Predĺžia mi zmluvu v tehotenstve?

tinka_31
8. jún 2022

Dobrý deň . Neviem či to sem patrí,ale chcel aby som sa opýtať. Momentálne som.v 14 týždni tehotenstva. Pracujem lenže budúci mesiac 19.7 mi končí zmluva (mala som ju na rok) v piatok mám doniesť potvrdený papier o Tom,že som tehotná. Tak sa chcem opýtať je možne že najvyššie vedenie mi nemusí predĺžiť zmluvu kvôli tehotenstvu?
Vedúca je somnou spokojná až príliš len sa bojim. Veľmii by ma mrzelo prísť o takú prácu. Máte niektorá skúsenosti? Ďakujem za každý odpoveď.

xena0
8. jún 2022

Je to buď alebo... Môžu predĺžiť ale nemusia... Keď sú spokojní tak snáď predĺžia🙂 držím palce, riešila som podobnú situáciu

lejusinka
8. jún 2022

Ja som prave kvoli podobnej situacii oznamovala tehotenstvo az neskor.

melanta
8. jún 2022

Ja som v minulosti urobila tak aj tak. Ak išlo o super kolegyňu a platnú členku tímu a vedela som, že práca ju baví a za tie 3 roky sa vráti, predlžila som jej zmluvu. Ak to bola žena, ktorá nebola fakt prínos, že takú ako ona nájdem na každom rohu, tak som nepredĺžila.

xenyja
8. jún 2022

Robila som na personálnom v kórejskej korporácii a tam sa zmluva cez MD nepredlzovala. Sestra zas pracovala v Conti a tiez jej nepredĺžili, iba jej poštou prišlo ukoncenie.

e1i
8. jún 2022

@tinka_31 ani u nas ak mala tehotna dobu určitú, sa zmluva nepredlzovala

tinka_31
autor
8. jún 2022

Čiže len dúfať

xenyja
8. jún 2022

Narovinu sa spýtaj ako to bude a budeš aspoň vedieť.

petronellla87
8. jún 2022

@tinka_31 som v tom s tebou😆 tiež som tehotná a mam zmluvu na dobu určitú... Ja sa spolieham na to ze firma teraz ľudí neberie a moju robotu nikto z oddelenia nebude chcieť robit😆ale tak jasne štát sa môže všeličo... Ostáva nám len cakat💁‍♀️

ksebejka
8. jún 2022

@tinka_31 ja som otehotnela tak, že akurát mi končila zmluva na rok. Už mi na perosnalnom aj pripravili novú - na neurčito a ja som ju nepodpísala, kým som neinformovala šéfa.myslim že ocenili, že som sa zachovala čestne, lebo tu zmluvu mi dali ;)

tinka_31
autor
9. jún 2022

Ešte by som sa chcela opýtať budem mať narok na materskú keďže som nastúpila 19.7.2021. a končí zmluva 19.7.2022 neviem či sa počítajú len odpracované dni alebo celý kalendárny mesiac

tinka_31
autor
9. jún 2022

Pred tým som robila ešte v jeden práci 7 mesiacov s 2 mesačnou PN a hneď som nastúpila tu

owecka
9. jún 2022

@tinka_31 ono to zavisi asi od toho na akeho sefa natrafis 🙂 mne ukoncili a pogratulovali mi k novemu danovemu poplatnikovi😄😄😄 to nevymyslis, taku hnusanu. Ale napriklad moj otec zamestnava cez 100 ludi na poziciach a ked mal tehotnu zamestnankynu a koncila jej doba, tak razil teoriu, ze moze sa mu v buducnosti zamestnanec dobry zist. Neprepustil ju. Ale podotykam, moj otec je ferovy chlap, nie nejaka ochechula co nahana 70 rocnych chlapov a pretrca sa ako top manager🤣🤣🤣 omg...inak ja na tvojom mieste by som jednala na rovinu a na rovinu sa spytala. Ak budes hrat mrtveho chrobaka, mozu to brat, ze nemas zaujem. Ale vies, tie niektore pochody personalistov su proste vynimocne😆

tinka_31
autor
10. jún 2022

@owecka ja to práveže riešim s vedúcou aj zástupkynami vravia ,že by neboli radi keby prišli o takú posilu. Lenže vyšie vedenie je silnejšie...povedali že za mnou budú stáť. Lenže kto vie čo vedienie.

owecka
10. jún 2022

@tinka_31 áno, ja som mala smolu v tom, že moju prácu nepovažovali za prínos...im sa zdalo čudné vzdelávať ľudí a nachystať ich priamo zamestnávateľovi...hlavne, že má šéfka ľudí, čo jej doma chodia robiť masáže. Ale tak, ja som sa neznížila na túto možnosť. Pre mňa bola čestnosť a svedomitosť viac ako sa podlizovať niekomu, kto sa dostal na vedúcu pozíciu a nemá ani páru ako to funguje. Nuž, každý máme iné priority. Uvidíš. S vedením nič nenarobíš.

lilly16
11. jún 2022

Ahoj mne predĺžili, poslala som predtým oznámenie zamestnávateľovi o tehotenstve

luliu
11. jún 2022

@tinka_31 zo skúseností málokedy predĺžia, keďže vedia že ten človek im vypadne na dlhú dobu a ešte možno druhé bude mať a pod. Na materskú nárok máš a budeš mat

tinka_31
autor
16. jún 2022

Tak dievčatá nakoniec dobrá správa hneď ako som prišla do práce. Z tých vyšších čo nás má na starosti mi predĺžil zmluvu na neurčito . Keďze vedúca somnou je spokojná. Tak som šťastná. Čiže po materskej sa budem mať kam vrátiť.

elenita
16. jún 2022

@tinka_31 to je super, gratulujem 😉