Prepustenie z práce

morningcoffee1
8. mar 2017

Ahojte, potrebujem poradit. Prave mi bolo oznamene, ze aj ked je moj zamestnavatel spokojny s mojou pracou (dostala som viacere pisomne pochvaly), pravdepodobne budem o mesiac prepustena, kedze niekolki zakaznici zrusili s nami zmluvy. So mnou to sice nema nic spolocne, ale nasa firma si nemoze dovolit zaplatit tolkych ludi. Chapem to, kedze aj to patri k biznisu.
Ovela viac ma sokovala ina vec. Kolegyna z vedlajsej kancelarie, ktoru som doteraz povazovala za kamararku, vosla do nasej kancelarie, a nedalo sa nevidiet prehnanu radost v jej tvari, potom ako ma tam uvidela sediet so slzami v ociach. Asi som sa v nej zmylila. Mozem dnes este niekomu doverovat? V tej praci som stravila tri roky, a naozaj som sa ju snazila robit najlepsie ako som vedela. Manager nesetril chvalami na moju adresu, a kolegyni vycital malo iniciativy... A teraz toto?

eeffka
8. mar 2017

@morningcoffee1 nuz ak je to tak ako popisujes zrejme mala lepsie zazemie.
No a jej radost... mozno bola uprimne rada ze nevyletela ona ci ste kamosky alebo nie.

morningcoffee1
autor
8. mar 2017

@eeffka Hovorim len to, co mi povedali nadriadeni. Neviem preco zmenili nazor. Raz sa jeden z nich o nej dokonca vyjadril, ze nema co na praci, tak robi rozbroje.

mancike
8. mar 2017

@morningcoffee1 ahoj,stalo sa mi niečo podobné .Tiež bol smútok,moment prekvapenia ,ale aj škodoradost zo strany už bývalých kolegov a kolegýn.Táto tvoja,,kamoška"sa len tak tvárila,že nou je som presvedčená,že ti závidela tvoju šikovnost-nemala na teba.Vedela o tom a tak si vydýchla,ked ta prepustili.Jej by som ani ruku nepodala pri odchode.Musela sa postarat o nejakú podlost a hodila to na teba.Má viac presviedčacieho talentu,ako charakteru a rozumu.Vedenie ak dalo na nu,dbá asi na vlastné ego,ako na zisky,ktoré mu prinášajú šikovní loajálni zamestnanci.Nemáš prečo potom banovat,že odtial odchádzaš.Vlastne im môžeš podakovat,že ta posunuli dalej...na to prídeš neskor.Držím palce

jeennyv
8. mar 2017

@morningcoffee1mne stalo by som povedala take podobne...to sa stava bohuzial dnes moze podnikat kazdy de...bil.. som bola nasr. aj som si poplakala...ale tiez ma to posunulo v tom, ze uz viem, ako vnimat iste naznaky a zachovat sa v istych situaciach...

evkakorcek
9. mar 2017

@morningcoffee1 V kazdej firme a zamestnani su falosni a zakerni ludia, co hrabu iba pre seba. Do oci klamu, liskaju sa, pretvaruju aky su kamarati a za chrbtom ohovaraju. Poznam to.....Nastastie sa tak sprava iba jedna osoba v mojej praci a ta mi moze akurat tak vies co :D
Ono asi by som ti poradila, aby si sa vedenim porozpravala, ze co je skutocne vo veci. Mozno ani nevies ake spiny sa na teba porozpravali. Aspon budes v obraze.
A dalsia vec, ak ta naozaj prepustia, kvôli, mozno inej osobe, alebo nejakym reciam. Mozes byt v podstate rada, ze s takym clovekom pracovat nemusis. Veeeelmi vela energie by ti to zobralo.
Pracovnych ponuk je dostatok, o pracu sa neboj. Hlavne si treba zachovat hrdost a chladnú hlavu 🙂
Prajem vela uspechov v buducnosti 🙂 🙂 🙂

fefe123
9. mar 2017

je smutné, že musel zamestnávateľ znížiť stav zamestnancov... držím Ti palce, aby si si skoro našla inú- lepšiu prácu.... 🙂
ak nie si spokojná so stavom, že Teba prepustili a ju nie, tak pre svoj dobrý pocit zájdi za šéfom a spýtaj sa, prečo Tebe dali výpoveď a kolegyni nie... aj keď si myslím, že nič na tom asi nezmeníš... žiaľ, dnes je to tak, nie sú zákazky, netreba ľudí.... :( pre svoj pokoj v duši sa na to povznes.... zbytočne sa budeš stresovať.... svoju energiu vlož do hľadanie novej práce.... 🙂

stastnablcha
11. mar 2017

mi je to divne, keby som mala cloveka ktoreho chvalim tak si vyberem koho prepustim. nebude tam aj nieco s intrigami? na kolegynu sa vy... taka fakt za to nestoji. a drzim palce pri hladani miesta

bohuslava8
12. mar 2017

asi spáva so šéfom ...