Prijali by ste takúto prácu čašníčky?

2. mar 2023

Dostala som ponuku ako čašníčka do "kaviarne-baru"...v skusobnej dobe su 2€/na hod...neskôr 35-40€/na deň ..cez tyzden od 9tej do 22:00 ..cez víkendy od 9tej do 24:00..ked su hostia..tak samozrejme maju dalej otvorené...nadcasy plati tiez za hod.2€..tringelty su "moje" 😀....prac.zmluva na 6hodin...co by ste robili na mojom mieste...poraďte 😏..Ps.2dni sa pracuje 2dni voľno

melanta
2. mar 2023

2 eurá na hodinu? To nie je ani polovica minimálne mzdy, urobila by som ponuke pá pá.

evinea
2. mar 2023

mne sa to nejak nezda uz len takto, ked som si to precitala. to su take podmienky, ako sa majitelovi prave hodi.

autor
2. mar 2023

@melanta áno.2€/na hod.kým sa učíš

babovka2321
2. mar 2023

To uz je ake zdieracstvo toto. Tringelty nemas ani iste, ani sa ti z nich nebude vypocitavat PN, materska, atd. Hladaj radsej dalej.

melanta
2. mar 2023

Je úplne jedno, či sa zaúčaš alebo nie. Je zákonom stanovená nejaká minimálna mzda. A tebe ponúka menej ako polovicu z toho, čo je zákonom stanovené ako minimálne. Ak sa ti zdá v pohode, že ti nevadí robiť otroka, tak to zober. Pýtala si sa na radu. Rada je, že nikto čo len s priemernou inteligenciou by to nezobral.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_266
2. mar 2023

2€ na hodinu som mala ako brigadnicka v kancelárii, kde stačilo prekladať papiere a sem-tam niečo dorucit. Určite by som za to nebola celu hodinu na nohách. Koľko má trvať to zaucanie? 3 mesiace a potom Vás pošlú preč? Hľadala by som niečo iné.

renka30
2. mar 2023

35-40€ na deň za 13 hod smenu cez týždeň je cca 3€/hod - minimálna hodinová mzda v roku 2023 je 4,023€, a to, že sa zaúčaš tiež nič nemení na tom, že tú minimálnu mzdu ti musí zaplatiť, takže pán majiteľ asi nepozná zákony. A zmluva len na 6 hod (len preto aby platil za teba nižšie odvody), keď budeš PN alebo budeš na OČR koľko asi dostaneš...Toto určite neber, nech si nájde iného blázna...

tamtamka26
2. mar 2023

moja dcéra má ako brigádnička v kaviarni 4€/hod + trinkgeldy + SO-NE príplatky.... za 60sk/hod. som robila asi v r. 2004......

majasimon
2. mar 2023

V práci si celý deň a pracovná zmluva na 6 hod.? Celé zle.
Poďakuj za ponuku a hľadaj niečo iné

dadis
2. mar 2023

To mas mesacne 200hodin (pri 6h uvazku by to bolo 120h) a plat v skusobnej 400eur hrubom a po slusobnej pod 600 eur. Ten uvazok je len sposob, ako obist minimalnu mzdu. Ak ta kaviaren nie je v Ghane, tak ta mzda je zdieracska..

janai1
2. mar 2023

Okrem faktu ze ani zaúčanie za 2€ by som nezobrala, tak ani po zaučení mzda nedosahuje ani minimálnu hranicu... Cele zle, ani by som neuvažovala

jaond19
2. mar 2023

Nie, uz by som taketo zdieranie neprijala, pred kovidom som z nudze vzala takuto pracu casnicky na dohodu za 3.50€/h, na 6h denne, iba kvoli stihaniu vyzdvihovania zo skolky, ale narobila som sa ako jedno hovado, na papieri som mala real mzdu nejakych 60€, dovolenka ziadna resp. neplatena, prisiel kovid, zavreli, pandemicku ocr mi vyratali dakych 1,20€ na den.... vynikajuce. Esteze som do mesiaca mala novu pracu, riadnu na TPP s homeofficom.

mimi3008
2. mar 2023

Akoze ci by som prijala mizerne platenu pracu s nekonecnou pracovnou dobou? Urcite nie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
19mmm71
2. mar 2023

syn je stredoškolak na brigade v gastre ma 5 eur na hodinu,fú za takéto podmienky by som ho veru ako pišeš nepustila,,,

maminkadeticiek
2. mar 2023

To je totalne vykoristovanie.To nie je praca.

shinon258
2. mar 2023

Toto je slovenské gastro 🥴

konikkon
2. mar 2023

Predpokladám, že sa jedná o prácu na čierno, keďže 2 € nie je ani minimálna mzda. U zamestnavatela, ktorý porušuje zákony by som nepracovala. Čašníčky hľadajú v každej druhej reštike.

svetlonos
2. mar 2023

Poslala by som ich do p...e a priamo po tom na nich inspektorat prace alebo inu vhodnu instituciu, ktora by ich poriesila 🤯 Sorry z skatede slova ale toto ma vytocilo teda maximalne. To je vyslivene otroctvo, kreteni zasrani. Ak vies nemecky, chod tadsej na sezony do hotelov. O tomto ani neuvazuj! Kolko mas rokov a vzdy sa nechas takto odzubat?

bajka16
2. mar 2023

Strašne málo na dnešnú dobu na prácu na nohách. Určite by som nešla. To ťahaš rovno 13 hodín 🙈 zažila som to ale nie za také peniaze.

autor
2. mar 2023

@konikkon ano mozno ..ale nie tu..kde byvam ja...

bessie12
2. mar 2023

Za 2€ / hod by som ani len z postele nevstala a nie to este pracovala. Hľadaj ďalej radšej. Toto je čisté zdieracstvo.

veronika1754
2. mar 2023

Ja by som brala, ak nie je iná práca tak aspoň niečo, tiež som pred pár mesiacmi robila za 2,50 na hodinu, na východe to je normálna mzda, no popri tom by som hľadala iné

modrykonik33
2. mar 2023

@veronika1754 na východe to je normálna mzda? Však to je protizákonné

veronika1754
2. mar 2023

@modrykonik33 tak na krajnom východe kde žijem nie je takáto mzda ničím výnimočným, a ešte fajn že jej núkajú na papieri tpp na 6 hodín, obyčajne to je tu len na dohodu 30-40 hodín mesačne no reálne sa robí aj 12-16 hodín, ak človek potrebuje uživiť deti nevyberá berie čo je, ono zasa lepšie aspoň niečo ako nič, ja som chodila upratovať požiarnu stanicu 3 krát týždenne za 45 eur na mesiac, a bola som rada aj za to, popri tom hľadala ďalej iné lepšie platené, no tu je s prácou veľmi ťažko a to nie som dajaká nevzdelaná alebo niečo, ale proste sama s deťmi tak beriem čo je, hoc aj pod úroveň a za málo peňazí, deti z hrdosti nenakrmim

domkakvet
2. mar 2023

Iba ak by mi dal pracovnu zmluvu na osem hodin a aj priplatky za vikendy.

maminkadeticiek
2. mar 2023

Sla som okolo posty a tam na dverach ponuka brigady-4,50/hodina.Asi tolko.

krisbar
2. mar 2023

ved to ani zmluvu nemozes podpisat na 2e/hod, ked je minimalka viac!

autor
2. mar 2023

@maminkadeticiek okolo pošty..široký pojem 😀