Ahojte, prosím vás o radu. Som dlhodobo nezamestnaná (3,5 roka som vedená na UPSVaR) a teraz som si konečne našla prácu ale budem musieť za ňou dochádzať od miesta trvalého bydliska zhruba 20 km tam a 20 km späť. Každý deň ma cestovné náklady budú stáť asi 2,5 €, čo mesačne je dosť. Chcela by som sa spýtať, je možné v takom to prípade získať nejaký príspevok, prípadne preplácanie cestovných nákladov? Napríklad preplácanie zakúpených lístkov na autobus alebo ak by som dochádzala svojim vlastným autom, tak určitej paušálnej sumy na benzín? Ďakujem.
s preplacanim benzinu by som urcite nepocitala. to urad nerobi. maximalne listky na vlak a bus. aj to je otazne do akej vysky a ako dlho. treba sa spytat uradniciek na socialke. mna odbili "nemate narok" a dodnes nemam jasno preco 😀 mozno tebe to vysvetlia lepsie 🙂
u nas v praci,..to preplacal zamestnavatel v hodnote cestovneho listka,...kolegyna zbierala listky cely mesiac a potom dala vyuctovat,....
Ano urad prace preplaca a nezavisi na vzdialenosti.na zaklade km ti vypocitaju sumu.ja som chodila vlakom a pani na urade mi kazala vybavit si nahrady akoze chodim na aute,lebo setrili cas a nemusia pocitat listky.staci,ak v urcitej sume donesies doklad z pumpy.k vybaveniu potrebujes prefoteny technicky preukaz,auto ani nemusi byt tvoje.len koli papierovackam.dochadzala som 25km nepamatam si uz kolko € som dostala,ale bola to slusna suma mozno aj cez 50€.vybavit toto je brnkacka.aj znama chodila peso 2km do prace a dostala € od uradu.cize kazdy ma narok
@sunshineka to ale muselo byt davnejsie,lebo po novom sa preplaca len hromadna doprava a musis preukazovat listky. manzel bol nezamestnany pol roka,tak som sa na to bola pytat na upsvar.ked bol bez prace svagor 1,5r.dozadu,tak jemu preplatili aj benzin
Preplacanie cestovnych nakladov je mozne,len neviem od akej vzdialenosti,najlepsie je najst si to na nete,pripadne sa opytat kompetentnych na urade prace.