Prepustenie z práce

lprodko
31. jan 2024

Ahojte, neviem ako mám postupovať vyhodili ma z práce (hodinová výpoveď) ale na výpovedi sme sa dohodli dohodou. Je to moja prvá práca a chcem vedieť či mám nárok na podporu nezamestnanosti. Mám odpracované 2 roky a nejaké dní k tomu. Pýtam sa preto lebo teraz nie je veľa pracovných miest a potrebujem nejaký druh príjmu na živobytie. Mám 23 rokov... A dalo by sa to ak tak predĺžiť Pn-kov ? Za odpovede ďakujem.

buberova
31. jan 2024

Pokiaľ viem ak máš odrobené nepretržite 2 roky, tak nárok na podporu máš.
Ale len tak na okraj výpoveď dohodou neexistuje. Alebo si dostal výpoveď to je jednostranné a je jedno či s ňou súhlasíš alebo ste ukončili pracovný pomer dohodou... A vtedy s tým musia súhlasiť obe strany

alenah31
1. feb 2024

@lprodko pokiaľ nastúpiš na PN do 7 dní od ukončenia PP - budeš mať nárok na nemocenské. Máš nárok aj na podporu podľa toho čo píšeš - o tú vieš požiadať do 2 rokov po skončení PP.

melanta
1. feb 2024

Ak si podpísal dohodu, tak si nedostal výpoveď. S dohodou si súhlasil. Čiže si ukončil pracovný pomer dobrovoľne.

gabika0825
1. feb 2024

@lprodko ak máš odrobene 2 roky tak áno máš nárok na podporu ktorá trvá 6 mesiacov.

nops
1. feb 2024

@lprodko máš zdravotné problémy,ktoré sa zázračne objavili teraz? A ako už dopredu vieš,že ťa nikam nevezmú? Ja som mala po ukončení PP prvý týždeň 3 pracovné miesta na výber. Treba sa posnažiť a nepanikarit. Nezabúdaj,že podpora je iba polovica príjmu a na rozhodnutie majú 60dni. Ak si bez uspor,nie je to dobrá cesta

lprodko
autor
2. feb 2024

Ďakujem Vám všetkým za rady nakoniec sa mi podarilo nájsť prácu. Ešte raz Vám ďakujem za ochotu a prajem nech sa Vám darí. Vďaka