Priepustka a odpracované hodiny

9. feb 2023

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či aj hodiny, ktoré napríklad strávim u lekára/ zubára/ atď, spadá pod odpracovaný čas toho dňa v práci. Napríklad keď som ráno s priepustkou u lekára 2 hodiny z celkových 8 hodín, zarátáva sa to do do odpracovaných hodín? Neprepláca zamestnávateľ len 6 hodín, čo som reálne odpracovala?
Ďakujem za každú odpoveď.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. feb 2023

Ide totiž o to, že som zistila, že mi zamestnávateľ tie hodiny nezahrnul do odpracovaných hodín, tak predtým ako s tým na neho vyrukujem, chcem sa uistiť, či to tak reálne má byť a mám nárok na ušlú mzdu.

teranus
9. feb 2023

Priepustka sa platí zvlášť, aj vo výplatnej páske má osobitnú kolonku. Odpracované hodiny sú len tie v práci. Lekár sú hodiny zvlášť. Pozrite si výplatnú pásku.

autor
9. feb 2023

@teranus a je rozdiel v sadzbe keď navštívim lekára ja , alebo sprevádzam rodinného príslušníka? Ďakujem

viestta
9. feb 2023

Nie na paragraf je rovnaka suma, bez ohladu ci na seba alebo ako sprievod

tana85
9. feb 2023

myslim, ze sa eviduju zvlast, aj preto lebo maju limit a su pocitane z priemernej mzdy (ale neviem za ake obdobie). preto su pod inym kodom ako prac.cas si dovolenka. ja taky cas tiez vidim v inom riadku na paske, ale mam to zaplatene

hradnapani
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
teranus
10. feb 2023

Nie je to rovnako. Ale väčšinou je za priepustku viac než za odpracované. Aspoň ja som to tak doteraz mal

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz