Ahojte, neviem ako mám postupovať vyhodili ma z práce (hodinová výpoveď) ale na výpovedi sme sa dohodli dohodou. Je to moja prvá práca a chcem vedieť či mám nárok na podporu nezamestnanosti. Mám odpracované 2 roky a nejaké dní k tomu. Pýtam sa preto lebo teraz nie je veľa pracovných miest a potrebujem nejaký druh príjmu na živobytie. Mám 23 rokov... A dalo by sa to ak tak predĺžiť Pn-kov ? Za odpovede ďakujem.
Ak si podpísal dohodu, tak si nedostal výpoveď. S dohodou si súhlasil. Čiže si ukončil pracovný pomer dobrovoľne.
@lprodko ak máš odrobene 2 roky tak áno máš nárok na podporu ktorá trvá 6 mesiacov.
@lprodko máš zdravotné problémy,ktoré sa zázračne objavili teraz? A ako už dopredu vieš,že ťa nikam nevezmú? Ja som mala po ukončení PP prvý týždeň 3 pracovné miesta na výber. Treba sa posnažiť a nepanikarit. Nezabúdaj,že podpora je iba polovica príjmu a na rozhodnutie majú 60dni. Ak si bez uspor,nie je to dobrá cesta
Ďakujem Vám všetkým za rady nakoniec sa mi podarilo nájsť prácu. Ešte raz Vám ďakujem za ochotu a prajem nech sa Vám darí. Vďaka
Pokiaľ viem ak máš odrobené nepretržite 2 roky, tak nárok na podporu máš.
Ale len tak na okraj výpoveď dohodou neexistuje. Alebo si dostal výpoveď to je jednostranné a je jedno či s ňou súhlasíš alebo ste ukončili pracovný pomer dohodou... A vtedy s tým musia súhlasiť obe strany