Ahoj upratovačky v našej škole neumyvaju podlahy. V triedach su parkety a tie neumyvaju a že by ich zametali pochybujem. Myslím ze chodby umývajú vždy rano je tam vidno šmuhy. Raz sme sa pýtali ze prečo ich neumyvaju oni ze su to parkety a tie sa umyvat nemôžu
Čo si o tom myslíte vy ?
A tie upratovačky tam nemajú nadriadeneho ktorý by im povedal, čo majú robiť? Lebo parkety sa bežne umývajú, to vieme všetci 🤷🙂
Parkety sa mozu umyvat. Vlhkou handrou. Nie mokrou. Mam susedku upratovacku a veru upratuje kazdy den.
U nás normálne parkety umyjú. Dokonca dezinfekciou.
ANO A potom dieta vyleje na vytvarke vodu na zem, utrie svojim uteracikom, a doma ho neviem odprat, taka spina tam je a chorobnost v triede vysoka...ved naco umyvat podlahy, nie?
@nikpa mame tam riaditelku ktora povie ze cez vyucovanie bude chodit po triedach a kontrolovať ako sa uci. Ani raz tam nebola. Takze no neviem. Kebyze sa pozrie to tej triedy vydi ze to neni ono to je pravda
u nas upratovacka naoko umyva, ale asi tak, ze jednou vodou celu skolu. je to grc, robime si v nasej triede pravidelne brigada a pucujeme triedu rodicia (su len druhaci, tak takmer stale v tej istej triede). nemusim hovorit v akom stave trieda je kazdy krat. zial, dlhodobo je problem najst dobre upratovacky v BA, stale hladaju dalsie aj do MS kde uz ucitelky zametaju satne a schody…takze su radi, ze je tam aspon ta jedna
Raz sme zostali v skole dlhsie asi az do 18 tej a videli sme ako upratuju utru prach z kriedy, umyvadlo, parapetu, zavrela vetracky, zhasla a odisla nic extra
a vsetko 1 handrou...
Ty si ziak alebo ucitelka?
u nas umyvaju podlahy, ale mame gumolin, kriedy uz davno nemame, vsade interaktivne tabule, pripadne tabulu na pisanie fixou, tie upratovacka neumyva, prach utrie, lavice utrie a vydezinfukuje raz tyzdenne
Si žiak alebo učiteľ? Že máš taký prehľad? Naše pani upratovačky vždy umývajú všetky podlahy po prvom zvonení a potom aj po vyučovaní, vtedy umývajú podlahu aj v triedach.
Parkety sa môžu umývať, len keď sú nalakovane. U nás v škole sú všade bez laku, a tie sa môžu len zametať ci povysavat. Po vode zostávajú na nich biele fľaky.
Tak chod sa doucit gramatiku a nesleduj co robia upratovacky
@viestta bohužiaľ ta spina sa neda nesledovat
V japonsku si na skolach po sebe upratuju. Mozno ked si poziciate metlu a lopatku s metlickou a sami si pozametate aj toho bordelu bude menej.
Zaviedla by som to ma vsetky skoly lebo vsade len odpadky lebo dakto po mne uprace 🙈
to ze si raz ostal dlhsie a vtedy neumyvala lebo sa tam niekto nachádzal neznamena ze neumyva vobec. neviem si predstaviť ako by to tam vyzeralo. pochybujem ze by tam ucitelia učili. mozno zmyva len 1-2x tyzdenne....
STACILO BY NA TIE PARKETY POLOZIT VINYL. PODLAHU, a ta by sa dala udrziavat,,,
@sashenocka007 zostal som tam dlhšie preto lebo sme museli. Ano je pravda ze je vidieť smuhy ked ich umyje a sklamem, umyje len tak ze jednu uličku a tam vidno tie biele smuhy takže sa umyva minimalne a štýlom co je mokre to je ciste
@kitycat cital som tu aj to ze jedna pani ucitelka so svojimi žiakmi upratovala, vraj sa bili o to kto
bude vysavat. My ked odchádzame tak ucitel na poslednej hodine väčšinu upozorni aby sme si upratali papierky po zemi
ani deti nie su slepe...
Autor / autorka - daj podnet vedeniu školy, zriaďovateľovi, alebo sa dohodnite zopár spolužiakov a urobte si raz za týždeň malú brigádu. Rodičia poradia ako vyčistiť, presne podľa materiálu.
Kokos,ziram,ja som bola v triede malého asi 5x za 4 roky a dlážku som si nevšimala...ani mi to neprišlo na rozum. A zdravé sú tie deti. Divne,asi im umývajú riadne tu zem🤣🤣🤣čo sa tu už rieši.... No však nevadí.
Naše umývajú, aj zametaju. Máme parkety.