máj 2024

@hipuska dostať ako taký ho ani nemôžeš. To nejde. A co sa tyka preplatenia poukazu, niektore firmy to robia tak, ze ti ho síce preplatia, ale potom strhnu z platu (z pohyblivej časti najviac). Cize si to dopredu pozisťuj.

slovenka753
24. máj 2024

pre firmu je to naklad na zamestnanca. neplati to stat. neviem ci sa to da nejako ,odpisat, ale skor nie ako ano, hlavne ak to zvyknu strhavat zo mzdy ako pisu baby vyssie.

hipuska
autor
24. máj 2024

Vďaka. Nárok mám, spĺňame ako firma podmienky. Aj ja osobne.
@alenah31 tak, u nás sa dosť s nimi "obchoduje". Hotel vystaví faktúru na hocijaké meno, zaplatené v hotovosti. Nie raz som sa s tým stretla...

alenah31
24. máj 2024

@hipuska ale pokial ja pojdem na pobyt za niekoho ineho, necham si vystavit fakturu na jeho meno a zaplatim v hotovosit - ako sa mam dostat k prispevku na rekreaciu? Pretoze ten je mozne do mzdy zapocitat - vyplatit mu ten rekr. prispevok len tej osobe, ktora na fakture bola uvedena. Zamestnavatel moze ist na rekreaciu a nechat si vystavit fakturu na mna - no ten prispevok musi vratit v mzde iba mne - nie sebe.

mata.g
24. máj 2024

@aliziana ma to byt poukaz ale v našom štáte to v preklade znamená vybav si cez formulár. Je to náklad firmy a nechce sa im to platiť

sasa1310
24. máj 2024

@hipuska a čo by z toho zamestnávateľ mal, keby si vyplatil rekreačný príspevok na teba? Veď to neplatí štát ale zamestnávateľ 😀

sima234
24. máj 2024

My sme využili poukaz už viackrát a neviem, pri každom pobyte najprv dávaš pred ubytovaním OP na základe, ktorého sa potom vystavuje faktúra. Neviem ako sa dá vystaviť faktúra na niekoho iného, kto tam ubytovaný nie je.

hipuska
autor
24. máj 2024

@sasa1310 nevyznám sa v tých daňových veciach. Myslela som, že si zníži daň alebo čo. Nevedela som, že to potom vypláca cez vyplatnu pasku.
@sima234 je to jednoduchšie ako si myslíš.