Približný plat výskumného pracovníka v Bratislave

29. aug 2022

Ahojte, chcela by som sa spýtať. Budúci rok končím Ing štúdium a zaujímalo by ma koľko je taký priemerný plat výskumného pracovníka, ktorú pracuje pre štát (univerzita/SAV) resp. má tabuľkový plat.
Pokúšala som sa to zistiť sama ale moc tomu nerozumiem. Našla som nejakú tabuľku a predpisy s tým, že tam je napísané, že je tam ešte nejaký osobný príplatok ale to sa vôbec neviem dopátrať koľko je. Vedel by mi niekto poradiť?
Budem mať Ing. titul a 3 roky praxe v odbore.

Ďakujem

laurar1
29. aug 2022

Ten priplatok je rozny a zavisi od mnohych veci, takze sumu ti tu nikto nenapise. Dost to zavisi od toho, v akom odbore budes robit vyskum, ake mas moznosti na rozne granty, kolko vas bude v time a teda kolko ludi si bude tie granty delit. Chces robit iba vyskum alebo si popri tom robit aj phd?

autor
29. aug 2022

@laurar1 Chcem si popri práci robiť externe phd. A je to programovanie pre biologické laboratórium. Respektíve programovanie laboratórnych systémov.

ruzasipova
29. aug 2022

Tabulkovy plat je plat podla tabuliek, to si vies presne najst. A potom ako je napisane vyssie. Zalezi, ci je tam projekt, ako dobre je financovany, kolko vas je v skupine.

dreamss
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luliu
29. aug 2022

Tabuľkový plat je podľa tabuľky, prvý rok nebudeš mať pravdepodobne osobnostné ohodnotenie, po roku áno podľa výkonu. Nástupný cca 800-1000€ v čistom

laurar1
29. aug 2022

Ja som robila phd z niecoho velmi podobneho na SAV. Stipendium plus priplatky z grantov dali dokopy sumu, ktora nebola zla. Ale viem, ze keby som potom nastupila ako vyskumny pracovnik uz s PhD, ten prijem by isiel dost dole. Ja som isla robit radsej do korporacie, ako programator sa da celkom dobre uzivit. Tam skor drzi ludi nadsenie pre vyskum ako plat.

sasa1310
29. aug 2022

osobný príplatok ti dáva nadriadený. Môžeš ho mať kľudne aj odo dňa nástupu a môžeš ho mať aj v max. výške čo je 100 % tabuľkového platu. Všetko závisí od nadriadeného

luliu
29. aug 2022

@sasa1310 100 % je science fiction, absolútne nereálne

sasa1310
29. aug 2022

@luliu no ako kde, ešte lepšie napísané ako kto

borabalazova
29. aug 2022

Pokiaľ budeš financovaná aj z nejakého grantu, môžu Ti navýšiť tabuľkový plat príplatkom/odmenami, ak nie, príplatok nečakaj. A pozor, bez PhD. nemáš zaradenie vedeckého pracovníka ale odborného pracovníka a tarifa je nižšia. Lepšie je ísť na interne doktorandské a parciálne grant.

borabalazova
29. aug 2022

Pozerala som tarify, neviem, ako Ti uznajú prax a zaradenie do platovej triedy, ale je to 800-1000 eur v hrubom, nie čistá mzda.

gemerka17
29. aug 2022

V savke sú strašne nízke mzdy. Niekedy ešte horšie ako predavačka v lidli. (a to už rátam s 3 stupnom VŠ). Tam to nie je o peniazoch.