Ahojte ľudkovia,
zaujíma ma, že akú nepríjemnú skúsenosť vo vašom živote ste mali so zákazníkmi v predajni?
Zákazník má za tričko ťahal spoza pokladne, pretože som mu kázala nasadiť si respirátor.
Joj ked mi pani vycistila zaludok, ze ake to mame ceny, ze sme nenazrani a neviem co vsetko. Akoze to bol masaker.
Od obvinenia ze som oklamala pri vydávaní peňazí,po to že rýchlo ukazujem ako sa skladá kočiar 😂a nádejný otecko nestíha sledovat, nepovedal to zo žartu,myslel to smrteľne vážne, po rôzne pokusy o krádeže a následne konfrontácie. Robila som len 2 roky v detskej predajni.
Keď som po zatvorení predajne už na odchode s kolegyňou domov povedala zakáznikovi,že už ho nemôžme obslúžiť a nablokovať,že už je všetko uzatvorené tak nám pol predajne ochráchal a vykrikoval na celé nákupné centro,že predavačky robia iba najposlednejšie chudery na svete.A on slušný pánko v obleku a v kravate.Samozrejme že sa nám vyhrážal že sa nám postará o výpovede,ale nespravil absolútne nič.
@jane89 ludom drbe😲 neskutočne
Baby ja Vás tak obdivujeme všetky. Ja by som sa asi rozplakala byť na Vašom mieste 🙁
Nebola som priamo predavačka, ale tiež služby (knižnica).
Jeden pán ma išiel napadnúť, musela som cúvnuť za pultom, lebo som mu nechcela predať knihu receptov pre diabetikov , krik a vyhrážanie ako so mnou zatočí...pán mestský policajt
Bola v knižnici jediný kus, mali ju doma cca rok tak za ten čas aj rukou by prepísali všetky recepty
Iná pani - požičala si nové čísla časopisov, vrátila veľmi oneskorene, usmudlane a 1 kus poškodený a bez obálky, keď som ju slušne požiadala o nápravu, tak vreskot že požičiavame staré šunty, poškodené a chcem od nej majland, bude sa sťažovať všade a povlaci má v médiách. Ja len že má na to právo a či jej mám dať čísla telefónov a mejlove adresy
Ja nie som predavačka, ale minule predo mnou vynadal predavačke starší pán, že rýchlo blokuje, že on si to nestíha ukladať. 🙈🙉 PS: blokovala normálne...ako to bežne všetci robia 😵
V mojej bývalej práci som predávala príslušenstvo k mobilom. A prišiel jeden pán a začal pred mojimi očami ohýbať kryt na mobil. Bol to kryt z plastu nie gumený takže sa to mohlo zlomiť. Keď som ho na fo upozornila tak len mi hodil kryt do tváre a odišiel. Potom druhy pan chcel kryt na iPhone. Ukázala som mu vybrala som mu 50 ks krytov na co mi povedal: To len toľko malo ich máte. Skoro ma porazilo keď mi to povedal.
Ja som predávala hydraulický olej do bandasky a zákazník si ľahol na podlahu, že či je presne po risku v bandaske. Po hodine prišiel späť, že mu "decik" chýbalo, lebo ostalo na stenách bandasky. Ja dobrá duša:"sváko a máte vrecká na monterkách?" A on že hej, a ja reku:"tak otvorte". Naliala som mu tam ten decik, že by nechýbalo. 😀 Odvtedy si poklepem, už sa nechodí sťažovať, že som pekne s ním vypiekla.
Ja som dostala po papuli od zlodeja. O pol roka som nacapala ďalšieho, ten na mňa vytiahol nôž. Takže blbé reči, sú mi jedným uchom dnu, druhým von. Ale pár dám. Ako sa fúka do bublifuku. Ako sa hrá s magnetkou. Máte kosačku? Ale takú čo naozaj kosí na benzín ( v hrackarstve) máte pásku na koberce? ( V hrackarstve)
Ja som bola minule s malým v reštaurácii, prišiel pánko, všetko zjedol a potom čašníčku informoval,že nezaplatí, lebo mu nechutilo.🤦♀️
Pani my povedala aby som si strčila tú zmrzlinu do pr...e, lebo som jej nerozumela akú chce. Jedna pani povedala kolegyni aby do rána slušne povedané zomrela a za tým zopár vybraných slov. Je toho viacej, ale momentálne my nič iné nenapadá 🤷♀️ Silno premýšľam či chcem ísť po RD pracovať ako predavačka...
Bolo to uz pred sto rokmi, ale skusim zalovit v pamati...
1. Pani sa prisla stazovat, ze sme jej nepredali syr o ktory mala zaujem, ale iny (chcela vratit peniaze). Ked sa jej veduci pytal, kde ho ma, tak ukazala len celofan...vraj ho doma zjedli...
2. Jeden zakaznik si k nam pravidelne chodil skusat kabaty a tvaril sa, ze ma zaujem kupit. V skutocnosti to bolo "nenapadne" intro predtym, ako spustil svoju poistovaciu ponuku. Vzdy cakal na nove predavacky, ktore ho nepoznali.
3. Zakaznicka prisla v case, kedy bol velky vypredaj luxusnej bizuterie za velmi nizke ceny. Vybrala si naramok a chcela k nemu dalsie rovnake doplnky. Zial prisla neskoro a nausnice, nahrdelnik z rovnakeho setu uz boli davno het co som jej samozrejme aj povedala. Odchadzala totalne nazlostena, ze ona je zakaznik a my mame okolo nej "lietat" 😀 .
Keď som sledovala "bieleho zákazníka", vykrikoval ze on nie je cigán aby kradol 🤣🤣🤣 a som mu povedala ze co potom ma pod bundou....🤣🤣
Ked som sa pána spýtala prečo nezatvoril mrazak s nanukmi,tak na mňa udivene pozeral a povedal,ved tam nemáte napísané zatvárajte mrazak 😔
Baby ja nie som predavačka tak neviem napísať skúsenosti, ale vás obdivujem, ja to hovorím aj našim babám v obchode, že majú zlaté nervy. Ja by som tých ľudí asi len kopala do riti.
Ja som brigádovala v potravinách 5 rokov popri škole. Keď som tam nastúpila a zaúčala sa asi tak dve hodiny, tak ma ,,milá pani" zjazdila, že čo si to dovoľujem pýtať sa kolegyne, že aké si vzala pani pečivo, ze to už mám dávno vedieť a ju nezaujíma, že som tam dve hodiny aj s cestou.
Keď jedna pani chcela na mňa zavolať ŠOI-ku, lebo som robila na samoobslužných pokladniach a na predajni bola zlá cenovka k rámiku na fotku
Keď jeden zákazník začal po nás vrieskať, lebo sme ho odmietli nablokovať 10 minút po záverečnej.
Bolo 6:05 ráno, robila som už 4 dni po sebe a zabudla som si od pani vypýtať klubovú kartu. Jej monológ znel takto - ,,Čo si to dovoľujete nevyspytať si klubovú kartu. Viete o koľko som prišla bodov? " mala ešte jeden nákup, tak som si teda jej kartu vypýtala. Jej monológ znel: ,,Čo si to dovoľujeteda pýtať odo mňa klubovú kartu, ja sa sama rozhodnem, či vám ju dám "- samozrejme mi ju nedala 😂
Keď začala po mne pani vrieskať, ze jej nejde platiť mobilom a nech si to láskavo idem vyriešiť.
A najviac som milovala, keď ma zákazník išiel presviedčať, že má platný kupón, pričom bol už minimálne mesiac prešlý, a aj keď som mu ukázala, že je neplatný, tak aj tak odo mňa chcel, aby som mu ho uplatnila
Keď sa zákazník so mnou hádal, že parfumy sú drogéria a chcel ich zaplatiť stravnymi lístkami...
Bolo by toho viac, ale to by sme tu boli do večera 😅
Teraz som si spomenula na ešte jeden zážitok z tej bizuterie. Tri dni sme robili dvanástky, zničené očami posúvali čas na hodinách a tu sa objavili 5 minút pred záverečnou (mali sme končiť o 21:00 hod.) tri ženy v skupinke, ktoré “surne” potrebovali bizuteriu 😁. My - samozrejme milé a ochotne s úsmevom sme im 20 minút po záverečnej pomáhali vyberať, kombinovať jednotlive kúsky a ochotne odpovedať. Samozrejme si ani jedna nič nevybrala a pri odchode jedna z nich dostatočne nahlas zahlásila, že sme si ich pravdepodobne splietli s kontrolou a preto sme boli take milé 🤦🏻♀️. S touto “studenou sprchou” sme odchádzali o 21:30 domov 😃.
Ženy, máte môj OBDIV ! 🤗♥️💪👌♥️
@viestta Čo chcel zákazník z tvojho trička respirátor spraviť 🙄 Ešteže ťa fyzicky nenapadol.
@mariejenka Keď ťa zákazník obviní, že si mu zle vydala naspäť peniaze ako to riešite potom? Ak nie je teda kamera priamo nad pokladňou.
@jane89 Tvoje zážitky 😅 Prepáč, ale v jednej osobe toto zažiť 😅 No zbohom aj s batohom. Ja by som asi sa začala hneď rehotať, kebyže mi tam príde so šupkou z tej zjedenej salámy. Čiže by ma asi vyhodili za môj neprofesionálny prístup. 😅 A tá pani 🙃
A ako si reagovala, volala si vedúcu?
@adalmba Pre Boha! Čiže aj Políciu si volala? Toto je nonsens.
Ženy tieto príbehy sa ani vymyslieť nedajú, ale normálne žasnem. Dolu klobúk pred Vami všetkými, naozaj. A to, že viete tak rýchlo zareagovať …
Fyzické napadnutie, osočovanie, drzosť 1.stupňa, proste žasnem na tých ľuďoch.
Ďakujem za Vaše príbehy.
1. Jeden pán ma obviňoval, že prečo robím v danej prevádzke keď neviem čo sa tam predáva len preto, že nevedel čo vlastne chcel kúpiť
2. Vyrábali sme darčekové koše a jedna pani chcela aby som rozobrala už (hotový) vyrobený kôš lebo ten košík (v ktorom bol tovar) sa jej páčil ale tie prázdne (čo boli v sklade) už nie, pričom sa jedno o to ten istý košík
4. Zákazníci sa sťažovali na to, že igelitky sú spoplatnené (pričom to je už všade) a, že nepredávame papierové
5. V danej deň bola dosť ľudí v predajni. Ako prvá tam došla pani a vraj nepotrebuje pomoc, že "iba sa pozerá" tak som sa išla venovať ďalšiemu v poradí (a tým, že sa k nej potom vrátim) a tá pani ihneď sa sťažovala, že sa jej nevenujem. No pardon ale prevádzka plno ľudí som nemala čas pri nej stať či náhodou si niečo vyberie.
Toto je iba pár príkladov