Ahojte, prosim vas ak dam vypoved s tym, ze nedodrzim vypovednu lehotu, preplatia mi zvysnu dovolenku alebo nie? Ake sz nasledky ak nedodrzim vypovednu lehotu? Ďakujem
@zoro9836 ja som teraz prave na rd, mala by som nastupit v aprili, ale mam super ponuku prace inde, ale hned teraz, ale v aktualnej praci ma caka este vela dni dovolenky …. Cize ked zoberiem tu super aktualnu ponuku, tak nedodrzim lehotu a teda neviem ake mi budu vyplyvat dosledky? Ci mi tu dovolenku preplatia?
@sisi2212 ak mas pracovnú ponuku teraz, a si na RD, nejde o konkurenčné miesto. Nastupit pokojne mozes.
Mozes poslať vypoved aj teraz, a začať v novej práci. Bude ti bežať výpovedná lehota, ty tam chodiť nebudeš, lebo si z tej práci na RD, a po uplynutí ti bude preplatena dovolenka.
@sisi2212 mas v zmluve jasne uvedene, ze nemôžeš mat dalsiu pracu? Citaj pracovnu zmluvu paneboze🤦♀️ tam mas uvedené vsetko
V tejto aktuálnej praci si momentálne na RD. Nemáš ju teda ako keby aktívnu. Chapes? Oni ti drzia miesto, aby si sa mala kam vrátiť, lebo "musua" podla zákona ta nemôžu vyhodiť teraz. Az ked sa vrátiš z RD.
@lienka.7 len to neviem, ci sa zasa v tej novej im bude pacit, ze by ni dali najskorej dohodu …. Oni obsadzuju miesto, o ktore je velky zaujem a teraz ked im budem tam rozkazovat, ze ja chcem dohodu a podobne …. Tak zatial si zisťujem info ako to je, ako to mal niekto, kto riesil nieco podobne