Prenášanie dovolenky

elizita
18. mar 2015

Ahojte, od decembra 2014 som bola PN, v januari som mala jedno P-cko a zase mi zacala PN az do nastupu na matersku. Takze som si staru dovolenku z roku 2014 nemala kedy vycerpat. Bude sa mi teraz presuvat z roka na rok kym nenastupim spat do prace alebo mi moze ta za rok 2014 prepadnut?

liz_lemon
18. mar 2015

@elizita bude sa presuvat, prepadnut nemoze, kym budes na MD/RD

petrouchka
19. mar 2015

este je moznost vycerpat ju medzi MD a RD

liz_lemon
19. mar 2015

@petrouchka ale vtedy by ju mohli aj prepustit, lebo nebude chranena, ako ked je na MD/RD

elizita
autor
19. mar 2015

takze sa mi bude presuvat, aj ked dovod nevycerpania nebola MD ani RD, ale PN...

liz_lemon
19. mar 2015

@elizita ano

petrouchka
19. mar 2015

@liz_lemon ano, ak nema prilis seriozneho zamestnavatela
U nas sa to bezne takto robi, aj ja som cerpala medzi md a rd asi tri tyzdne dovolenky a nedostala som vypoved

liz_lemon
19. mar 2015

@petrouchka podla mna je lepsie si dovolenku nechat, nikdy nevies, ci ju nebudes potrebovat, napr. ked pojde dieta do skolky, na ten zaciatok, ked tam byvaju len niekolko hodin, a pod.

elizita
autor
20. mar 2015

ja viem, ze tak mozno riskujem ale asi by toho neboli schopni... chcem si cast vycerpat nie celu, lebo mam trochu obavy, ze ked by som sa vracala do prace, moze sa aj stat, ze sa nebudem mat kam a uz mi tu dovolenku nikto nepreplati... a nechcem riskovat prist o 32 dni dovolenky len tak...

liz_lemon
20. mar 2015

@elizita pri skonceni PP sa dovolenka MUSI preplatit