Prestáva ma baviť chodenie do práce

roman9763
22. feb 2021

Ahojte píšem sem druhý krát. Aj keď viem že je to pre ženy skôr, ale chcel by som sa vypísať lebo nemám komu povedať svoje veci.

Len chcem napísať že chodenie do práce pre mňa prestáva byť zmyslom a nebaví ma robit alebo skôr byť v práci (či už kvôli času, ľuďom alebo aj za veľa muziky malo peňazi) Práca má vraj šľachtit človeka no ja to vidím úplne inak. Obdivujem ľudí ktorí pracovali napríklad 50 rokov v tej jednej istej robote. Alebo dôchodcov že už môžu byť na dôchodku a oni sa ešte trepu stále do roboty. Čo by som ja dal za to nemusiet chodiť do roboty. Alebo chodiť do práce ktorá by ma bavila.
Len aby si ľudia o mne nemysleli že som nejaký flakac, robím skoro cca 2,5 roka od školy a mám už 3 robotu a v každej robote mi to prišlo rovnaké ten princíp, organizácia nadriadených alebo skôr manipulácia a hlavne ľudia - "kolegovia" radi bonzuju na seba alebo ohovárajú (netvrdím že všetci ale určitý jedinci hej). A ešte jedna vec, v každej robote čo som bol som po pár mesiacoch zistil že má nebaví tam už chodiť cca vždy po 3 mesiacoch to nastalo. Asi to poznáte že už máte odpor k robote ešte len keď vidíte tu budovu z vonka tak už cítite odpor či už kvôli zmyslu práce platu alebo hlavne ľuďom. Len chcem vypočuť prípadne poradiť ako nájsť zmysel v nejakej práci aj keď nebaví človeka.

Viem mnohí chodia do roboty lebo musia živit rodiny alebo majú dlhy alebo žijú z výplaty do výplaty ale stojí to vôbec za to si ničiť tak život? Nie je aj iná - lepšia cesta sa mať lepšie ako niekde muklovat za drobné a k tomu ešte počúvať reči ľudí aké je všetko zle? V robote trávime cca tretinu dňa niekto aj polovicu dňa. Tak je to na zamyslenie.

Ďalšia téma je na voľný čas. Máte aj vy obdobie že len premýšľate čo chcete v živote a neviete čo ďalej? Ja to mám stále od kedy som skončil strednu školu. Mám určitý čas po práci ale veľakrát neviem čo s ním s tým časom pretože neviem čo robiť alebo aj keď robím niečo tak mi to nedáva zmysel pre radosť alebo tak. Kedysi som mal rád športovanie to mám aj teraz ale teraz keď idem športovať tak už ma to tak nebavi ako kedysi a to môžem písať aj o iných činnostiach a tiež mi nedávajú zmysel. Tak isto aj so ženami cítim že potrebujem ženy ale potom aj viem že ich nemusím mať keď som ich nemal 22 rokov. A mohol by som ty ešte písať mnoho veci ale to zas inokedy možno.

maximilie
22. feb 2021

@roman9763 môjho muža presne tento stav nakopol otvoriť si vlastnú firmu, s vlastnými pravidlami. Zamestnal ludi ktorých tam on chcel mat. Robil to co ho bavilo a nenechal sa zdierat. Si mladý. Skus porozmýšľať, ci by si neriskol postaviť sa na vlastné nohy. Možno to by ta naplnalo

liz_lemon
22. feb 2021

3 zamestnania za 2,5 roka, je dost, asi sa hladas, co teda vyplyva aj z tvojho prispevku...ono je to aj tym, ze si mlady, nemas zavazky, casom, ako ludia starnu, skor prekusnu aj tie horsie veci v praci, ale vedz, ze vsade je nieco, nikde to nie je idealne, ani to podnikanie, co tu bolo spomenute, nie je ruzova zahrada, ja mam uz vela rokov odpracovanych, zaciatky boli hrozne, k mladym ludom si viac kazdy dovoluje, ale postupne sa to meni, napr. ja mam teraz fajn pracu, som spokojna, viem ocenit aj nematerialne vyhody, nezeniem sa za karierou, ale mam mladsich kolegov, ktori su na tom ako ty, tiez prepadaju beznadeji, su znechuteni, nevedia co so sebou, takze asi to chce len cas

roman9763
autor
22. feb 2021

@maximilie ešte jednu dôležitú vec som nenapísal. Ja si žiaľ nemôžem dovoliť podnikať pretože mám nejaké finančné záväzky ktoré musím uhrádzať a vidím to tak možno na 1,5 až 2 roky. Takže až potom môžem začať niečo vymýšľať pomaly.

roman9763
autor
22. feb 2021

@liz_lemon rozumiem a z časti s tebou súhlasím. Ale ja sa poznám asi najlepšie z ľudí a viem že ani za pár rokov nebudem asi mať chuť chodiť a robiť čo mi nedava zmysel. Takže musím niečo robiť inak len neviem čo ale to nikto nikomu nepovie čo má kto ako robiť každý to musí sám zistit a vykonať.

liz_lemon
22. feb 2021

@roman9763 tak skus pracu, ktora zmysel dava, napr. nejakym sposobom poskytujes pomoc komukolvek

roman9763
autor
22. feb 2021

@liz_lemon nerozumiem úplne

liz_lemon
22. feb 2021

@roman9763 ved niekomu pomahat, to ma zmysel vzdy nie? uz len pre ten pocit, ze svojou pracou niekomu pomozes, zlepsis zivot, hocico

roman9763
autor
22. feb 2021

@liz_lemon vďaka za radu

kayyaa
22. feb 2021

@roman9763 a mne to pride tak, ze ta nebavi nic...ani robota, ani sport, nevies co s volnym casom...ale asi si nepochopil, ze zivot nie je vzdy len o tom, co nas bavi, nie je to len o tom, kazdy den zazivat vzrusujuce dobrodruzstva, bavit sa, uzivat si...ono namiesto frflania na "nudny a otravny zivot" si skor treba najst cosi pekne aj na tom "nudnom" zivote....lebo s takymto pristupom budes nestastny stale...

roman9763
autor
22. feb 2021

@kayyaa dik

zuzinapipina
23. feb 2021

@roman9763 skus popozerať po nejakych motivačných knihách. Môžno hľadáš iba sam seba...skus si napísať, co ta naozaj bavi, co si myslíš, ze by ta neprestalo baviť aj 50 rokov. Niečo co ta fascinuje, mozno nemáš ani dobrého kamoša v robote. Ja som napríklad do roboty chodila rada hlavne kvoli kolektívu, boli sme spolu cely týždeň aj celý víkend po zurkach, na chatach...tak si možno skus hľadať prácu, kde robi nejaky kamos.. Alebo sa záľub do nejakého dievcata a ani nebudes vedieť, ze chodíš do roboty 😉

andreatytler
23. feb 2021

@roman9763 A tie 3 prace boli vsetky rovnake?
Ja som svoju prvu pracu milovala lebo bola velmi kreativna. Potom som isla do zahranicia a tam som robila na zaciatok vela roznych prac a jedna z nich bola pre mna smrt... montovanie na pase. Vydrzala som tam 6 tyzdnov... uz mi uplne sibalo od monotonosti... a pritom tam boli ludia aj 10-20 rokov. Kazdemu pasuje nieco ine. Musis aj ty skusat.

diewcatqoo
23. feb 2021

Ja som az po 30tke nasla pracu, ktora ma naplna a v ktorej mam super kolektiv. Predtym som chodievala do prace tiez s odporom, nevedela som sa dockat, az z nej popoludni vypadnem.. jednoducho, zazivala som take iste pocity ako ty.
Casom som dospela myslenim,nabrala pracovne skusenosti, vydala sa, mala dieta, moje priority sa trochu upravili. Vedela som presne, co v praci nechcem, a naopak, co vsetko som ochotna pre pracu urobit.
Teraz som natrafila okrem dobrej naplne prace aj na super kolektiv, kde sme vsetci vekovo +- rovnako, nerobia sa intrigy a ludsky si rozumieme. Stretavame sa aj mimo prace, nase rodiny sa poznaju.. trochu sa obavam, dokedy to bude fungovat v takejto zostave, nakolko konkurencia ponuka lepsie platy.
Myslim, ze je normalne, ze nevies, co chces. Si mladucky. Ber to tak, ze nie vzdy je vsetko idealne a vzdy musime nieco obetovat aj my. Az pominie toto blbe obdobie, skus zahranicie, cestuj po svete, zdokonaluj sa v cudzom jazyku, hladaj, co by ta bavilo... pripadne pusti sa do podnikania. Aj ked to tiez nie je pre kazdeho. Drzim palce

canany
23. feb 2021

@roman9763 ja ti poviem cim som si presla ja, cca do 33ky som presla asi 13 timi zamestnaniami + moja srocka, najkratsie bol jeden den, potom 7 dni a najdlhsie som bola v dvoch pracach po 3 roky. Mama mi hovorila fluktuant, ale teraz mam pekne peniaze za kratsi uvazok. Vystudovala som popri praci aj VS. Ale dlho trvalo, kym som sa nasla v praci. Ja som po skole vedela, ze chcem robit ucto, babilo ma to, praca s cislami, poriadok, vsetko musi sediet a som viac introvert, cize praca bez ludi, ale nikto mi nedal sancu, tak som zo zaciatku robila prace, ktore ma nicili. Poznam ten pocit, ked tam ides z donutenia, nasilu s odporom, lebo treba platit hypo, rano nechces vstat. Ale k tomu mi pomohol psik, ze ma vykopol z postele, trebalo ho vyvencit. Sancu robit to, co ma bavi, som dostala neskor a teraz sa uz tomu venujem naplno, aj ked prvykrat som to prehnala az som vyhorela a znenavidela ucto, lebo ma velmi zatazili robotou a ja som nevedela povedat nie, ved nenahraditelnych su plne cintoriny. Teraz som sa tam vratila po materskej a uz si davam pozor na to a naucila som sa povedat nie.
Si mlady, kludne skusaj, co ta bude bavit. Najlepsie si precitat ponuku a predstavit si to v hlave a dat si otazku bavilo by ma to? Robit nieco manualne, nieco pri pc a pouzivat rozum. Skus aj VS, ci ta nieco nezaujme, aj keby len dialkovo.
Najdi si konicky, hladaj, skusaj, co ta bavi. Mne pomahaju zvierata, mala som psov, teraz macku, dalsia dnes pride k nam, mame doma akvarko, kanarika. Mali sme aj morca. Kludne sa hladaj. Do 20tky mi rodicia hovorili, co mam robit, co studovat, kam ist, ako to robit, uz si dospely a spoliehat sa musis sam na seba. Ja som rok mala co robit, ked som sa odstahovala, ale dala som to, uz nie som dievca pre vsetko, uz mam svoje hranice a kludne si otvorim aj hubu na vedenie, ked mi je nieco proti srsti.
Drzim ti palce

because
23. feb 2021

Každá z bab uz niečo napísala, ja ti napíšem co pomohlo mne:Je dôležité hladat, doslova hľadať pozitíva na každej veci vo robíš. Nehladajvecico ta nebavia, negatíva. Pracuj na sebe a sbazsa zo všetkého vyťažiť nieco. Mne sa ulavilo keď som pochopila ze mozno kazda situácia nastane pre to aby nas nieco naučila. Keď ju nespracujes taksa ti do života vrati ako bumerang.
Uteky od prace, zien,.. Atd.
Ja som mala obrovské problémy že každá praca ma síce bavila, v každej som bola výborná lebo som makač ALE jedna bola neskutočne stresova, každý den, zodpovednosť za ľudí a ja som typ vo si to veľmi berie - psychicky som vyhorela po 2rokoch tej práce, doteraz cítim dôsledky a to uz tam nerobím skoro 6 r.
V ďalšej stres, aleco je horšie musela som robiť veci ktore sa priecili mojmu svedomiu.
Vzdy som sa rozhodovalaiba podľa peňazí. Ked som si hľadala prácu pocas RD tak uz som vedela presne co nechcem, co sa pre mna nehodí a ake mam priority. Peniaze boli UZ na poslednom mieste6.
A tam som teraz velmi spokojná AJ KeED polovica kolektívu je typická slepacaren😁🤦🏻‍♀️ ale oproti minulosti to už zvládam d graciou a hore.
Vidíš je tocrsta6, každý nejakú máme, a o to ide.
Takze hlavu hore 😉

Ja som mala zase pro

kristina2015
23. feb 2021

@roman9763 Premysli si čo chces robiť, čo by ťa asi tak bavilo ,nikde nie je napísané že človek musí mať iba 1 nu školu a pracovať jednu prácu celý život. Hlavne pracovať iba pre peniaze a príjem. Môžeš byť kľudne hoc čo - a keď ti to bude dávať zmysel ,napĺňať ťa ešte lepšie napr zdravotník,polícia atď ...Mňa by nebavilo chodiť do práce iba kôli peniazom, mala by som hrozne depky ,ale to som ja. Keď niekomu poviem kolky obor študujem, chytá sa za hlavu,ale ja si poviem stále lepšie ako skysnut v jednej práci a báť sa či ju vôbec budeš mať. Je to ťažké ale nie nemožné .

marca12
23. feb 2021

Mas problem sam so sebou. Musis sa dat vnutorne doporiadku,inak nezvladnes nic. Si mlady,zi a ked sa ti nic nechce aspon si pusti dobry film aj to pomaha. Zivot nie je len o tom,ze sa mame citit iba dobre,ze nam vsetko vychadza,ze sme neustale stastni. Zivot je nevyspytatelny. Tebe by pomohli rozhovory so psychologom,trosku ti doda chut zit. S pracou je to tazko. Ludi berieme takych,aky sami sme. Ak by si bol vyrovnani,nad kolegami by si mavol rukou a zasmial sa. Vsade su bonzaci,zavistlivci.... si mlady,zivot mas pred sebou,nenic sa. Ked mam blbe obdobie v robote a uz to vo mne vrie,ze by som najradsej napisala vypoved,vtedy sa zvyknem nastavit tak,ze si uz rano vytycim ciel,co budem robit po robote. Napr.ze si pozriem film a cely den sa nan tesim lebo na knihy. K sportu sa musis dokopat. Uz ked zacnes to pojde,len sa donutit vyjst z domu. Beh je super na zresetovanie. Pocuvanie hudby taktiez

letfenixa
23. feb 2021

@roman9763 veď vôbec nemusíš chodiť do práce, keď sa ti nechce. Stačí mať dostatok finančných prostriedkov na život.

medulienka81
23. feb 2021

@roman9763 ahoj, myslím, že ti chýba láska...lebo , keď je človek zamilovaný tak život je krajší, máš chuť žiť ...si podla mna prázdny...aj ja mám sem tam obdobie, že stále dokola to isté ..ale ja už mám rodinu ...tiež ked som bola mladá a slobodná tak po práci som nevedela čo robiť...nechápem, prečo som neišla behať alebo do fitka...alebo na výlet...teraz mám rodinu a robím všetko to čo som mohla aj vtedy...nechápem , prečo až po rokoch robím veci , ktoré som mohla robiť odjakživa...viem že v čase corony je to ťažšie , ale skús si nájsť babu...vieš kolko žien potrebuje lásku...hladaj a nájdeš

hopsadobrandejsa
23. feb 2021

Podla mna je to vec pristupu. Tebe sa mozno zda, ze vsetci naokolo maju svoj vysnivany job a rano vyskakuju z postele s nadsenim ist do prace, ale tak ako aj ty, druhi ludia maju tiez svoje vlastne problemy a hoci sa navonok zda, ze ziju bezstarostny zivot, pravdou je, ze vacsina len dokaze dobre skryvat svoje vlastne problemy.

Zrejme prechadzas akousi fazou ( mozno aj kvoli lockdownu ) ale ak ta nic nebavi, tam bude problem zrejme hlbsi nez len nespokojnost s pracou.

Nikto nema bezproblemovy zivot, treba sa len naucit hladat pozitiva medzi negativami. Mal by si s tym nieco robit pretoze od dlhodobej nespokojnosti je obvykle len krocik k prehlbujucej sa depresii a z toho je veru potom tazke sa dostat.

Good luck.

0silvia0
23. feb 2021

@roman9763 jej pripominas mi moju sestru, ona tiez odmietla muklovat v nejakej organizacii podla pravidiel niekoho ineho. Super, po skole zmizla na lazy zit svoj alternativny zivot so svojim frajerom. Zahradka, sliepky, manualna praca atd. ale nie kazdy je zas na takyto zivotny styl...
Ty sa podla mna len hladas. Hladas zmysel zivota a tu spravnu cestu....

roman9763
autor
23. feb 2021

@zuzinapipina vedela by si poradit nejaké motivačné knihy? A ďakujem za rady asi je to ako píšete že sa hľadam stále. No ja nemám nič kamošov celkov nie len v práci. No s tými dievčatami to je ďalšia vec že som ešte nemal moc príležitosti a tiež sa tomu vyhýbam

roman9763
autor
23. feb 2021

@andreatytler prvá bola výroba tam som bol rok aj niečo a potom ma supli na stroj kde som to nezvládal a kde na mňa robili tlaky a vyhrážky tak som odišiel aj za cenu toho že sa mi tam rysoval vzťah..... Druhá bola skladník s trampolínami ale tam má časom práca nebavila lebo som robí úplne iné veci plus vedúci a teraz robím v kancelárii ale cítim že ľudia ma tu niektorý moc nemusia ale práca je ako tak dobrá len ľudia niektori nie

because
23. feb 2021

@roman9763 to je všade... Nikdy nebudes mat kolektiv so samymi top ľuďmi. Na to si zvykni.

slecnazkosic
23. feb 2021

@roman9763 ja si myslím, preto to je lebo nemáš ciele 🙂 nemyslim to v zlom. Si mladý, máš veľa možnosti. Treba niečomu samozrejme rozumieť, byť dobrý v odbore.

zuzinapipina
23. feb 2021

@roman9763 no skus naprikald Šlabikáre Šťastia, najprv prvý diel, ak ta to chytí, verím, že v sebe veľa toho objavís ;) veľa šťastia prajem 😊

roman9763
autor
23. feb 2021

@diewcatqoo ďakujem

roman9763
autor
23. feb 2021

@canany vďaka

roman9763
autor
23. feb 2021

@because troška píšeš zvláštne ale asi som pochopil a ďakujem ;)

roman9763
autor
23. feb 2021

@kristina2015 a čo ty napríklad robíš keď nepracujes? Ja by som chcel mať iný život ako má väčšina ľudí len neviem či to ozaj chcem tak