Prečo skoro nikto nechce pracovať ako predajca Nay, Intersport, Ptáček, Telekom?

martinna181
19. okt 2024

Ahojte, prečo takmer niekto nechce pracovať ako predajca typu Nay, Intersport, Ptáček, Telekom atď. Máte svoje skúsenosti s danou pracovnou pozíciou? Som zvedavá na názory ľudí

janai1
19. okt 2024

Tak v BA ponúkajú 1000€ v hrubom. Zaplatím nájom a dožila som

martinna181
autor
19. okt 2024

@janai1 To je pravda ):

basska_b
19. okt 2024

No hlavne tam je clovek honorovany za to, kolkym ludom nanuti kolko produktov... mne ako zakaznikovi to riadne lezie na nervy. Takuto robotu by aom nevedela robit. Este niekde v Nay mozno hej, ukazem ludom, poradim, vysvetlim. To by bolo take naplnujuce. Ale Telekom a rozne bankove produkty, dovi dopo

marhulka13
19. okt 2024

@martinna181 ja pracujem ako predajca ale nie v spomínaných obchodoch a ja patrím k tým spokojnym

ptvw
19. okt 2024

@marhulka13 a kde robíš prosím?

marhulka13
19. okt 2024

@ptvw merkury market

stanulienkat
19. okt 2024

Nieze nikto nechce pracovať ako predajca. Mám pocit, že nikomu sa nechce pracovať. V každej sfére chýbajú tisícky ľudí. Mladí ľudia sú zhyčkani, rodičia im doteraz kupovali všetko na čo si zmysleli a nemajú dôvod tvrdo pracovať. Potom sú tu tipy, že každý polodebil vychodí vysokú školu a myslíš si, že hneď po škole nastúpi ako riaditeľ zemegule za nástupný plat 5000e v čistom a bez namahy. Nie sú murári, nie sú stolári, nie sú kachličkari, nie sú zdravotné sestry, nie sú lekári, nie sú predávači, nie sú pomocné sily v kuchyni. Nie je nikoho a nie je to len tým, že by bol nízký plat. Vždy treba niekde začať, ale netreba mať hneď zo začiatku veľké očakávania.

marhulka13
19. okt 2024

@stanulienkat toto si vystihla do bodky.

martinna181
autor
19. okt 2024

@stanulienkat Máš pravdu, ale niekde ponúkajú nízke platy k nákladom na Slovensku, takže budú musieť zlepšiť podmienky, zase to nie je len o zamestnancoch, ale aj o zamestnávateloch a podmienkach. Nie je to čiernobiele.

apolka77
19. okt 2024

@stanulienkat a ja si myslím že je za tým HLAVNE nízky plat.
Takému predajcovi, kuchárovi , opatrovateľke , pomocnej sile v kuchyni či aj zdravotnej sestre sa nezvýši plat tak radikálne aby boli naplnené jej základné potreby .
Bývam blízko Bratislavy.
Tu je treba zarobiť aspoň 1300 v čistom.
Aj to človek s odretymi ušami dá. Nehovoriac keď je jedno rodič.
Nájom v Ba prosím pekne min.800 eur aj to je zázrak nájsť...Čo má človek potom jesť ?
Kolko zarobí sanitar? Predavač? Pekár? Pomocná sila v kuchyni? Opatrovateľka ?
700-900 v čistom.
Ja kvitujem mladým že chcú vyššie mzdy. Vďaka nim sa to možno pohne dopredu...lebo tu len muklovat zadarmo najlepšie.
Taká Slovenska tradícia byť na dochodku a chodiť do práce ...to by som hneď zakázala ...taký človek má hneď dokopy aj 1500 eur v čistom a potom že mladým sa nechce robiť.
Takže ja s tebou nesúhlasím.
Keby boli tieto zamestnania zaplatené určite by sa ľudia našli.

marhulka13
19. okt 2024

@apolka77 práveže v týchto specializovanych obchodoch sa vieš dostať aj na vyššie platy ako si spominala

apolka77
19. okt 2024

@marhulka13 veď to, že v špecializovaných predajniach.
V rodine švagriná celý život predávacka . Bola v potravinách , v elektro, domáce potreby teraz pracuje v drogérii...zarába niečo vyššie minimálnej mzdy.
Ona a jej brat pracovali v Nay keby tam vedeli dobre zarobiť určite by odtiaľ neodišli.
Teším že aspoň ty si spokojná. Výnimka vždy potvrdzuje pravidlo
Ja robím opatrovateľku a hoci nám za posledné 2 roky zvýšili platy vôbec to necítim, skôr naopak...nezarobim ani 1000...a narobíme sa ako kone . Za mesiac nadvihas tony tiel.

martinna181
autor
19. okt 2024

@apolka77 Podobne aj v menších mestách, v práci od nevidím do nevidím, lebo je málo ľudí a zarobiš málo, čo sa nedá skĺbiť s dôstojným prežitím. Ja sa nečudujem, len som chcela počuť názory iných ľudí, ale ja chválim mladých, že nebudú robiť za almužnu a nemyslím tým vyžierať rodičov, ale napríklad zdrhnúť za hranice napríklad, kde prežiješ dôstojne aj keď nie je človek obkladač, doktor alebo IT alebo "náš človek"

apolka77
19. okt 2024

@martinna181 presne tak . Mám deti vo veku 19 a 22 rokov a držím palce aby si vybojovali lepšie podmienky ako my ..
Tu stará generácia podedila byty , domy po starých rodičoch ..to je sveta žiť platiť si len energie. Alebo mať na krku len 20-40 000 hypo....tu mladí sa nikdy už nedostanú k takému bývaniu...jeden starý 3 izbový storočný byt v zaprdenom Senci tu stojí od 170 000 a mladí majú byť šťastní že zarobia horko ťažko 1000 eur?! Veď z toho sa nedá prežiť. Buďme realisti.
Na Slovensku sú najnižšie platy a neporovnatelne vyššie náklady na život...nezávidím mladým ľuďom .

martinna181
autor
19. okt 2024

@apolka77 No nie len mladí, starší tiež majú problém tiež taký istý, veď už nás v niektorých štatistikách predbehli aj Rumuni a napríklad v mojom meste prenájom 1 izbový byt 500 eur a naša rodina v Nemecku, žije v centre v 300k meste a platí 450 eur s energiami a minimálna je 15 v hrubom na hodinu aj ceny potravín, samozrejme služby drahšie, ale tie sa dajú osekať, každopádne, neviem čo sa tu porobilo, ale niečo tu funguje veľmi zle v rámci Európskej únie, nebudem porovnávať Slovensko s Ugandou

lavender94
19. okt 2024

Ti ľudia su platení na základe predajov. Nie každý je typ, že ti dokáže nanútiť chladničku, k tomu mixer, záruky a neviem čo ešte. Niekomu to ide a vie sa tým uživiť, ale na to treba trošku talent. V rámci môjho zamestnania som absolvovala niekoľko workshopov ohľadom komunikácie a predajných schopností, ale aj keď sa snažím nejde mi to. A mám napríklad kolegyňu, ktorá predá aj nemožné a vôbec to nepôsobí vnucujúco.

marhulka13
19. okt 2024

@apolka77 to máš pravdu, v týchto menších predajniach to je slabota, opatrovateľky a sanitari nedoceneni. A kopa iných dôležitých profesii

gab1sol
19. okt 2024

@martinna181 mladí nechcú ísť pracovať - oni za taký plat robiť nebudú, radšej budú doma sedieť. A radšej chce byť každý influencer, nebudú predsa pre niekoho robiť. Hneď chcú zarábať veľké peniaze a bez námahy.

apolka77
19. okt 2024

@gab1sol nie všetci mladí takto zmyslaju. Ja mám 2 deti už dospelé a ani jeden nechce byť influencer. Práveže naopak...a v rodine nemáme žiadneho mladého ako ty opisujes. Ani známych. Práveže v dnešnej dobe veľmi veľa mladých ľudí brigáduje už popri strednej škole. Ja som ročník 77 jednak neboli vtedy možnosti ake nemyslím že dnešní mladí sú lenivsi ako sme boli my. Práve naopak vidia ako mnohí rodičia mukluju a hovby z toho...

apolka77
19. okt 2024

@martinna181 je to bieda ..ono toto celé treba brať komplexne nielen že mladým sa nechce robiť ..to je taká výhovorka. Nehovorím pravdaže nájdu sa všade čo využívajú systém ale viac ako lenivosť je tam že slovensky priemerný plat pokryje čo? Zhltne ho takmer celá hypo či nájom a energie a strava...človek si nemá ani z čoho odložiť na horšie časy. Ak nezdedi nejakú nehnuteľnosť alebo časť z nej kazdy mesiac je jednou nohou bezdomovec. Nebodaj ochorie, stratí príjem môže sa ísť past.

tululu
19. okt 2024

@apolka77 Bojujes proti predsudkom, to je prehraty boj. Ja s tebou uplne suhlasim. Poznam xy mladych ludi, ktory chodia na staze do zahranicia, brigaduju, a ano, vytvaraju si aj youtube kanaly, ale nie len so stupidnym obsahom, ale aj umelecke alebo hi tech oblasti. Ale tak starsia generacia pokracuje v tradici "ta dnesna mladez je nanic", co je ale smutne.

martinna181
autor
19. okt 2024

@apolka77 Je to tak, však vidím svoj príjem a náklady, keby som mladšia a toto myslenie, zostala by som bezdetná aj keď svoje deti milujem, lebo život na Slovensku, ak nemáš talent na čosi alebo konexie je komédia v rámci EU, nebavme sa o subsaharskej Afrike 😁

martinna181
autor
19. okt 2024

@gab1sol Zovšeobecňuješ, sú aj takí samozrejme, takých život naučí, neboj sa, ale hlavne nám treba mladých, ktorí si dupnu a vysmeju sa podnikateľom za ich úbohé platy, nech si robia samy na seba

laurita285
19. okt 2024

@stanulienkat Moja suseda, 35r bezdetná sa vrátila zo zahraničia, kde pracovala ako kaderníčka. Má problém s chrbticou a teda túto prácu vykonávať nemôže. Po návrate na Slovensko, konkrétne do Žiliny si hľadala prácu ako predavačka a napríklad v Exisporte, Pre Spanok a ešte v nejakej predajni núkali doslova 600 eur v čistom a zvyšok si má vraj zarobiť na odmenách tým, že natlačí niekomu daný výrobok. Napríklad v tom Exisporte jej zamestnanci povedali, že tam nemajú šancu získať tie odmeny, max v decembri a januári keď sú veľké obraty.
Toť k tomu :D radšej drôtom do oka ako zarábať 600 v čistom, keď prenájom jednej izby stojí 250€, následne dochádzanie ťa vyjde cca 50 eur :D wtf fakt že toto niekomu príde ok :D

martinna181
autor
19. okt 2024

@laurita285 Hrôza, áno, podobne aj v našom meste Intersport a podobne, chápem, že problém je aj ten, že keď ľudia zarábajú vo väčšine prípadov slabo k nákladom a nie sú tie peniaze v obehu, v spotrebe plus veľká konkurencia napríklad Sportisimo, Intersport, Exi Sport pokope, tak to dusi celú ekonomiku. Celé zle, už aj Rumuni nás za chvíľku predbehnú

laurita285
19. okt 2024

@martinna181 ja hlavne nepovažujem za primerané zarábať 600 eur v čistom a robiť aj víkendy a nemať za ne príplatky. A tiež nepovažujem za ok tie podmienky v akých tam majú pracovať. Zákaz sadnúť si napriek 12 hodinovým šichtám. Robiť záverečku po pracovnej dobe zadarmo a podobné skvosty. :D :D :D

martinna181
autor
19. okt 2024

@laurita285 áno, to isté aj Nay, Okay, Deichmann, nemôžeš si sadnúť, lietaš ako lietadlo, musíš všelijaké ich výstrtky plniť namiesto predávania a podstatných vecí a víkendy preplácajú, ale nejako moc to neurobí a keďže je málo ľudí alebo niekto ochorie, tak krátky dlhý nie je, je len dlhý a dlhší 😂 vlastná skúsenosť

denkabemommy
19. okt 2024

@gab1sol ja som “tá dnešná mládež” a v mojom okolí mám takých kopec aj mladších a ver mi, všetci chceme pracovať, zároveň sme natoľko inteligentní, že svoj čas nepredáme za úbohých 600€… keď budú tieto nižšie pozície lepšie zaplatené, ver mi, všetci sa tam budú hrnúť, ale nik normálny, kto na sebe maká už pomaly od základnej školy sa nenechá zodrať za almužnu, ba dokonca sa tváriť ešte vďačne 🤦‍♀️🙈.. buď rada za “dnešnú lenivú mládež” aj ty sa budeš vďaka ním mať lepšie 😊

obkladac
19. okt 2024

@martinna181 to Rumunsko nás už predbehlo treba sa tam ísť pozrieť, bol som tam pred troma mesiacmi aj ja som pozeral.

martinna181
autor
19. okt 2024

@obkladac No aký su ľudia, takých ľudí volia, taká republika