Situácia - vo februári (o rok) mi končí MD. Ak sa rozhodnem nenastúpiť vtedy do práce (keďže dieťatko by išlo do škôlky od septembra), môže mi zamestnávateľ rozviazať pracovný pomer ktorý mám teraz na trvalo?
Áno, nemá prečo ti dlhsie držať miesto bez dovodu. Môže ísť do škôlky skôr. Alebo od februára. Treba hľadať.
No nie že zamestnávateľ ti rozviaže pracovný pomer. To ty máš dať výpoveď. Veď ty sa rozhodneš nenastúpiť. Buď pošli oznámenie o návrate alebo požiadaj o neplatené voľno s tým, že ak s ním nebudú súhlasiť, dáš výpoveď. Zamestnávateľ nemá nič spoločné s tým, že dieťa ide do škôlky až od septembra. Ty si povinná sa vrátiť v riadnom termíne. A keď nemôžeš či nechceš, máš dať výpoveď.
Vždy je to o dohode...choď na personálne a skúste sa dohodnúť, ak máš o tu prácu záujem.
Určite máš nazbieranu aj nejakú dovolenku + existuje aj taká vec, že neplatené voľno. Ja som ho využívala dokonca celý rok. Potom sa dá dieťatko vykryť starými rodičmi, rodinou. Ženy to predsa riešia bežne. Nie všetkým končí RD v septembri.
Naša ide do škôlky napr od februára
Samozrejme- on ti miesto ponukne ty odmietnes a koncis. Iba ak by ste sa dohodli- a ty mas take kvality ze na teba pocka a predlzi este zmluvu tej ktora robi za teba.