Ahojte, manzel pracuje v korporáte ale momentálne je PN (nie kvôli práci ale operovali karpal) no a ako to ide, včera mu kolega na whatsappe pise, že na jeho miesto niekto nastupuje či o tom vie… jasne, že nie🙈 otazka, to je všetko s kostolným poriadkom? Platovo môže ísť nižšie?
Mňa po materskej prezradili na nižšiu pozíciu, lebo obsadili moju ale plat mi nechali. Tak neviem.
@vyrovnanaosoba materská je 7 mesiacov, PN po operácii karpálneho tunela pár týždňov. Toto ťažko porovnávať. A možno myslíš rodičovskú do 3 rokov dieťaťa, čo už vôbec nemožno porovnávať s pár týždňovou PN. Ale preradiť ťa mohli iba s tvojim súhlasom, že si novú pozíciu podpísala.
@melanta áno, rodičovskú, pardon. A samozrejme, podpísala som. Nie len zák, že prídem do práce po 3r a oni mi povedia, že ma preradili a idem aj s platom dole.
pozor, ak nepodpíšeš zamstn. ťa raz - dva presvedčí...
a kolko je na PN?
mozno len niekto zastupuje ..kazdopadne preradit mozu ale plat musi ostat
@mamina7070 včera mal vyberanie stehov a dohodli sa že kvôli rehabke ešte 2 týždne, dokopy cca mesiac
@syslik81 nie, zrusili pozíciu nejakú a toho z tej pozície dali na jeho miesto, proste cele na hlavu
tak mozno zas jeho daju na inu podobnu alebo vyssiu..
len tak ho premiestnit nemozu -musia mu povedat preco a za akych podmienok .. nech zajtra zavola veducemu a koho ma nad sebou a budete mudrejsi
Čiže na základe toho, že mu kolega povedal, že niekoho prijali na rovnakú pozíciu ako má muž, už robíš závery, že ho dajú na nižšiu pozíciu za nižší plat? V prvom rade, odporúčam riešiť to s nadriadeným. V druhom rade, ak mu zmenia pozíciu, len s jeho súhlasom, bez jeho podpisu mu pozíciu nezmenia. To isté platí pre mzdu. Akákoľvek zmena pracovnej zmluvy je dohoda, čiže s ňou musí súhlasiť aj manžel. Ak nebude, ostáva mu pozícia aj mzda. PN kvôli karpálnemu tunelu nie je niekoľkomesačná PN, kedy má význam prijať nového človeka. Čiže možno prijali ďalšieho člena tímu s rovnakou pozíciou. Podstatné je oficiálne stanovisko nadriadeného, nie to čo povie kolega.