Myslíte, že do práce berú, keď sú HR nerozhodní, na základe vzhľadu, že krajšia ma väčšiu šancu, hlavne keď nejde o žiadnu odbornú prácu, ale takú, čo môže robiť hocikto
skor mam skusenost, ked je mensia firma tak prijmu cloveka, ktory zapadne do timu..
Sú zamestnania, kde je vzhľad dôležitý. Nemusí ísť vyslovene o krásu, skôr o sympatie a osobné vyžarovanie. Takže možné to je. Ak majú 2 cca rovnakých uchádzačov, môže zavážiť aj maličkosť.
U nas nie, ale vo vseobecnosti maju pekni ludia zivot lahsi.
nejde o vzhlad ale sympatiu ..ak maju rovnake skusenosti vzdelanie a odbornost tak iste zauraduje aj to ... -prezentacia ,vystupovanie a podobne
Áno stava sa to, a dokonca som zažila že majiteľ firmy si dal normálne podľa dátumu narodenia urobiť rozbor človeka 🤦 ..
@bykaterina ale nieeee a presiel?
@danieli áno prešla som 😂😂😂 ale asi mu nepovedala že po 3/4 roku odídem. Lebo som bola viac na cestách ako doma. Dozvedela som sa to od ekonomky - mzdarky, že to takto on si preveruje
Tak záleží ak pozícia vyžaduje vystupovanie medzi ľuďmi alebo nejaký kontakt s klietmi/zákazmíkmi tak určite to môže zohrať rolu. Ale nemyslím si, že budú vyberať ako na nejakom castingu pre modelky ale o celkovú starostlivosť o seba, či žena bola na pohovore upravená alebo strapatá s odrastami až niekde ku končekom, s neumytými zubami nevhodne oblečená vzhľadom na pozícu na ktorú sa hlási, ako sa na danú pozíciu vedela predať a celkovo alo vystupovala.
V zare napríklad vyberajú podľa vzhľadu. Ale v auparku asi nemali koho zamestnať 🙂
@bykaterina asi to bol smejdacky rozbor keď mu to nepovedal 😅😅😅 to ako vážne? V akej oblasti to bolo keď veri na takéto veci? 🫣
@bykaterina neviem odkial si ,ale muž bol raz na pohovore a dozvedel sa že majiteľ si platí nejaku vesticu či kartárku alebo také niečo a každeho jej dáva preveriť - či je vhodný atď..... Môjho nevzali - ale tam sa nedohodli na peniazoch.
@alandra a to majiteľovi veštica nepovedala? 😂😂
@valikasikulova obchodný zástupca spoločnosti.
Inak povedzme si rovno že prvý dojem robí veľa. A môže byť múdra, vzdelaná, upravená, pekne oblečená, ale ráz keď ma 100 a viac kg skrátka neprejde. Uvidia ju medzí dverami a vieme ako ľudia skatulkuju...a hlavne ženy..
@alandra nebolo to v Čachticiach?😆
@petronellla87 ano 😄
@bykaterina asi mala blbý deň 😀
@bykaterina xy zien nad 100 kil vidim bezne pracovat na roznych poziciach -takze si dovolim oponovat ... vaha s tym nema nic spolocne
U nas urcite ano.
@ukgirls tak napíš aké pozície? Mimo učiteľky, úradníčky, predavačky...
Asi podla zamerania. Napr recepcnu si myslim,ze vyberu aj podla vzhladu a nejakeho vyzarovania a sympatii. Ale v mensich firmach hladaju skor ludi,ktori zapadnu do kolektivu.
@bykaterina doktorka sestricka,recepcna,kadernicka,kozmeticka, IT tety, podnikatelky, znama pracuje v biznise s modou ina zas v ateliery.. aj recepcne ci asistentky .. kto sa vie predat preda sa aj s nadvahou - staci mat odvahu a verit si v to co chce robit ... zo znamych vyzaruje taka elegancia a dobrota,ze tie ich kila navyse nikto neriesi a pochybujem ze si ich aj niekto vsimol,kedze ukazali daco ovela viac co maju ...
@ukgirls tak doktorky a sestričky nerátam. Lebo tam keď majú svoju ambulanciu nie je tam ďalší element kto vyberá a druhá vec to je zamestnanie že sú radi že v nemocnici ide niekto robiť.
A to že nejakú recepčnu zoberú a podobne zamestnania, je super že tam šéfujú ľudia ktorí nemajú predsudky a berú ľudí aki sú.
@bykaterina tak mi napis ty kde neberu ludi nad 100 kil lebo naozaj si neviem predstavit profesiu kde by to bol hlavny dovod... ak je to tvoj pripad podla mna nebude problem vo vahe ale nizkom sebavedomi-milion odpovedi preco nie a nejde to-ale pritom vsetko ide ...
@ukgirls skrátka keď si môžu vybrať tak si nevyberu takého človeka. Napríklad obchod so šperkami potrebovali aby si dobre a príjemné vystupovala a druhá vec sa ti pozreli na ruky aké máš lebo budeš prezentovať šperky a ľudia sa ti viac budú pozerať na ruky. Kamoška má asi 130 kg a ver že má problém si nájsť prácu, lebo už len príchod jej je o zlom dychani, a nepeknej chôdzi,.. a darmo je príjemná a múdra. Stolička by ju asi neudržala, druhá vec takýto ľudia majú horšie zdravie,a aj bolestí..a máloktorý zamestnávateľ chce mať človeka na PN alebo niekoho potom s riešením pracovnými následkami..
Takže netreba pred tým zatvárať oči , nič nie je ružové ani čierno biele..
Úplne bežne a vždy riešim vzhľad. Ale nie fyzickú krásu. Riešim, či je človek pozitívne naladený a usmieva sa, prirodzene. To vzhľad ovplyvňuje veľmi výrazne. A potom sledujem čistotu, adekvátnosť oblečenia k pozícii a firme, zuby, úprava vlasov, vôňa. Ak príde niekto s mastnými vlasmi, chýbajúcimi zubmi, v špinavých topánkach, tak proste nie.
@ukgirls tučná recepčná na klinike krásy nebude ideálna reklama. Ani tučná predavačka v predajni so šperkami s diamantami nebude ideálna reklama, ak bude ľuďom ukazovať 5 tisícové prstene s tučnými a opuchnutými pstami. Je taktiež množstvo iných pozícií, kde je potrebné, aby bol človek celý deň na nohách, aktívne chodil medzi zamestnancami, čupol si, postavil sa, atď - ťažko toto zvládne obézny človek. Na veľa pozícii vo výrobe nemôžu prijať obézneho človeka. A úprimne, pre mňa ani obézny lekár nie je príliš dôveryhodný. A poviem ti aj osobnú skúsenosť - prijala som ešte ako zamestnanec k sebe do tímu ženu, veľmi príjemná, úžasná komunikácia s ľuďmi, mala 160 kg. Odišla v skúšobnej dobe. Nezvládala prácu fyzicky a to išlo o prácu v kancelárii. Ale za hodinu musela viac krát vstať, ísť na iný koniec officu či na druhý koniec chodby.
u nás vo firme určite nie. inde je to kľudne možné…