Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či aj hodiny, ktoré napríklad strávim u lekára/ zubára/ atď, spadá pod odpracovaný čas toho dňa v práci. Napríklad keď som ráno s priepustkou u lekára 2 hodiny z celkových 8 hodín, zarátáva sa to do do odpracovaných hodín? Neprepláca zamestnávateľ len 6 hodín, čo som reálne odpracovala?
Ďakujem za každú odpoveď.
Ide totiž o to, že som zistila, že mi zamestnávateľ tie hodiny nezahrnul do odpracovaných hodín, tak predtým ako s tým na neho vyrukujem, chcem sa uistiť, či to tak reálne má byť a mám nárok na ušlú mzdu.
Priepustka sa platí zvlášť, aj vo výplatnej páske má osobitnú kolonku. Odpracované hodiny sú len tie v práci. Lekár sú hodiny zvlášť. Pozrite si výplatnú pásku.
@teranus a je rozdiel v sadzbe keď navštívim lekára ja , alebo sprevádzam rodinného príslušníka? Ďakujem
Nie na paragraf je rovnaka suma, bez ohladu ci na seba alebo ako sprievod
myslim, ze sa eviduju zvlast, aj preto lebo maju limit a su pocitane z priemernej mzdy (ale neviem za ake obdobie). preto su pod inym kodom ako prac.cas si dovolenka. ja taky cas tiez vidim v inom riadku na paske, ale mam to zaplatene
Nie je to rovnako. Ale väčšinou je za priepustku viac než za odpracované. Aspoň ja som to tak doteraz mal