Dobry den.
Uvazujem nad pracou popri zamestnani.
Ide o predaj vyrobkou cez soc. siete.
Ako to je prosim? Pani co pracu ponuka mi tvrdi, ze sa zaregistrujem cez spolocnost. No treba to niekam nahlasit, treba zivnost.. alebo nieco podobne? Nemam skusenosti s tym ziadne. No nechcem mat problemy neskor. Dakujem.
Pani, ktorá ti prácu ponúka, by mala mať čas všetko ti vysvetliť a poradiť. Ak toho nie je schopná a musíš sa pýtať na MK, tak rozhodne na takúto pani kašli. Predpokladám, že ide o MLM a pani ide iba o to, aby mala pod sebou ďalšieho človeka, z ktorého bude mať zisk.
@melanta pytala som sa a jej odpoved bola tak ze je to na kazdom.
Ze ak neni velka suma tak nemusim nic. Ze to nikto nebude zistovat tak podla mna celkom moc informacii nema.
No nechcem sa naozaj do niecoho namocit a potom na to doplatit.
Potrebujem bocny prijem :(
Takže to nie sú tvoje výrobky, ale máš fungovať ako sklad mať nakúpený tovar a ten potom predávať, posielať v balíkoch zákazníkom?
Keď niekomu predáš tovar aký bloček/faktúru mu dáš?
Uveď aspoň jeden dôvod prečo by som si mal práve OD TEBA kúpiť ten výrobok a nekúpiť si ho cez eshop, alebo priamo v predajni, alebo cez iného sprostredkovateľa?
Nebude to že máš "otravovať" všetkých známych a ponúkať zázračné výrobky ktoré sa nikde inde nedajú kúpiť lebo sú tak výnimočné, že nemajú vlastný eshop?
Áno, tých možností je viac. Ale ak by mala záujem o teba ako o človeka, nielen ako o číslo, tak by ti tie možnosti vysvetlila. Áno, teoreticky nemusíš nič. Po legislatívnej stránke musíš. Môžeš rovnako ako veľa žien predávať len tak, bez ničoho. A veriť, že niekto "milý" ťa nenatrie.
Prezradis aj, o ake vyrobky ide? Mozno ti niekto konkretne poradi, v com je vyhoda/nevyhoda predavat presne tu znacku...
Ešte jedna informácia. Potrebuješ bočný príjem - pri MLM si musíš byť vedomá, že musíš otravovať ľudí s ponukou, ak nechceš otravovať známych, tak si zaplatiť platenú propagáciu na FB/IG. Ak si niekto niečo u teba objedná, musíš to objednať, zaplatiť a až potom predať zákazníkovi. Ak sa medzitým rozhodne, že to nechce, máš peniaze v tovare a musíš hľadať niekoho, komu to predáš. Sú ľudia, ktorí sa narodili pre MLM a vedia to, z bočného príjmu sa im stal hlavný. Ale ak ten typ nie si, tak to bude iba trápenie.
@sisa_s valentus
Nie ja nebudem realne nic kupovat. Budem sprostredkovatel..
Nebudem mat ziadne balicky doma. To vsetko firma poriesi.. a ona bude mat potom z toho zisk.
Jooj...tak to nie..oni mali kauzu ohladom valentus kavy, taketo blbosti na chudnutie sa uz dnes nepredavaju lahko...na internete same falosne foto a recenzie, ake je to uzasne, ale ludia to prekukli...
https://www.institutmodernivyzivy.cz/kava-na-hu...
Na tvojom mieste do toho nejdem...hladaj bocny prijem ako upratovanie, zehlenie, strazenie deti, call centrum
A ako tvoja znama, keby na soc.sieti mi zacnu od teba vyskakovat zo dna na den super triky na chudnutie, kavy, dzusy atd, tak ta zablokujem...vela ludi je uz doslova alergickych na tieto ponuky
Valentus naozaj nie. Pozri si na profesia.sk ponuky na call centrum, práca z domu, normálne zmluvy.
@melanta skusala som call centrum no casovo mi to nevychadza. Vsade sa musi pracovat aspon 4 hodiny.
Ja pridem domov okolo 16:30.
A max. pracovna doba je do 18:00..
Aspon 2 hodiny denne by som chcela.
Da sa realne najst takato ponuka ? :(
Praca z domu.. tiez nic som nenasla. Vyrabat neviem a aj keby som chcela treba vstupny kapital.. na ktory nemam. A mozno sa mi to ani nevrati.
@sisa_s dakujem o call centre som pisala vyssie. Mam dieta takze upratovat a poeobne ma nikde s dietatom nevezmu.. :( strazenie tiez nemam. Chcela som nieco doma co mozem aj pri dietati robit.
Niekomu chodiť upratovať byt, žehlenie niekomu, urobiť nákupy, to si vieš prispôsobiť. Ale zo žiadneho MLM mať príjem, čo by ti reálne pomohol mať nebudeš jedine ak prerobíš.
Práca z domu - ponuky na výrobu niečoho, čo si musíš najprv kúpiť, to sú podvody. Iná práca z domu, mimo handmade, pečenia a pod, musíš mať kvalifikáciu na niečo, po čom je dopyt. Ak nemáš, tak večerné upratovanie. Ak žiješ s dieťaťom sama a nemá s ním kto byť a samé ho nechať nemôžeš, tak veľmi ťažko poradiť niečo. Akú prácu robíš normálne?
@melanta no uz stracam nadej ze nieco najdem 🙂
Pracujem v sklade. Na jednu smenu a preto nemozem zmenit pracu. Tu nenajdem nic co mi bude vyhovovat casovo kvoli skolke. A nemam strazenie.
Budem sama na hypoteku.. a na celu domacnost.
A po com je dopyt? Kludne som ochotna sa vsetkemu zaucit..
Tiez ma napadlo. Nieco ako virtualna asistentka. Radit v chate . .ako byva napriklad na strankach mobilnych operatorov. Take sa neda?
Chaty sú vlastne call centrá, tak je tiež pracovná doba v čase, kedy si ty v práci. A že si ochotná sa všetkému naučiť - budem úprimná a nemyslím to nijak urážlivo, ľudia, ktorí majú kvalifikáciu na to, aby robili v sklade, väčšinou nemajú to, po čom je dopyt na full remote job s prácou mimo štandardného času. Ja občas také pozície mám v ponuke, ale vždy je tam senior užívateľská znalosť excel, acces, word, sap a iné a vždy je tam minimálne angličtina na úrovni min B2 a väčšinou okrem AJ aj iný jazyk na úrovni min B2. Virtuálne asistentky sú tiež pozície, ktoré človek potrebuje cez deň. Pomocné práce účtovníčke by boli teoreticky možné aj mimo hlavného pracovného času, ale tam potrebuješ byť účtovníčka junior.
@melanta neurazila som sa. Chapem. No mam skolu anemyslim si ze som hlupana bez vzdelania.
Len som sa cely zivot bala .. vsetkeho. A tak isto aj prace. Do niecoho sa pustit a nieco skusit. Ked niekomu chyba priebojnost tak niekedy aj takto dopadne..
Uctovnictvo mi islo vzdy som mavala 1ky no ziadna skusenost a prax po skole..
Kurzy stoja peniaze.. takze zial ani to nemozem. Aj ked som nad tym uvazovala.
@janagem to záleží aj od toho, čo človek robí a v akej lokalite. Kórejčina, čínština, japončina sú mega jazyky na dobré uplatnenie. Potom také klasiky ako francúzsky či španielsky jazyk, aj ruština, samozrejme v našich končinách aj nemčina. "Mám" Slováka, ktorý išiel cezo mňa do Luxemburska, potreboval plynulú AJ, NJ a FJ a ochotný učiť sa luxemburský jazyk.
Autorke - ten strach a chýbajúca priebojnosť sú normálne, tým trpí množstvo ľudí. Vždy to môžeš zmeniť. Aj keď nemáš financie. Veľa vecí sa vieš učiť sama po večeroch doma. Na internete je všetko. Namiesto telky učiť sa môžeš programy, oprášiť si účto. Sledovať ponuky aj na takéto pozície (brigády polovičné úväzky) a reagovať reagovať reagovať. Nikdy nevieš kto sa ozve a dá ti možnosť. Nič tým nestratíš.
Napíš mi správu,venovala som sa Valentus.zodpoviem Ti otázky
však nech ti povieš všetko o tom ak budeš predávať cez ich spoločnosť. Na živnosť aj ak máš trvalú prácu nejaké odvody platiť musíš aj DP dať tiež.