Ahoj, ako by ste sa spravali k ,,premotivovanej" kolegyni, ktora je byvalou sefkou a ma pocit, ze sa rozumie kazdej oblasti v praci,pritom vzdelanie ma uplne ine
Pritom o tom vzdelani to nie je, ale tato zena vymysli nejaky napad a mysli si, ze to je to jedine a spravne riesenie. A teda snazi sa kazdemu cloveku takto podsuvat svoje napady, ktore su niekedy fakt zle alebo neprinasaju zelany efekt.
Jednoducho si mysli, ze ona vsetko spasi a vyriesi vsetky problemy. Ako by ste jej dali najavo, ze mate zaujem skor o rady skusenych ludi v danej oblasti?
Dakujem
nie je ti to sefka, je to kolegyna, otvor usta a povedz jej - dakujem za nazor, ale urobim to tak..
Povedala by som jej, že keď budem od nej potrebovať pomoc, tak o ňu poprosím. Pokial sa tak nestane, nech ma neruší pri práci. Ak nepochopí, povedala by som jej, čo si myslím, že v danej oblasti nie je odborníčka a jej rady nie sú pre mna prínosné 🤷♀️
Ak by mi na vnucovala svoje nápady a rušenie tak by som jej povedala že si to premyslym potom sa rozhodnem
Tým by som debatu ukončila a viac by som jej už nevenovala pozornosť
U nás sú nápady vítané od každého. Kým prejdú na úroveň efektívnosti, potrebujú čas a sú kombináciou viacerých nápadov od viacerých. A majú obdobie, kedy výrazne podporia našu tímovú prácu a po čase spoločné prídeme na niečo lepšie a pôvodný nápad sa zmení. Neviem síce, ako je to u vás, no my si to úplne bežne vysvetlíme, prečo je to efektívne a prečo nie.
Toto bude najlepšia cesta, povedať jej v čom to nie je efektívne a kde to ma slabiny, takže vyhral návrh kolegu Mrkvičku
Uplne bez problemov by som povedala, co si myslim a robila by som si dalej svoju pracu, alebo by som ju ignorovala-otazka je, ci s nou musis pracovne veci rozoberat, alebo nie. Ak nie, tak ignoruj. Samozrejme, pisem to, co by som urobila ja, ale mozno na take priame chovanie nemas dostatok odvahy, nepoznam Ta.