Prečo upratovačky neumývajú triedy?

7. mar 2024

Ahoj upratovačky v našej škole neumyvaju podlahy. V triedach su parkety a tie neumyvaju a že by ich zametali pochybujem. Myslím ze chodby umývajú vždy rano je tam vidno šmuhy. Raz sme sa pýtali ze prečo ich neumyvaju oni ze su to parkety a tie sa umyvat nemôžu

Čo si o tom myslíte vy ?

letfenixa
7. mar 2024

Naše umývajú, aj zametaju. Máme parkety.

nikpa
7. mar 2024

A tie upratovačky tam nemajú nadriadeneho ktorý by im povedal, čo majú robiť? Lebo parkety sa bežne umývajú, to vieme všetci 🤷🙂

maryetta
7. mar 2024

Parkety sa mozu umyvat. Vlhkou handrou. Nie mokrou. Mam susedku upratovacku a veru upratuje kazdy den.

michaela329
7. mar 2024

U nás normálne parkety umyjú. Dokonca dezinfekciou.

luxus10
7. mar 2024

ANO A potom dieta vyleje na vytvarke vodu na zem, utrie svojim uteracikom, a doma ho neviem odprat, taka spina tam je a chorobnost v triede vysoka...ved naco umyvat podlahy, nie?

autor
7. mar 2024

@nikpa mame tam riaditelku ktora povie ze cez vyucovanie bude chodit po triedach a kontrolovať ako sa uci. Ani raz tam nebola. Takze no neviem. Kebyze sa pozrie to tej triedy vydi ze to neni ono to je pravda

tana85
7. mar 2024

u nas upratovacka naoko umyva, ale asi tak, ze jednou vodou celu skolu. je to grc, robime si v nasej triede pravidelne brigada a pucujeme triedu rodicia (su len druhaci, tak takmer stale v tej istej triede). nemusim hovorit v akom stave trieda je kazdy krat. zial, dlhodobo je problem najst dobre upratovacky v BA, stale hladaju dalsie aj do MS kde uz ucitelky zametaju satne a schody…takze su radi, ze je tam aspon ta jedna

autor
7. mar 2024

Raz sme zostali v skole dlhsie asi az do 18 tej a videli sme ako upratuju utru prach z kriedy, umyvadlo, parapetu, zavrela vetracky, zhasla a odisla nic extra

luxus10
7. mar 2024

a vsetko 1 handrou...

viestta
7. mar 2024

Ty si ziak alebo ucitelka?

zuzana76
7. mar 2024

u nas umyvaju podlahy, ale mame gumolin, kriedy uz davno nemame, vsade interaktivne tabule, pripadne tabulu na pisanie fixou, tie upratovacka neumyva, prach utrie, lavice utrie a vydezinfukuje raz tyzdenne

kate_cs
7. mar 2024

Si žiak alebo učiteľ? Že máš taký prehľad? Naše pani upratovačky vždy umývajú všetky podlahy po prvom zvonení a potom aj po vyučovaní, vtedy umývajú podlahu aj v triedach.

bebotka
7. mar 2024

Parkety sa môžu umývať, len keď sú nalakovane. U nás v škole sú všade bez laku, a tie sa môžu len zametať ci povysavat. Po vode zostávajú na nich biele fľaky.

domiklik
7. mar 2024

@bebotka a keby sa nalakovali??? Potom by sa už mohli umyť? Lebo neumyvat podlahu v triede plnej deti je také hm... "mňam"

autor
7. mar 2024

@viestta

@kate_cs
Ano ja som ziak mam prehlad vi vela veciach vela si pamätám.

autor
7. mar 2024

@domiklik

@bebotka
Parkety lakuju asi kazde letne prázdniny pretože sa vzdy po prázdninách po celej skole šmýka 😂. Biele smuhy zostanu len pre kriedovej tabuli ale aj tam kde sa nieco vyleje

viestta
7. mar 2024

Tak chod sa doucit gramatiku a nesleduj co robia upratovacky

autor
7. mar 2024

@viestta bohužiaľ ta spina sa neda nesledovat

kitycat
7. mar 2024

V japonsku si na skolach po sebe upratuju. Mozno ked si poziciate metlu a lopatku s metlickou a sami si pozametate aj toho bordelu bude menej.

Zaviedla by som to ma vsetky skoly lebo vsade len odpadky lebo dakto po mne uprace 🙈

sashenocka007
8. mar 2024

to ze si raz ostal dlhsie a vtedy neumyvala lebo sa tam niekto nachádzal neznamena ze neumyva vobec. neviem si predstaviť ako by to tam vyzeralo. pochybujem ze by tam ucitelia učili. mozno zmyva len 1-2x tyzdenne....

luxus10
8. mar 2024

STACILO BY NA TIE PARKETY POLOZIT VINYL. PODLAHU, a ta by sa dala udrziavat,,,

autor
8. mar 2024

@sashenocka007 zostal som tam dlhšie preto lebo sme museli. Ano je pravda ze je vidieť smuhy ked ich umyje a sklamem, umyje len tak ze jednu uličku a tam vidno tie biele smuhy takže sa umyva minimalne a štýlom co je mokre to je ciste

autor
8. mar 2024

@kitycat cital som tu aj to ze jedna pani ucitelka so svojimi žiakmi upratovala, vraj sa bili o to kto
bude vysavat. My ked odchádzame tak ucitel na poslednej hodine väčšinu upozorni aby sme si upratali papierky po zemi

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luxus10
8. mar 2024

ani deti nie su slepe...

cacianka
8. mar 2024

@sheila121 prečo nie ? Má 👀, vidí a asi deti, ktoré sú doma vedené a vedia ako čo funguje, nemá problém pochopiť kde je problém
Nie každé dieťa v triede, ale nájdu sa a je to super .

cacianka
8. mar 2024

Autor / autorka - daj podnet vedeniu školy, zriaďovateľovi, alebo sa dohodnite zopár spolužiakov a urobte si raz za týždeň malú brigádu. Rodičia poradia ako vyčistiť, presne podľa materiálu.

maciatkolulu
8. mar 2024

Kokos,ziram,ja som bola v triede malého asi 5x za 4 roky a dlážku som si nevšimala...ani mi to neprišlo na rozum. A zdravé sú tie deti. Divne,asi im umývajú riadne tu zem🤣🤣🤣čo sa tu už rieši.... No však nevadí.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka700
8. mar 2024

@sheila121 Prečo by študent nemohol mať vlastný názor? Keď ho povie slušne v com je problém? Keby si prišla do hotela kde sú zaprasene špinavé obliečky po predchádzajúcich hostoch bola by si ticho lebo nemáš právo kritizovat prácu chyžnej?