Preklady na doma - seriózne stránky na ponuku práce

12. júl 2021

Ahojte dievcata,prosim vas,kto ma nejaku skusenost,o rad.Rada by som robila preklady na doma,anglicky alebo nemecky jazyk,uroven C2.Oba jazyky mam vystudovane na filozof.univerzite. Viete prosim,poradit nejake ale seriozne stranky s ponukou takejto prace?Pozerala som rozne weby,ale hladam hlavne nieco na doma,kde si to mozem casovo sama zmanazovat,nie ako full time pracu,tu si teraz nemozem dovolit,skor ako na privyrobenie.Brala by som nieco aj ako realne pisanie rocnikovych prac v tom jazyku,preklad diplomoviek,eshopov atd.Dakujem vam.

nafka0483
12. júl 2021

Nerozumiem uplne tvojmu zameraniu:
- realne pisanie rocinkovych prac v tom jazyku - cize ty napises pracu a student ju vyda za svoju, toto ciste nie je. Navyse tu nestaci vediet jazyk, ved ty musis poznat odbornu problematiku, chces povedat ze budes schopna napisat rocnikovu pracu z technickych odborov, z prirodovednych, z humanitnych...? Ze sa vyznas vo vsetko, voladas problematiku, terminologiu?
- preklad diplomoviek - to su zas vysoko odborne veci v roznych odboroch, ina problematika, terminologia

Neviem ci vies ako funguju prekladatelia, ale pri odbornych textov sa aj oni specializuju na rozne odbory, je nerealne aby kazdy vedel vsetko.

- preklad eshopov a roznyc neodbornych veci, to vidim ako najrealnejsiu moznost, ale v ramci toho ti neviem poradit

marseillefan
12. júl 2021

Sadzby máš aké?
Inak najviac ponúk na preklady nájdeš na medzinárodných stránkach proz.com, translaroscafe.com
Sú to niečo ako sociálne siete pre prekladateľov...ale je tam konkurencia.

danieladeley
12. júl 2021

urcite ti tu teraz budu ti, ktori pracuju v ten oblasti, vypisovat stranky, aby si sa tam mohla registrovat ako ich konkurencia :D ved gugli, tak ako my ostatni ;)

ciernabrigita
13. júl 2021

odporúčam skupinu na FB - prekladatelia, tlmočníci... (neviem ako to ide ďalej, nájdi si) a skupinu Marketéri, copywriteri.. (tiež si dohľadaj) - často niekoho hľadajú, možno čosi nájdeš, dávajú tam rôzne príspevky, možno natrafíš na nejakú spoluprácu... treba hľadať, gugliť, nečakať, že teraz ťa začnú zasypávať robotou.

ciernabrigita
13. júl 2021

no a ak hľadáš niečo, kde budeš sama sebe pánom, treba začať v tom smere podnikať, propagovať svoje služby, hľadať kontakty....