Premúdrená kolegyňa

3. mar 2023

Už dlhšie si neviem dať rady s mojou kolegyňou. Celkovo mi ako človek nevadí, nemám proti nej nič, nie je ani zlá, ani nejak extra milá, proste taký nekomflikný človek, ale...Strašne je premúdrená, všetko vie, všade bola, ku každej téme sa vie vyjadriť, skáče ľuďom do rečí, stále musí maž pravdu. Nechcem, aby to vyznelo ako nejaká závisť, pretože ja nejak netúžim byť najmúdrejšia, považujem sa za priemerne inteligentného človeka, v niečom so lepšia, v inom zase vôbec nevynikám. O nej si myslím, že je celkom inteligentná a aj má určite nejaký potenciál, lenže ona má pocit, že všetci sú strašne hlúpi a ona vo všetkom vyniká, aspoň jej správanie to teda naznačuje. Vo firme máme každý svoju pozíciu, ale často sa stáva, že ona tých ostatných predbehne a urobí veci, ktoré nemá robiť ona a všetkých tým akože prekvapí.
Keď má nejaký nápad a ostatní s tým nejak nesúhlasia, tak sa silou mocou snaží všetkých presvedčiť aj keby to mala presadzovať pol roka, tak to bude robiť.
Takto...mne by to bolo v celku úplne jedno, ibaže sú dve veci, ktoré mi vadia. Prvá vec je, že som s ňou denne v kontakte a stáva sa pre mňa toxická, pretože či chcem či nie, znižuje mi to sebavedomie, nakoľko ma vždy nejak skritizuje. Druhá vec je, že často robí aj moju robotu, respektíve ja niečo dostanem za úlohu a ona to urobí rýchlo, aby bola akože lepšia. Nie som súťažíva, nemám to proste v sebe a toto ma stresuje a neviem s ňou súperiť. Svoju robotu robím lepšie ako ona moju robotu, preto som aj na pozícií, na ktorej som. Čo si s ňou mám počať?

alexka89
3. mar 2023

Ja by som to zahrala tak ,že koľko roboty ti nadelili a keby ju išla ona rýchlo urobiť tak by som ja zatiaľ spravyla tú prácu čo ti ozaj dali....nejako mimo by som si ju nevsimala ale kebyže je pri rozhovoroch priveľmi múdra treba si nájsť nejakého kolegu čo vie dobre odfajcit .Pri presviedčaní o svojom názore ju môžte akceptovať ale nemusíte tak spravyt.

apolka77
3. mar 2023

Toto nie je konfliktna osoba? 🙈

minilla
3. mar 2023

Skus sa porozpravat s vedenim. Opis situaciu, tak ako tu. Mali by ju spacifikovat oni.

janka_haly
3. mar 2023

Ahoj, tak v prvom rade bez rozhovoru s ňou a nejakým stredníkom - ktorý by bol neutrálny, nič nevyriešiš. Pises, že robi prácu za teba .. tak jej to milo, kľudne povedz, že si to nezelas a to, co je tvoja práca, tak si to urobíš. Určite by som nesla hneď bonzovať nadriadeným, alebo to verejne rozoberala na porade. Kľudne sa s ňou porozpravaj, možno to ona ani nevníma že niečo robi zle. 🙂

miskakyska
3. mar 2023

Toto si riešila aj na svojom blogu nedávno... však zaštekaj po nej,ako zvykneš štekať tu po babách...😏🤷vec vyriešená
Pamätám na to preto,lebo som zírala,že čoooo👀👀👀ty taká, že každého tu odpálkuješ v sekunde a s jednou premúdrelou osobou nevieš rady😝

danieli
3. mar 2023

Zuzka toto je moja uloha, preco ju robis? Preco vlastne pomahas aj Misovi, Ele a Jane? Ak nam nevyziadane pomahas, mame v tom chaos, ulohy mame rozdelene a ak stihas viac opytaj sa komu by si pomohla.

kassandra25
3. mar 2023

Co s takou kolegynou, kde sa vsade pcha a ide urobit to ona? Ja to mam tiez tak a ked teda robi aj za mna, nech si robi, jej problem. Ked sa vedenie spyta, co to ako bolo spravene, da sa predsa povedat, kto to robil. O inych ako pracovnych veciach, s nou komunikovat nemusis, vobec ani odpovedst na nic nemusis, len zomriet raz musis. Ked si niekto chce robit, aj za cely kolektiv, nech si robí, vy mozete pit kávy a klebetit....

autor
3. mar 2023

@miskakyska Ja som nepísala isto nijaký blog, ale ak sú tam dobré rady, rada si to prečítam.

autor
3. mar 2023

Nadriadení vedia o tom, im to tiež lezie na nervy, lebo sa stará aj im do interných záležitostí, ale žiadajú po nás, aby sme vychádzali, je nás iba 5. Tak sa snažím, ale niekedy je to tak strašne unavujúce vysvetľovať niekomu, že nie všetko je tak, ako tvrdí a navyše by si to ani nepripustila. No minule som sa už aj naštvala, lebo sa začala vyjadrovať na môjho partnera, že aký je (nie v negatívnom) a ja jej hovorím, že ale on takýto vôbec nie je, že to sa mýliš, že ho poznám dlhé roky a ona mi začala čosi vysvetľovať o ňom a jeho povahe a tak ďalej, že ona to vie proste lepšie ako ja. No celé zle.

lukbe
3. mar 2023

Áno, sú takí ľudia, nič ich nepresvedčí, že nemajú pravdu, aj keď ju nemajú, vždy to nejako prevrátia, nie sú schopní prijať iný argument a názor, stretla som sa s takými. Aj mne to neskutočne lezie na nervy. Ale určite by som si do svojej roboty a kompetencií zasahovať nedala, tam by si mala vymedziť hranice, ostatné sa snaž nevšímať, normálne ignorovať, keď ju nebude mať kto počúvať, pôjde to asi skúšať inde.

baboobchod
3. mar 2023

Prečítaj si knihu Obklopení idiotmi, veľmi dobrá psychologická knižka 😁 môžeš ju podstrčiť aj jej, nech si prečíta tiež 😂 Pretože ona je totálne “červená” povaha a s takými ťažko 😂

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jasminet
3. mar 2023

Zuzana, tato uloha bola zverena mne, ja som za nu zodpovedna, nezelam si, aby si ju robila bez mojho a nadriadeneho suhlasu. Ak más pocit, ze mas kapacitu robit nieco navyse, chod za veducou aby ti pridelila viac prace.

autor
3. mar 2023

@baboobchod Haha, tú mám doma a najlepšie je, že aj ona 😀DD

autor
3. mar 2023

@fauko Skúsim to. Mne to už aj samozrejme napadlo, ale nechcela som byť veľmi odmeraná, inokedy mi to celkom nejde, ale ak s tým máš skúsenosť a funguje to, tak to určite budem skúšať ďalej. A keď sa mi stará do roboty a dáva mi rady, tak mám hovoriť len, že jasné a viac nereagovať?

autor
3. mar 2023

@jasminet Len to je také komplikované, lebo ona niekedy to urobí ešte skôr, než to dostanem za úlohu, čo znie asi neuveriteľne, ale i v takým veciach, ako že mám napríklad osloviť nejakého zákazníka a ona mu už rýchlo píše alebo mám niečo vyhľadať, tak to začne robiť aj ona a také veci.

autor
3. mar 2023

@baboobchod Inak btw, ona nie je červená, lebo sme si robili aj testy, ale chápem tvoju dedukciu 😀

valeria_h
3. mar 2023

Jasne jej treba povedať, že takto teda nie. Treba sa ohradiť, že si nepraješ aby robila TVOJU prácu.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tiezjedna
3. mar 2023

akoby si písala o mojej švagrine 😅 tá má patent na rozum vo všetkom, a odkedy má dieťa a nabrífovala sa všetkými nevýchovami a bio-eko-čia-raw kuchárkami, tak je to s ňou na nevydržanie...

autor
3. mar 2023

@elizabet173 Ďakujem, skúsim to a snáď raz niekto odvážnejší jej raz povie, čo si o nej myslí. Je pravda, že ísť do konfliktu je vždy najhoršie riešenie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luthine
3. mar 2023

Narcis.

h2
3. mar 2023

To je tá, o ktorej si tu písala, že ti berie papiere?

autor
3. mar 2023

@h2 Nie, ja som o nikom nepísala.

1sally12
3. mar 2023

Bože akokeby som čítala o svojej kolegyni🙏všade bola, všetko videla, ona vie všetko najlepšie🤦‍♀️ to je stále "toto musíš tak, toto hentak, a toto urob takto, a toto prečo robíš takto?ja to robím inak" včera ma tak vytočila že už som vybuchla😡, od včera je urazená, aspoň mám pokoj🙏 tiež sa každému pchá, nikto sa jej na názor nepýta, ale ona sa proste MUSÍ vmiešať do debaty aj keby čo bolo, každému musí vnútiť ako to robí ona(predsa jej spôsob je ten naj🙄🙄), dokonca zaúča nové kolegyne, ktoré k nám prídu keď tam naša vedúca náhodou nie je🤦‍♀️🤦‍♀️ ale veď nech si zaúča😃- príplatok za to berie aj tak naša vedúca🤣

lyci
4. mar 2023

ta sak nech porobi. aspon mas menej roboty a ked nadriadeni vedia aka je, tak to raz stopnu. popripade sa ta spytaju, preco hento a hento robila ona miesto teba, tak vysvetlis a bude

marher
4. máj 2023

Presne viem o com pises...boooze ja zazivam v praci to iste. 14 rokov praxe...baba rok praxe a bude ma poucovat, vyvysovat sa, ona je ta najlepsia,najsikovnejsia najmusdresia a ostatni su lietadla. Poviem ti kazdy tyzden s nou daco riesim...upozornujem, davam spatnu vazbu...nepomaha. niekedy ma dokaze tak nahnevat, ze by som vedela v sekunde odist z roboty. Nebavi ma to...ale este sa v celku drzim kludna...hovorim si, ze mozno je nacase mozno skusit iny sposob...mozno jej to povedat raznejsie...hlasnejsie...ale som slusny clovek a nechce sa mi to takto riesit. V zivote som sa s takym niecim nestretla.