Predĺžili niektorej z vás zmluvu, keď ste boli na rodičovskom?

21. okt 2021

Dobrý deň som zamestnaná uz po 2x u toho istého zamestnávateľa, veľkokapacitného 😇 mala som uz zmluvu na dobu neurčitú, tak som odišla na 3r preč do zahraničia a potom sa sa vrátila späť, konci mi v decembri materská ale aj zmluva... Nie po roku ale po 2r....čo by ste robili na mojom mieste, nechcem byť na rodicaku a nezamestnaná... Mam im povedať, že nastupujem, nech mi dajú dovolenku a tak oznámiť, že idem na rodicak? Dovolenku mám este 25 dni, materská konci 15.12 a zmluva 31.12...lebo po materskej mam nárok sa vrátiť späť, hejze?

kikavadi
21. okt 2021

Ideálne kontaktovať zamestnávateľa. Mne končila pracovná zmluva, končila mi rodičovská a znova som bola tehotná už tesne pred pôrodom. Normálne som to oznámila v práci a sami mi navrhli, že ak sa po druhej rodičovskej vrátim, tak mi zmluvu predĺžia. Tak sa aj stalo. Predĺžili mi zmluvu o 5 rokov, budúci rok sa vraciam na staré miesto. Po ukončení tých 5 rokov by som mala dostať zmluvu na neurčito.
Takže treba sa dohodnúť so zamestnávateľom.

autor
21. okt 2021

@kikavadi asi to tak urobím.... Ved oni nemajú nič spoločné so mnou, ze budem na rodicaku, ved oni ma platiť nebudú

loginexistuje
21. okt 2021

to ze sa vratis spat nic nezmeni zmluva skonci tak si tak je to cisto na nich ci ti ju predlzia v tejto dobe 99% nepredlzia ak je zena na RD

autor
21. okt 2021

@loginexistuje ja robím v nemocnici, tak tam potrebujú každú ruku