Prosím vás ak niekto pracuje na úrade práce, alebo tam ma známych. Viete mi zistiť ako je to teraz z príspevkom na podnikanie? Ja som sa bola opýtať osobne ale pán mi povedali ze projekt konci akurát tento mesiac júl, ze si musím počkať na nový. Možno v septembri, decembri. Ak nieje projekt nedá sa o peniaze žiadať podľa zákona? Alebo sa oplatí počkať na projekt lebo bude väčšia suma?
A za podnikateľský plán musíš zaplatiť zo svojho. Peniaze TI dajú v 3 splátkach nie naraz. A ako píše melanta podmienkou je 2 roky podnikania v kuse nesmieš zavrieť prevádzku ináč vraciaš dotáciu. A samozrejme kontroly pravidelne s úradov šikana. Kamoška brala dotáciu tak vravela že s úrad práce za mesiac 10 kontroly.
@alickapusinka a v čom podnikala kamoška?
@buzz5 ma manikúru, pedikúru, a kozmetiku vlasy líčenie. Podniká dalej ale povedala že vždy niekto došiel z úradu. Ja neviem aspoň to tak vravela. Ja tiež aj pracujem aj podnikám ale nikdy nikdy a ešte raz nikdy by som nevzala dotáciu z úradu práce. Ja som si všetko zariadila sama. Nepotrebujem mať na krku úrady. Mám aj normálný plát s práce ale aj podnikanie.
Dobrý deň všetkým! Pracujem na výskume týkajúcom sa stavebného priemyslu a zaujíma ma priemerný vek vlastníkov stavebných firiem na Slovensku a v Českej republike. Ak máte nejaké informácie, štatistiky alebo osobné skúsenosti, prosím, podielajte sa! Vaše znalosti mi veľmi pomôžu. Ďakujem vám vopred za každú odpoveď.
@buzz5 kľudne požiadaj aj teraz. Určite to nefunguje tak, že potom bude možné dostať viac peňazí. Ak spĺňaš podmienky, podaj si žiadosť. Informácie okolo predpokladám vieš (že musíš mať vytvorený podnikateľský plán, že musíš potom podnikať minimálne 2 roky, ak sa ti nebude dariť a podnikanie ukončíš do 2 rokov, tak príspevok budeš musieť vrátiť, a pod). A samozrejme, je potrebné vedieť, že na príspevok nie je právny nárok, čiže úrad môže tvoju žiadosť a podnikateľský plán posúdiť a zamietnuť.
https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n...
https://www.upsvr.gov.sk/prispevky/sluzby-zames...
V prvom linku sú aj tlačivá.