Prečo zamestnávateľ nevezme naspäť osobu, ktorá počas PN dala výpoveď?

beck_y6245
5. dec 2024

Ahojte, chcem sa opýtať či niekto vie preco zamestnávateľ alebo vyššie vedenie nechce zobrať naspäť osobu do prace keď som bola teda pn. a ja som dala výpoveď a v ochrannej lehote som išla pn. Keď som sa chvála vrátiť tak manažérka by ma vzala naspäť ale vedenie vraví že kvôli tomu že som sa dala pn ma nemôžu naspäť vziať. Prečo s tým takto hrotia ? Vie mi niekto vysvetliť prečo teda ta pn im ubližuje? Keď viem a som si toho vedomá že mi dennodenné odchádzajú ľudia a dávajú výpoveď a nemajú tam pomaly ľudí. Ale keď sa niekto hlási naspäť tak to už nie kvôli pn. Aké to ma práva? Alebo ako to vysvetliť prečo z toho robia takú paniku lebo ja tomu nechápem. Úplnú tragédiu z toho robia.

mamina7070
5. dec 2024

tak asi nechcu niekoho kto je neustale na PN

hiro
5. dec 2024

Na kieho sa tlačíš naspäť niekde kde si dala výpoveď? Hádam to malo nejaký dôvod... Ja by som išiel niekde kde som dal výpoveď naspäť jedine keby ma chceli nutne oni sami a za ďaleko vyšší plat ako som mal pred odchodom.

beck_y6245
autor
5. dec 2024

@mamina7070 raz v živote som sa dala pn lebo som mala problém s platničkami. Nikdy predtým som nemala za potrebu ísť pn. Rada by som vedela iba tak či je to ustanovené zo zákona. Nič viac,

mamina7070
5. dec 2024

@beck_y6245 a kolko si v tej praci robila ked si sla na pn a kolko si bola na pn?

beck_y6245
autor
5. dec 2024

@hiro netlačím sa len ma to hrozne zaujíma. Či je to zo zákonná alebo ako.,… Tam bol dobrý plat ale odišla
Som lebo som bola sprostá no. Môžem ľutovať😀

mamina7070
5. dec 2024

@beck_y6245 o to nerozhoduje zakon ale zamestnavatel
ak nechce ludi co odisli alebo boli na PN tak ta neprijme nikto ho nedonuti

beck_y6245
autor
5. dec 2024

@mamina7070 rok som tam robila a pn som bola mesiac

doriiis
5. dec 2024

@beck_y6245 ....v niektorých firmách je politika,že človeka,ktorý odišiel z hocijakého dôvodu nemôžu vziať späť pol roka,rok,alebo už ako to majú nastavené.Mozno je to tento prípad.Alebo ťa proste nechcú.
Na tvojom mieste by som hľadala niečo ine

anjelicek26
5. dec 2024

Ved si dala vypoved ty...nechapem, co teraz riesis (?)

mirkam3
5. dec 2024

@beck_y6245 po roku čo si tam robila im asi nejak extra chýbať nebudeš. Ja by som ta tiež po tvojej výpovedi naspäť určite nevzala, PN by mi bola v podstate aj ukradnutá…

beck_y6245
autor
5. dec 2024

@mirkam3 a ty si kdo? Odkiaľ vies kto som alebo ako som sa správala v práci že by si ma nevzala naspäť? Boze ľudia však buďte trochu empaticky.

janai1
5. dec 2024

@beck_y6245 a z akého dôvodu si dala výpoveď?

iv007
5. dec 2024

Mozno si sa zapisala ako nestabilna zamestnankyna, vypoved si treba dobre rozmysliet. Odisla si dobrovolne, plus ta PN cize rozumiem, ze skor daju prednost spolahlivejsiemu novemu cloveku.

majusqwa
5. dec 2024

@beck_y6245 dala si výpoveď a teraz ich chceš "zákonom donútiť", aby ťa vzali späť? no to si idem spraviť pukance teda.

čo sa mňa týka - už by som ťa nevzala. principiálne. volá sa to ješitnosť 😃 . keď mi raz dá podriadený výpoveď, tak adieu, nech si ide. nikto nie je nenahraditeľný. a to som pracovala so všelijakými riaditeľmi vesmíru a priľahlých galaxií.

anjelicek26
5. dec 2024

Ja nechapem, aka empatia, keby mi da zamestnavatel vypoved, tak predpokladam, ze tam pracovat nechce... a nie, nevzala som nikdy cloveka naspät, nevidela som v tom zmysel...vzdy sme mali zaverecny pohovor a presne viem, preco ten clovek odchadzal a tie dovody sa snad do par tyzdnov po nezmenili... problemy sme vzdy riesili pred vypovedou rozhovorom... pre mna je vypoved finalny krok, absolutne v poriadku, ale definitivny.

dota6
5. dec 2024

@beck_y6245 je možné, že majú bohaté skúsenosti s podobnými praktikami, obávajú sa opakovania. Nevedia čo môžu od teba očakávať. Dala si výpoveď nerozvážne, vo výpovednej dobe si mohla napísať späť vzatie výpovede, avšak, aj toto späť vzatie je na rozhodnutí zamestnávateľa. Hľadaj ďalej. Určiť nájdeš aj inú, lepšiu prácu.

beck_y6245
autor
5. dec 2024

@dota6 dakujem.

mirkam3
6. dec 2024

@beck_y6245 aby som ti odpovedala:
- ja mam pod sebou (šikovných) ľudí a empatická v pracovnom živote viem byt viac ako dosť. A ver/never, nik mi z tímu po roku neodišiel. Keby aj, človek na to ma plne pravo, ale nech urobí uvážené rozhodnutie.
- Kto si ani ako si sa správala v praci ma ani nezaujíma, vychádzam z toho čo si podpísala (a to teda nevyzera v tvoj prospech lichotivo 😉). Zaujímalo by ma len to, že si dala ty sama výpoveď a zrazu sa chceš vrátiť. Tam by to u mna haslo…A ako čítam prispevky ostatných diskutujúcich, zjavne nielen u mna.

petronelag
6. dec 2024

Neexistuje žiadny zákon, ktorý by nariaďoval zamestnávateľovi, že niekoho musí prijať do prac.pomeru, ak si tam podá žiadosť. To je na ich rozhodnutí.
A máloktorá firma by zobrala osobu, ktorá dá vypoveď (to znamená, že niečo jej v tej firme nevyhovovalo) a potom zase chce ísť späť.

svetlonos
6. dec 2024

@beck_y6245
sama si napísala, bola som sprosta.
Ja som napr. dala výpoveď, lebo som potrebovala
viac zarobiť a zároveň má práca prestala napĺňať.
S odstupom času niekoľkých rokov konštatujem, ze to bola jedna z naj prac/ firiem kde som kedy robila.
Keby sa teraz vrátim, takto im to aj poviem. Už si viem zvážiť plusy tej firmy, nepotrebujem meniť pracu/firmu. Mam rodinu, deti a nulovú toleranciu skákanie z prace do prace. Viem co môžem očakávať a patrične ohodnotiť, co mi firma vie ponúknuť.
Ze ma práca neuvádza do vytržení nadšením? Nevadí! Na to mam okrem deti ešte aj hobby a viem si urobiť radosť inakšie.
Bola by to práca, ktorá má zivi a stabilita, ktorú momentálne oceníme viac ako napnujucu, mizerne platenú robotu - lebo z idealizmus účty nezaplatil, ze áno 😉.
Asi tak. A nie kazdy firma je nadsena rok si niekoho vychovat, potom im prchne a zrazu sa chce vrátiť.

moonlight1210
6. dec 2024

@beck_y6245 nevzala by som ta naspat, pretoze by som nechcela riesit, ze o mesiac tebou znova zacnu certi sit a zas das vypoved. Len tak. Preto lebo.
Presne ako prvy raz.

Vypoved si musis velmi dobre premysliet. Ma to byt nezvratny uvedomely krok.
Nie ju podat v rozruseni zmyslov, ci z nudy, alebo v nahlom inspirativnom napade.

jajka257
6. dec 2024

@beck_y6245 nuž podľa tvojich reakcií sni keby si mi ty platila. 😄😄 Ty by si už neprekročila prah mojej firmy. A ešte keby si išla na mňa zákon. Tomu sa hovori, že Karel Capek napsal,; Zapomen

adkoalauri
6. dec 2024

Na čo by ťa "živili" keď si im už raz ukázala,že nemáš problém dať hocikedy výpoveď? Miesto teba už niekoho zaučili a hotovo! Treba trošku rozmýšľať aj s ich hlavami..