Preplatenie mzdy - predvolanie

6. jan 2025

Dobrý deň, predvolali ma na okresný úrad do iného mesta. Chcem sa opýtať vzadu je tlačivo na preplatenie cesty, uspeje mzdy atd. A tu sa chcem opýtať, že na základe čoho si môžem uplatniť cestovné a ďalšia vec, nemám zmluvu o práci avšak pomáham podnikateľovi, ktorý mi nemá problém podpísať a dať pečiatku na papier koľko by som zarobila za celý ten čas. Bude to stačiť? Podotázka vyplatia mi to hneď na mieste? Ďakujem

patka06
6. jan 2025

To sa pýtaš vážne?
Robíš na čierno a chceš na si na súde nárokovať ušlú mzdu?

autor
6. jan 2025

@patka06 nie je to súd. A je to svokor. Normálne na dohodu mu pomáham.

vanilkovazmrzka
6. jan 2025

Tak pracujes na dohodu alebo ziadnu zmluvu nemas? Pokym nemas pracovny pomer na papieri tak dalej ani nemusis uvazovat.

autor
6. jan 2025

@vanilkovazmrzka no máme dohodu. Avšak iný príjem na papiery a iný reálne.

viestta
6. jan 2025

Tak nech ti tam napise svokor papierovu sumu. Aku inu by si tam chcela napisat ako tu, z ktorej platis dane a odvody?

patka06
6. jan 2025

Máte písomnú dohodu a v nej určenú mzdu? Si nahlásená v sociálnej poisťovni, že u neho pracuješ?
Ak áno, na potvrdenie ti napíše sumu podľa tejto dohody - nie to čo ti dáva navyše na čierno

chrobak7
6. jan 2025

" na základe čoho si môžem uplatniť cestovné" - no logicky asi na základe cestovného lístka, ktorý si kúpiš v autobuse alebo vo vlaku.

autor
6. jan 2025

@chrobak7 logicky idem autom 😉

dancingqueen321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamina7070
Včera o 04:50

co sa tyka cesty preplati sa ti suma ako by si cestovala verejnym prostriedkom vlakom, busom
co sa tyka nahrady mzdy tak vyhradne len podla sumy na dohode (nic co sa dava mimo) a len v rozsahu realnych hodin tj ziadne ze cely den a pod hodinova mzda

nasledne budu rozhodovat oni o vyske naroku neznamena to ze co tam das preplatia a urcite neodporucam davat tam klamlive cisla realne cisla si z odvodov zistia na dva tri kliky

mogaa
Včera o 08:09

a to ťa nenapadlo že UP si mzdu overí cez SP a svokrovi príde následne kontrola?