Zdravim všetkých, mal by som dotaz. Mám živnosť, uplatňujem si vždy paušálne výdavky a popritom chcem predávať (eshop) isté staršie predmety ktoré by som bežne zohnal na blšákoch, inzerátoch, burzách, ,,smetiskách” a podobné. Teda nemal by som žiadne doklady o kúpe vzhľadom na to že by som to kupoval od bežných ľudí. Je to takto legálne predávať bez dokladov o nadobudnutí predmetov popri paušálnych výdavkoch kde nepotrebujem riešiť doklady o kúpe? Nenašiel som na to vôbec nikde odpoveď.
@diskuter no ak ťa niekto neuda, že si niečo ukradol nemá prečo. Určite napríklad nejaké potraviny musia mať nejaký certifikát o povode, alebo taký betón by si mal mať s certifikátom ale z toho čo hovoríš mi príde, že ty riešiš iné tovary. Takže ak predas obraz napríklad tak nikto nerieši či si ho kúpil alebo ti bol darovaný - tvoje výdavky sú paušálne, takže štát ráta a s tým, že ty ani žiadne výdavky reálne mať nemusíš.
Ak používaš paušálne výdavky, tak tie sa nekontrolujú. Len príjmy. Takže na tebou "kúpené" veci doklad mať nemusíš.