Prestávka v práci

14. dec 2024

Neviete ci sa to da dohodnúť prestávka v práci napríklad na pol roka? Alebo mesiac každý druhý mesiac? Alebo 3 mesiace? Mam sedavu prácu a vyhovovalo by mi aj taka práca manuálna kde by som stála na nohách. Potrebujem schudnúť 😀 ideálne keby som si mohla vybrať do ktorej práce kedy idem 😀

stellarstar
14. dec 2024

A čo má chudnutie s pracou?

rezanka73
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sofiakr
14. dec 2024

Prestavka v praci??Mesiac,kazdy druhy mesiac?Dufam,ze srandujes.Co je zamestnanie holubnik??Boze tie otazky.

sissy27
14. dec 2024

Opytaj sa zamestnavatela…za mna uplny bizar.
Ale tak ti poviem - ze mas sedavu pracu nie je problem. Problem je tvoja lenivost, ze nejdes cvicit po praci a zeres piate cez deviate. Z toho sa pribera, nie z prace.
Mozes sa cestou do / z prace prejst, v ramci obeda si vies dat rychlu prechadzku okolo budovy alebo po schodoch, aj viac krat denne, po praci mas dost volneho casu (urcite nerobis 18hod denne kazdy den) aby si so sebou nieco robila a to stravovanie si tiez vies zariadit tak, aby si nepriberala. A vies ako - bud chces alebo nechces, vsetko ostatne su len vyhovorky.

maranta_leuconeura
14. dec 2024

No moznostou je dovolenka, ale tej asi tolko nemas, potom je neplatene volno, ak sa tak dohodnes so zamestnavatelom, ale na SK pochybujem. Alebo dat vypoved a potom sa znova zamestnat. Vela ludi kvoli tomu robi brigadne, tak nie si viazana nicim, ked nechces, nerobis. Pripadne zivnost, vlastne podnikanie. Nerobis mesiac=nezarobis mesiac. Ak ti to tak vyhovuje kazdy druhy mesiac pracovat a pomedzi to zit z uspor a platit si zdravotku a vyzijes z toho, nech sa paci.

nikyball
14. dec 2024

celkom jednoducho, zamestnat sa na zivnost

januska12323
14. dec 2024

Vôbec nechápem čo sa pýtaš, akože budeš mesiac pracovať v jednej práci mesiac v druhej? Len kvôli tomu, že ješ blbosti a necvičíš? Čo ti bráni viac chodiť pešo, zbaliť si obed z domu a po práci cvičiť? Len s tým, prosím ťa, nepríď za zamestnávateľom, stratil by o tebe všetku dobrú mienku.

andaluzia12
14. dec 2024

Mala som známeho ktoremu bolo niečo také umožnené .. avšak bola to zahraničná firma, nie slovenská.. pol roka dostal neplatené voľno, ešte zaneho platili odvody. Potreboval reset. Po pol roku sa opäť vrátil. Bola to pomerne špecifická pozícia, žiadna “bežná” administratíva …

guiseppinka
14. dec 2024

@andaluzia12 ano, to je sabaticall.

sissy27
14. dec 2024

@andaluzia12 to je ale nieco uplne ine ako chce autorka. Toto ti kludne umozni aj slovensky zamestnavatel (nie kazdy samozrejme). Ale mesiac-dva pracovat tu, mesiac-dva inde a potom sa zase vratit, lebo “sefe, som leniva a pazrava, tak toto si myslim, ze by mi pomohlo” ?

tiika
14. dec 2024

A kto by akože robil tvoju prácu pol roka alebo tri mesiace alebo mesiac každý druhý mesiac?
A kde by si chcela pracovať manuálne pol roka alebo sa striedať po troch mesiacoch alebo mesiac každý druhý mesiac? Ty si o takom niečom počula? Ja nie.
Poznám ľudí, ktorí chodia pracovať sezónne, zarobia si a potom zvyšok roka vegetuju a žijú z úspor.
Pripadne ten sabatikal, to však ponúkajú skôr zahraničné firmy a na manažérskych pozíciách.

kitycat
14. dec 2024

Chod robit do potravin, chvilu markuj chvilu dokladaj...boze

autor
14. dec 2024

@andaluzia12 takéto neplatené voľno na 3 mesiace mala aj moja kolegyňa. Bola v zahraničí niekde.

autor
14. dec 2024

Tak každý mesiac nie, to sa nedá. Ale fakt by sa mi zišiel taky reset na pol roka zmeniť prácu. Ale nechcem o túto prísť.

sofiakr
14. dec 2024

No neviem ktora firma ti len tak umozni neplatene volno pol roka.A ozaj ked im este povies,ze potrebujes prestavku.Hod sa na PN a dve hodiny denne mozes vkuse behat,sportovat aj resetovat pol roka hlavu.

veselo_neveselo
14. dec 2024

Mozno by sa dalo dohodnut neplatene volno, ale zalezi od zamestnavatela. Ved chod sa na personalne opytat.
Robi sa to, aj je to celkom bezne, len neviem ci na slovensku.

A mne nepride, ze si leniva - len to tak vyznelo, lebo si do toho zamotala tu svoju vahu 🫠 ale ja ta chapem, aj co si s tou vahou chcela povedat.

veselo_neveselo
14. dec 2024

Este by si mozno mohla skusit docasne preradenie na inu poziciu; job shadowing ak mate, alebo vypomoc na inom oddeleni, ked nieco z toho mate v praci - ale to ty vies lepsie ako my. Ak nevies, chod na hr sa spytat.

natalusiiik
14. dec 2024

Podla mna by si sa na tom vedela so zamestnavatelom dohodnut, ze si proste trochu vyhorela a potrebujes reset, ale nechces odist uplne a nechces ist ani na PN.. ale najskor by som za seba vopred zohnala potencionalnu nahradu, aby si mu o nej rovno povedala, na ten cas a samozrejme odvody by si si musela platit kazdy mesiac sama..

nikoletah
15. dec 2024

Neplatene volno možes dostať(kvoli schudnuti by bolo divne) ale moja kolegina isla na poznavačku na 2 a pol mesiaca do Činy a dopredu informovala firmu aj jej schvalili neplatene volno.