Prerušenie pracovnoprávneho vzťahu v štátnej službe

30. mar 2024

Po akom case je mozne poziadat v statnej sgfere o prerusenie sluzby a na aku dobu? Je to prosim vas desat rokov a ide o sluzbu len na jednom urade alebo sa zratava viacero uradov a len stala sluzba? Dakujem vopred, ak pridate aj znenie v zakone budem vdacna

nelca84
30. mar 2024

Zakon o statnej sluzbe c. 55/2017, par. 103
O sluzobne volno mozes poziadat po 10 rokoch v prislusnom sluzobnom urade, najviac na 6 mesiacov.

autor
30. mar 2024

@nelca84 dakujem, aj ja som pocula, ze po 10tich, ale tam sa pise o piatich, nebola novela?

autor
30. mar 2024

a zaroven nepisu, ci stala, ci docasna, len ze nepretrzity statnozamestnanecky pomer

betulinka1
30. mar 2024

Ja som mala kvoli štátniciam neplatené volno 30 dni v stálej štátnej sluzby. Nevies to vyriesit neplatením voľnom?

nelca84
30. mar 2024

Ano, prepac, je to po piatich rokoch, najviac na 3 mesiace. Poplietlo ma, ze kolegyna ide teraz cerpat po 10 rokoch 🙈

autor
30. mar 2024

@nelca84 mne sa zda ze po 10tich bolo kedysi v tom skorsom zakone o statnej sluzbe...
@betulinka1 ano, neplatene myslim, ale v konkretnom urade mam len styri roky, predtym som robila v inom urade, tak musim pockat...zvazujem "unik"pred vyhoretim, zamestnat sa na tri alebo aspon dva z troch mesiacov inde, aj keby som mala za ten cas zarobit o polovicu menej