Prečo všetci odcudzuju MLM predaj?

28. okt 2022

Prečo všetci odcudzuju mlm predaj, ja tomuto nerozumiem ja takto pracujem a dá sa z toho zarobit keď človek chce

mamamasama
28. okt 2022

Lebo je to otravné

tyrkysova_kobyla
28. okt 2022

Aj to, ale zaroven je to predrazene a ti "hore" zarabaju z tych, co su "dole"

viestta
28. okt 2022

MLM predaj ako taký neodsudzujem. Obchod ako každý iný. Ale 99% predajcov je príjemných ako osina v zadku. Nech by predávali akúkoľvek špičkovú kvalitu za rozumné ceny svojim neprofesionálnych prístupom ma odstrašia.

zuzitko74
28. okt 2022

Na MLM musíš mať určitú povahu, ktorá mnohým ľuďom nesedí. Nie, nie je to závisť na tvoj úspech, alebo nadštandardné zárobky.

estrella5
28. okt 2022

Mne tiež nevadí MLM ako také. Nie je to biznis pre mňa, ale verím, že keď má človek na to povahu môže to byť fajn... Mne osobne vadí spôsob naháňania ľudí. Mnohokrát je to naozaj otravné.. Pchajú to kam to nepatrí,... využívajú akože nenápadnú skrytú reklamu, z ktorej aj tak hneď kričí o čo ide,... neprezentujú to pravdivo, omáčky okolo toľko jak koza bobkov, ale fakt pri takýchto ponukách chýbajú,.. dokonca aj tých čo poznám osobne tak ešte aj do predtým fajn kamarátstkeho vzťahu to pretláčali nepríjemným spôsobom...

larazivago
28. okt 2022

Mne vadí to, že predajcovia neovládajú gramatiku. Napríklad ty.

banalu
28. okt 2022

Mne vadi, ked sa mi zrazu ozve znama co sa neozvala roky a snazi sa mi predat vyrobky, ktore nechcem a nepotrebujem. A ked slusne odmietnem, este sa urazi ako mozem byt taka slepa a nevidiet tu genialitu za tym vyrobkom, ved pomoze od ekzemu az po rakovinu 😂🫣 a o pripravkoch na chudnutie a tie klamstva k tomu 🤢
Nie dakujem.

enziii78
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maca1984
28. okt 2022

https://slovnik.aktuality.sk/synonyma/?q=odcudziť

https://slovnik.aktuality.sk/pravopis/kratky-sl...

Rozdiel vidíš ?
A aby som ti aj odpovedala... lebo väčšina z vás je otravných ako muchy. Ľudia čo sa mi neozvali roky zrazu objavili môj profil na fb, moje t.č, zrazu mali čas na kávu.O tom, ako mnohé z vás klamú /zubná pasta z jednej nemenovanej firmy nie že by len zuby vybielila,ona ich aj vyrovnala a odstránila znamienko nad perou... /ani nemusí byť reč.
MLM ako také neodsudzujem, sú mi proti srsti ľudia čo už nevedia ako vytrieskať z iných peniaze.

dskjhfdlkdjhl
28. okt 2022

Kto by ho kradol?

katka700
28. okt 2022

Lebo je to pyramídova hra a zarobia len extroverti ktorí už predtým mali obrovský okruh kamarátov a známych.

sissy27
28. okt 2022

som si absolútne istá, že nikto MLM neodcudzuje. To sa proste nedá. Zistíš to, keď prídeš na to, aký je rozdiel medzi odcudzovať a odsudzovať 😀
A MLM predaj nemám rada z jednoduchého dôvodu - predajcovia sú poväčšine jednoduchí ľudia, ktorým niekto natlačil do hláv somariny a oni tomu absolútne veria a myslia si, že všetci sú ešte jednoduchší ako oni a uveria im to a všetky tie predražené zázraky si kúpia. Veď aká je reálna hodnota produktu, ktorý ty predávaš za 25%, máš na tom 20-30% maržu a pod tebou je aspoň 5 ďalších "manažérov", ktorý z toho tiež potrebujú niečo mať, no a keď si odpočítaš výrobné náklady, reklamu, obaly, dopravu, tak si na mizernej čiastke...
Ja sa úplne smejem na tých, čo ponúkajú LR ako zázrak na všetko - a potom len vidíš, ako chodia po lekároch s ekzémami, zháňajú termín na gastro, slečny pravidelne nadpájajú vlasy - pritom by im mali okamžite pomôcť ich vlastné produkty.

mpg
28. okt 2022

@sissy27 Je to tak, že títo predajcovia predávajú produkty napr. aj na krčové žily, ale ľudia, keď vidia, že účinok žiadny, tak druhýkrát nekúpia. Také jednoduché to nie, žeby kúpil nejaký produkt na závažné ochorenia a ono by to fungovalo.

derdia
28. okt 2022

Pretoze je podla mna uplne podradne, sa niekomu vtierat a klamat ho do oci, a pri tom chciet na nom len zarobit. Absolutne nic viac. Absolutne vam nejde o pomoc, ani o dobro druhych, len o peniaze. Ja sa s takymi ludmi ani nebavim, pretoze bavit sa niekym, a chciet mu nieco len predat a zarobit na nom, je ohavnost!!!!
A ta ohavnost ako vas ucia, ze co ludom natrepat aby ste ich oklamali...kto toto robi, nema dobre srdce ani mysel.... Je to vychcany klamar. Kazdy jeden.

konikkon
28. okt 2022

Lebo ste otravni

andreakotesova
28. okt 2022

@sissy27 ako Eva Zelnikova... predávala čaj na chudnutie, že pecka! Všetci schudli! A teraz je ako skriňa (bez urážky) a maká vo fitku. O zázračnom čaji už nepočuť....

sissy27
28. okt 2022

@andreakotesova no a michaela neviemaka vkuse L recapin ze ako z toho rastu vlasy a ona nadpojene a frajer kuty plesina 😂 a tiez slusna nadvaha 😂

all10
28. okt 2022

No vidím, že sa tú rozšíril veľký nešvár na tomto fóre 😅

Veľmi by ma zaujímalo ako tu trepete názory o pchaní produktov do zadku a čo také reklamy v telke čo už mi idú na nervy a idú na vás len psychologickými trikmi? Toto je už zanedbateľné?

Odsudzovať osoby na základe psychickej vyťaženosti, že niekto pribral alebo vypadali mu vlasy je neľudské a v tedy vám ani zázrak nepomôže lebo máte psychiku v ťahu a kým mozog nabehne na spätný režim tak to potrvá. Neviem čo by ste vy robili ak by sa vám nadobličky zbláznili lebo majú stres a aj keby ste nič nejedli priberiete. Genetické predispozičné ochorenia sú kde prosím vás?

Všetky výrobky od kozmetiky až po farmaceutické veci v MLM sú kvalitné ale musíte brať ohľad, že sú to doplnky stravy a veci na skrášlenie sa a udržanie svojho tela po fyzickej a duševnej stránke.

Zdravý životný štýl by mal ísť ruka v ruke s výrobkami a potom by ste nenavštívili lekára 10 rokov ako ja.

Bola som rovnako skeptická ako vy a neverila som kým som nevyskúšala len zo "srandy" si niečo objednať. Ekzémy, ktoré mi kožná povedala, že sa nedá vyliečiť mi jeden sirup zachránil kožu pred tým aby som si ju nezoškrabala z tela. Tak mi to preboha vysvetlite ako je to možné, že to funguje.

Pri tom nie som ani v tej firme registrovaná, len som si to objednala na odporúčanie od kolegyne.

Majte racionálne dôvody a dôkazy kým niečo vypustíte do sveta. Nie každí musí byť pofidérny a zlý človek. Len debili robia zlé propagácie a nevidia s tým systémom narábať. Rozumný človek sa naučí to promovať tak ako to je.

Prežívajte to všetko s láskou v srdci.
Vás medicínsky biológ.

P.S. v lekárni nie sú liečivá ani dermokozmetické prípravky v takej účinnosti ako sú reprezentované a skúste niekedy aj preštudovať si niečo na internete kým to vypustíte do sveta na odborných stránkach vedeckých časopisoch.

sissy27
29. okt 2022

@all10 nikto sa nevysmieva zo zdravotných problémov nejakých influsrand. Ale nech začnú od seba a prestanú propagovať tie svoje produkty ako zázračné riešenie na každý problém, keď im samým to vôbec nepomáha. Ide im len o zisk a klamú až sa im z huby práši. Reklamy v tv sú tiež otravné, ale predsa len to nie je niekto, kto bol kedysi kamoška a zrazu jej niekto povedal, že je manažérka, môže sa voziť na mercedese (že nechápe čo je operatívny leasing je druhá vec) a už sa s ňou nedá normálne baviť, lebo všetko sa zvrtne na pretláčanie produktov a snahu vytiahnuť z teba prachy.

viestta
29. okt 2022

@all10 áno, môže byť medzi predajcami aj taky, čo vie s tým pracovať. Ale väčšina sú otravni ľudia, ktorí v konečnom dôsledku okrem pár nacvicenych hlúposti o tom co predávajú vedia trt makový. A je na každom jednom z nás ci kúpi cez MLM alebo cez internet alebo v kamennej predajni. A je na každom z nás ci podľahne tlaku reklamy alebo si dá tu robotu a prv než niečo kúpi, tak si preštudujte co sa chystá kúpiť. Ale keď mi začne MLM predajca vykladať o šesťpolovych magnetoch v matraci, ktoré mi vyriešia nielen tie zdravotné problémy co už mám ale aj tie co ešte nemám, tak s takým bulom ja debatu končím, pretože neviem ci je taky sprostý alebo ma chce planovite ojebabrat, lebo sa nazdáva, že sprostá som ja. (a to je len jeden príklad)

natalala
29. okt 2022

Je to extremne otravne a ti ludia co takto pracuju mi pridu uplne zblbnuti ako v nejakej sekte 🤦🏼‍♀️ Dalsia vec je, ze ja silno pochybujem o kvalite tychto vyrobkov (zlozenie napr tych zazracnych LR vyrobkov je dost pofiderne), je tam akurat tak vysoka marza, aby kazdemu z pyramidy nieco kvaplo. Radsej si kupim kvalitnejsi vyrobok od maleho vyrobcu ako platit provizie pre x levelov akoze manazeriek, ci ako sa to lubite nazyvat.

nikaeli
29. okt 2022

.... keby že sú len známi otravní, aj neznámi.. pár dní potom ako drobec nastúpil do MŠ mi začala písať jedna mamička, pridala ma do nejakej skupiny a vkuse otravovala, ako mi poradí, ako sa mám starať o moju pleť a krásne nenápadne sa líčiť (MK) 🤷🏻‍♀️ vôbec ju nepoznám, na chodníku pri MŠ ma sotva pozdraví a čaká, že jej budem robiť biznis?? ani sa neopýtala, či vôbec smie..

zuzinka888
29. okt 2022

Asi som tu jedina, ze neviem o co ide? Co je MLM?

katka700
29. okt 2022

@zuzinka888 Multi level marketing občas nazývaný priamy predaj napríklad Oriflame, Avon, Mary Kay, Dotera, Herbalife a tak ďalej. Pofiderny systém podnikania kde zákazníkov presvedčili že sú samostatni predajcovia podnikatelia a tým že nakúpia produkty a predajú ich niekomu inému o 15 percent drahšie kráľovsky zarobia. V skutočnosti zarobí len ten ktorému sa podobne podarí zblbnúť 30 a viac ďalších ľudí.

zuzinka888
29. okt 2022

@katka700 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

all10
29. okt 2022

Prídete mi s vašimi názormi ako keby jedna baba povedala a pri tom nemáte skúsenosti v odbornej tématike.

MLM nie je pyramída to len ju vysvetľujú pri marketingu ako funguje systém. Ešte ste asi neboli okradnutý skutočnou pyramídou, kde za vami ešte len tá sekta musela chodiť aby ste peniaze vrátili, vy ste už načisto pomätení???
Prečo si chodíte kupovať potraviny do veľkých reťazcov, tak keby ste videli tie marže
drahé ženy.

Čo nikdy nepochopím je:
1. že ak niekto niečo neskúsil ako môže tvrdiť, že to nefunguje?
2. že, ako môžte tvrdiť, že to nemá účinnosť ak to nemáte na sebe vyskúšané?
3. lekárov a vedcov ste teraz zmietli zo stola, na čo vlastne chodíte potom do lekárne a po odborníkoch kde sedíte v čakárni hodiny?

Nemáte žiaden objektívny pohľad na vec a verím, že čo ste tu všeci sa rozumiete sfére marketingu a podnikania rovnako aj medicínskym a biologickým procesom v organizme.

all10
29. okt 2022

@katka700 vieš aký by musel byť obrat pri 15% aby dotyčný kráľovský zarobil?

all10
29. okt 2022

@nikaeli nevieš blokovať profily na fb a ig? Nevieš jej vyjadriť svoj názor na rovinu, že nemáš záujem?

all10
29. okt 2022

@katka700 30 ľudí je málo potrebuješ aspoň sieť cez 200 ľudí aby si z toho dokázalo vyžiť ako tak aj tak z tých 200 ti neobjednajú všetci max 20

all10
29. okt 2022

@natalala naštuduj si čo je sekta a čo je podnikanie a pozri ako to funguje v Nemecku, porovnavaj výsledky a výkon. Čítaj vedecké články a vzdelávaj sa v tom odbore.