Ahojte maminy, chcem sa spytat, ci ma niektora skusenost s tym, ci preplati urad prace kurz ,ktory si najdem aj ked som bola zamestnana a momentalne som na materskej a poberam rodicovsky prispevok ? Som tym padom vedena na urade len ci to beru aj ze som nezamestnana. Dakujem za info.
Nie nedala. Nepisu ale ze je to pre nezamestnanych, ale vedenych na urade a to predsa musim byt, kedze poberam prispevok.
Nie, nepreplatia, ale mozes byt samoplatca na splatky..
Hod do googla repas a rodicovska dovolenka, na stranke upsvar mas odpoved
a co v pripade ked pocas trvania MD,resp. pred nastupom na MD skonci PP ??? cas medzi koncom PP a nastupom na MD je 11 dni..takze to si este asi nestihnem vybrat kurz,nie?
@nivea777 po prvom hlaseni, nie je to iste, ako ist na urad prvy krat... Ides na urad, potom ti daju termin prveho hlasenia, nasledne si vyberies kurz, prides do vzdelavacky, pockas na termin otvorenia kurzu, co kludne moze byt aj 2 mes. Medzitym vypises poziadavku na rekvalif, cakas na otvorenie a potom uz len cca 300 vyucovacich hodin. Vyucba je vacsinou od rana do cca 15 tej, 2, 3 krat do tt.
@0908maja to, ze poberas rodicovsky neznamena, ze si nezamestnana, mozes len ako samoplatca, niekde maju pre matky na materskej zlavy, repas, je len pre nezamestnanych vedenych na up, ale podmienky upravuju stale, musis si v prislusnej agenture 30 dni pred zacatim kurzuu dat poziadavku na repas a urad na pohovore s tebou rozhoduje ci schvalia alebo nie..ale musis ratat s tym, ze ak nesplnis podmienky uradu, ako dochadzka spravenie kurzu atd...tak ti ho pekne daju zaplatit..pracovala som vo vzdelavacke... cize je to dlho niekedy... cize jedine na md si to mozes platit sama....ale radim ti predtym nez sa das na kurz si rozmysli, ci ti ma byt kto s dietatom atd...
@0908maja ako ked ma agentura posobenie po slovensku tak kurzy su tam na podobnej urovni, ako nechcem ta odradzat, len tym padom, ze som tam pracovala, tak viem ake to maju zeny s dietatom tazke ked kurz je vacsinou od rana do poobedia a vymeskavat sa neda a strazenie sa tiez vzdy neda...ak by si chcela nejake blizsie info, tak kludne napis aj ip...nakolko som v takej agenture pracovala nechcem tu zvedrejnovat interne zalezitosti atd...
@jeennyv uvidím čo mi povie moja pani 🙂 kedže stále je to o tom, že pre mňa nemá nič, lebo nespĺňam jednu z troch podmienok. Všetko je pre ľudí s max stredoškolským vzdelaním. Tak skúsim ak nie tak potom pôjdem na personalistiku a mzdové učt. Hádam sa niečo podarí. A nevieš koľko kurzov preplatí, či len jeden môžem absolvovať? Ďakujem
@katka2602 niekomu schvalia len jeden inemu viac kurzov, ono musis jeden ukoncit aby si zacala druhy plus 30 dnove lehoty...ako ked ides na ten pohovor preco chces kurz tam ti pri druhom schvalovani idu body dole, za to ze si uz jeden kurz absolvoval, a co sa tyka jazykovky ja by som na nu repas nemrhala, na jazykovku tam treba, aby boli ludia na tvojej urovni jazyka a plus su tam cakacky, lebo sa niekedy tazko najdu ludia na jednu uroven a poziadavku ti ani nemusia vystavit, plus kurz nemusi naplnat tvoje ocakavania a tym, ze ti to up plati dokoncit ho uspesne musis, tak ci tak...cize radsej si vybrat nieco ine perspektivne
Nie si vedena na urade ako nezamestnana. Pocas materskej sa nechodi ani hlasit. Nie si clovek hladajuci si pracu. Takze predpokladam, ze nie nepreplatia. A si dala vypoved?