Prosím vás, kto sa vyznáte a poradíte: ako to je: bola som od 28.januára PN kvôli tehotenstvu, práve dnes mi začína MD, pracujem ako vychovávateľka, chcem sa spýtať preplatia mi dovolenku, ktorá mi zostala ? pracovný pomer končím 30.6.mám na dobu určitú. je tam nejaká podmienka alebo niečo? že musím mať nejaké dni v roku odrobené, aby mi vyplatili?
Ahojte, potrebovala by som poradit. Z minuleho roka mi ostalo 10 dni dovolenky. Som PN a budem az do nastupu na MD. Poziadala som v praci o preplatenie dovolenky. Dnes sa mi vyjadrili, ze sa to neda. Ze mam zrusit PNku a tych 10 dni dovolenky si mam vycerpat. Je to normalny postup? Ako mozem svojvolne prerusit PNku, ist na dovolenku a potom sa znovu vratit na PNku? Zda sa mi to chore. Vraj inak o tu dovolenku pridem. Dalej by ma zaujimalo, ak by som na tu dovolenku nastupila, ako mi bude dovolenka preplatena, ked som od oktobra 2015 PN. Dakujem.
@stevvvka, pozri co som nasla na webe. http://www.ozkovo.sk/poradenstvo/pracovno-pravn...
Najprv mi povedali, ze mi to preplatia teraz v marci a teraz ze sa neda. Ze si tu dovolenku mam vycerpat medzi MD a RD. Ja som tak naztvana.....
Ja sa uz nevyznam v tych zakonoch vseobecne....raz tak raz tak,sami uradnici nevedia, povedia, ako im pasuje..
Ja som tiez pred nastupom na matersku mala 30 dni dovolenky,bola som pred tym pn.Uctovnicka mi povedala,zevraj sef mi to preplati,ale nakoniec sa to nedalo...ostalo mi este 17 dni a teraz neviem,ci tie peniaze este niekedy uvidim.Ci si to mozem vycerpat po mterskej alebo az po 3 rokoch
@bimky mala by si ukoncit pn podla poctu dni dovolenky.Cize ak mas napr 20 dni dovolenky,tak pn ukonci o 20 dni skor pred nastupom na matersku dovolenku
@danielka1810 mozes si to vycerpat bud medzi md a nastupom na rd, alebo ja skor odporucam si ju nechat po skonceni rd
@majusqa77 Dakujem.A ak by ma nahodou zamestnavatel po skonceni RD prepustil?Preplati mi tento zvysok dovolenky?
@danielka1810 ano.
@eeffka dakujem
@danielka1810 preplatenie je prave mozne iba pri skonceni prac.pomeru. a prenasa sa ti az po tvoj navrat do prace, aj keby si sla z rodicaku na dalsiu matersku
ahoj, podmienka jediná, aby Ti preplatili dovolenku je, že sa musí ukončiť pracovný pomer. dovolenka by Ti mala byť preplatená.