Priepustka na vyšetrenie u lekára

choka
25. sep 2013

Ahojte babenky, som tehuľka a idem na vyšetrenie mimo miesta bydliska. Chcem a potrebujem, aby ma odviezol priateľ. Môže si uplatniť priepustku ako kvázi na rodinného príslušníka? Alebo nie? V práci sa ho spýtala pani, že či sme manželia. Ďakujem za radu.

aduskatt
25. sep 2013

@choka iba manzel, manzelka, priatel isto nie

linddi
25. sep 2013

Pokiaľ viem, tak 7 dní má na seba a 7 dní na doprovod rodinného príslušníka, čiže ak nie ste manželia, tak asi nie 😒 ale prever si to ešte.

angua27
25. sep 2013

priateľ, bohužiaľ nepatrí do okruhu rodinných príslušníkov, takže buď si zoberie dovolenku, alebo požiada Tvojho lekára, aby vystavil ošetrenie priamo na jeho meno.

cerez
25. sep 2013

Neviem či priateľ, ale manžel určite môže. Tak som to mala nedávno ja.

aduliak
25. sep 2013

priatel urcite nie, musi byt rodinny prislusnik

vieruna
25. sep 2013

Dievcata a plati to aj ked je to doprovod rodica? Ze ja beriem mamu k lekarovi?

geenna
25. sep 2013

a to by si preverovali unho v praci ktory prislusnik to bol? vsak staci keby povedal ze isiel s mamou

geenna
25. sep 2013

@vieruna ano plati

geenna
25. sep 2013

doprovod je rodinny prislusnici mama otec dieta stary rodic

hradnapani
25. sep 2013

@vieruna ano, plati, bola som tak niekolkorat

katrinka8
25. sep 2013

Pokial ja viem, plati to na rodinneho prislusnika, ale napr. u nas si nik neoveruje, s kym tam clovek ide. Lekar da peciatku na priepustku - a na nej je predsa uvedene len meno toho dotycneho zamestnanca. S dietatom je to jasne, to je pediater, ale tak gynekologiu neviem, ci by priatel vysvetlil, ak nie je zenaty. Jedine naozaj tu mamu akoze sprevadzal... Ale nepises, ku akemu lekarovi ides 🙂

havana_frost
25. sep 2013

Ono to zas nie je len že zoberiem rodinného príslušníka, musí byť aj dôvod, a to že nemôžeš ísť sama (sprevádzanie musí byť nevyhnutné).
Zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno z týchto dôvodov a v tomto rozsahu:
c) sprevádzanie
1. rodinného príslušníka do zdravotníckeho zariadenia na vyšetrenie alebo ošetrenie pri náhlom ochorení alebo úraze a na vopred určené vyšetrenie, ošetrenie alebo liečenie; pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne len jednému z rodinných príslušníkov na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak bolo sprevádzanie nevyhnutné a uvedené úkony nebolo možné vykonať mimo pracovného času,

choka
autor
26. sep 2013

Ahojte...ďakujem pekne za rady...pečiatku zoženieme inde... na neho...

zara13
26. sep 2013

@choka ja osobne si myslim ze to zalezi od lekara, ktory tu priepustku vypisuje. ak ti ten vyda priepustku pre priatela, tak je to ok a v jeho praci by to mali akceptovat.
pripadne skus povedat ze je to snubenec (teda neviem ci ste alebo nie) - niekedy zavazi aj takato hra so slovickami.
zakonnik je v tomto dost este v minulom storoci, myslim ze dnes to nie je take striktne, podstatne je ze sprevadza na vysetrenie a ked je to otec tvojho dietata, tak by to mohli akceptovat ako rod. prislusnik, aj ked nie je manzel, lebo rodinka budete tak ci tak.

bublinaaa1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz