Ahojte ....potrebujem poradit .... Som ucitelka a nastup do zamestnania v tomto obore je vadsinou v septembri..... Moj syn dovrsil 3 roky v januari tohto roka......
So zamestnavatelom som sa dohodla ze nastupim do zamestnania az v septembri nakolko sme posobili v zahranici......doteraz som cerpala predlzenu rodicovsku ale na zdrave dieta......
Poznamka : po skonceni rodicovskej som vycerpala svoju dovolenku az do marca 2015 a potom som znova nastupila na neplatenu rodicovsku na ktorej som doteraz.
Problemom je to ze so zamestnavatelom som sa dohodla len ustne bez akehokolvek podpisu z jeho aj mojej strany.
Moj zamestnavatel si teraz zmyslel ze prijme inu osobu a tvrdi mi ze som porusila zakonnik prace a ze som po dovrseni 3 rokov mojho syna do zamesnania nenastupila a sama som si podpisala vypoved!!!!
Mam narok na svoju pracu ked mam zmluvu na dobu neurcitu??
Mam narok po prepusteni na 2 mesacne odstupne??
Dakujem za akukolvek radu a Vase skusenosti.
@loginexistuje Ale existuje, § 166 odsek 4 umožňuje zamestnávateľovi a zamestnancovi dohodnúť sa na RD až do 5 rokov veku dieťaťa (od 3 do 5 rokov samozrejme nedostane žiadny príspevok, ale to už je podľa iného zákona). V tom prípade sa na zamestnanca vzťahujú všetky ochrany ako aj takého, ktorý je na "obyčajnej" RD do 3 rokov. Nič to však nemení na tom, že keďže táto dohoda nemá písomnú formu @filkaoo to ťažko dokáže.
No urobila si chybu po docerpani dovolenky v marci si bud mala poziadat o neplatene volno alebo nastupit s neplatenym volnom musi zamestnavatel suhlasit inak bol opravneny ti davat absenciu a rozviazat pracovny pomer bezodstupneho aktualne by som ihned zistila ako si vedena na socialke ci ta odhlasil a k akemu datumu.a podla toho to riesila dalej urob si diskusiu nie otazku a neplatena rodicovska dovolenka z pohladu zakonnika prace neexistuje