Prečo radíte ženám hlúposti ohľadom práce?

7. jún 2024

Dobrý večer. Asi tu rozputam hádku ale čo už. Prečo niekedy radite neskutočne hlúposti ohladom prace? Očividne jednoduchsia žienka tu napíše, že pracuje vo vyrobe napr(aj tam sa snou všetci trapia) stažuje sa na plat a vy jej tu napíšete nech si zvyšuje kvalifikaciu a podobne žvasty?Lenže viete , že nie každý má nato mozgovú kapacitu a ti ludia sa v robotach len trápia a kolegovia s nimi? Ja pracujem ako vedúca môj prípad to nie je, ale velakrat som mala pod sebou ženu, ktorá nepochopila ani keď jej človek 10 krát niečo vysvetlil aj tak nevedela urobiť to čo treba a ako treba

mamamasama
7. jún 2024

No pani vedúca. Ty mi tiež neprídeš ako kapacita. 😳

viestta
7. jún 2024

A co by si takej osobe poradila? Uprimne napis co by si takej osobe poradila. Ako taka osoba nakoniec u vas skoncila tak trochu tusim...

vyrovnanaosoba
7. jún 2024

A tebe ako vedúcej je lepšie pracovať s takou, ktorá nepochopí ani na 10x, alebo takou, ktorá vie, čo za prácu vykonáva?

diewcatqoo
7. jún 2024

Pozri, poradit mozeme. A pokial nema kapacitu, tak si tu kvalifikaciu aj tak nezvysi. Myslis, ze kazda jedna si tu berie nejake rady k srdcu? 98% stazovateliek sa len pride postazovat a nic vo svojom zivote nezmeni.

aeruginosa
7. jún 2024

Ja som nic take neradila, ale mozno je to aj tym, ze chcu poradit, pomoct a v zivote sa nestretli pracovne s takymi ludmi a preto nechapu/nenapadne im, ze nie kazdy ma kapacitu alebo ambicie na to si zvysit kvalifikaciu atp…Nemusi byt za tym nutne nic zle podla mna.

basulaak
7. jún 2024

Cloveku na hranici zamestnatelnosti s ktorym je to utrpenie pracovat a ktory sa stazuje na plat naozaj netreba nic radit. To suhlasim. Maximalne tak ist robit primitivnejsiu robotu za nizsi plat ked sa citi ze na to nema.

gribka1
7. jún 2024

To je ako za socíku, vymyslieť ľuďom prácu aj keď je bezvýznamná, len aby niečo robili. Kto, ak by mal vlastnú firmu, by tychto ľudí zamestnal ako ľudomil. Je to smutné, ale je to fakt.

veklipo
7. jún 2024

Slovensko je na tom zle aj vďaka takým “vedúcim” ako si Ty. Dúfam, ze máš viac ako 50r. To by Ta už ospravedlňoval vek

nikaeli
7. jún 2024

A čo by si jej poradila ty?

autor
7. jún 2024

@nikaeli že nech bude rada ,že pracuje a zbytočne nevymysla nad pozíciami na aké nema

nika23t
7. jún 2024

Autorka, súhlasím s Tebou. Sú ľudia a ľudia. Ti, ktori sa snažia a učia sa, zvyšujú si kvalifikáciu, nehľadajú rady na MK. A potom sú tí, ktorí sa len sťažujú a potrebujú počúvať, ako majú na viac atď.

alickapusinka
7. jún 2024

Tak výborne dozvedeli sme sa že nie si trošku jednoduchšia že si trošku viac takých vedúcich ako si TY to len do času. Príde niekto lepšie z vyšším vzdelaním a vedúca byť nemusíš. Nikde nie je napísane že budeš do konca až do dôchodku vedúca. Pochválila si sa pani dokonala a čo teraz. Išlo TI o to aby si sa pochválila náš to nezaujíma. Prídeš mi trošku taká chválenkarka. Normálna žena sa nemá potrebu chváliť a hovoriť o cudzích ženách TY dokonala vedúca.

barborachors
7. jún 2024

teda teba ako vedúcu by som mať nechcela..nedoplo ti, ze možno zle prácu vysvetlujes? Opakovať niečo vie každý, ale vysvetliť veci tak aby to pochopil aj pes, to je umenie a nie každý to vie. Dobrý vedúci by mal vedieť veci vysvetliť a nie sa tu zavzdusnovat ze nemame radiť aby sa človek učil nové veci.

dskjhfdlkdjhl
7. jún 2024

Autorka, Ty dokazes vdaka par prispevkom zistit, ci dotycna ma, alebo nema sancu sa dovzdelat a ziskat lepsiu pracu? Casto sa to neda zistit ani pri osobnom stretnuti, takze by som bola velmi opatrna pri takychto uzaveroch. Mozno by bolo lepsie, keby si sa tiez dovzdelala, aby ta raz nejaka "jednoduchsia" na tom veducom mieste nenahradila😉

majka36912
7. jún 2024

Ja som si nasla na takych ludi svoje paky, na kazdeho platil iny pristup. Niekedy stacilo povedat ,,Ty ma sice pocujes, ale nepocuvas ma, stopni sa na chvilku a vysvetlim ti to este raz". Potom boli ludia, ktorym sa postupy lepsie pamatali, ked sme veci robili spolu, cize na zaciatku som si dala tu namahu, ze sme robili tu istu pracu a popri tom konzultovali, co je lepsie, co pojde rychlejsie, ako dosiahnut rovnaky efekt, ale s nizsou namahou. Niektorym ludom sa veci lahsie pamatali, ak som im to priamo rozpisala na papiere a tie mali vzdy u seba. Ono da sa vselico, ja si myslim, ze je v tomto pripade dobre mat odhad na ludi, pripadne sa ich priamo spytat, ze ako by si to lepsie zapamatali. Ak sa nebavime o pripadoch, ktorym sa robit nechce a 80% casu prokrastinuju v praci, tam je namaha zbytocna.

svetlonos
8. jún 2024

Ty budeš asi riadny skvost teda! Zenam tu ideš čistiť žalúdok, ze rádia zvýšenie kvalifikacie/kurzy. Ved tým zenam niekedy stačí nakopnúť, su možno v zlej situaciu a tu dostanú viac nápadov.
A ty im kvázi hneď povieš, ste blbe a nemáte na to?
A nenapadlo ta, ze tie zeny momentálne nič iné nenašli, doma deti a peniaze im neprsia??
Véd môžu byť schopné tam, kde si zase blba ty!
Toto tak zbožňujem. Ved kazdy je je šikovný na niečo iné. Pokual nezvladas úlohu vedúcej a nedokážeš sa ovládnuť, keď máš nieco 10x vysvetliť, zmen pozíciu.
Poznám ľudí xy vo vedúcej pozicii. Kamaratka mi dokonca volala a pýtala sa na môj názor. Je vedúca dielne. Opisala mi svoje chovanie aj chovanie zamestnancov. Potnam ju dlho, nie je zakerak, ona je fajn clivek. Povedala by som jej ako by som to od nej vzala ako zamestnanec. A ako by sa mi páčilo, keby so mnou jednala.
Ona svoju prácu miluje, pre nich je to len práca za peniaze. Trosku sa na to pozrela inak a poďakovala sa, že ozaj to takto nevnímala.
Co si chcela dosiahnuť svojim príspevkom vlastne?
Opakujem - zeny sa tu snažia v prvom rade pomôcť a nie bezpodmienečne degradovat a zhodit.

svetlonos
8. jún 2024

@majka36912
máš úžasný ľudský prístup 🙂 ludi ako ty by malo byt viac na vedúcich pozíciách.

svetlonos
8. jún 2024

A ešte by som si na tvojom mieste davala pozor na zdravie, s tvojim prístupom k ľuďom.

mantilka
9. jún 2024

Vedúca.s prístupom, že nerad nikomu zvýšenie kvalifikácie. Najlepšia odpoveď, buď rada tam kde si. Sa spamätaj! Tak ako tí čo radia nepoznajú danú osobu, ako si ty dovoľujes generalizovať správnu odpoveď.
Ani tebe by nezaškodilo zvyšovanie vzdelávania vedúcej pracovníčky. Konkrétne soft skills školenie.

muskazlata90
9. jún 2024

A prečo by človek, čo pracuje napr. vo výrobe, nemohol zvyšovať kvalifikáciu? Možno mu práca vo výrobe nejde, ale pôjde mu iná oblasť. Napr. môj manžel po SŠ začínal v jednej stavebnej firme, kde aj doslova kopal kanály. Potom 3r pracoval ako pracovník vo výrobe, tiež mal asi vedúcu ako ty, že ho ešte v skúšobnej chceli vyhodiť. Dajak sa to naučil. Potom sa naštval, rozhodol sa, že si oprávnenie ako elektrotechnik. 3 roky pracoval u súkromníka, aby nadobudol prax, potom si založil živnosť a pracoval sám na seba. Momentálne už ma paragraf 24 ako revízny technik, dobré kontakty a prácu. Niekedy musí aj zakazky odmietať. Kamarátka nedokončila ani SŠ, lebo mala ťažké podmienky doma. Začínala ako brigádnik v McDonald's, postupne sa vypracovala, dorobila si externe maturitu a dotiahla to na floor manažérku 🤷

purple_wolf
9. jún 2024

ako sorry ale to je problem tej jednoduchsej zeny a nie nas alebo tvoj ... taketo zeny chcu radu a dostanú ju, nepozname pozadie a po pravde ani ma to pozadie nezaujima nema dovod ... ked sa clovek niekde trapi tak jedine co moze spravit je zmenit to a to ci je tej zmeny schopny alebo nie je len a len na nom... aj jednoduchsi ludia si nakoniec mozu najst miesto kde budu stastni ale zaklad je vzdy vo vsetkom zaciatok ... takze nevidim jediny dovod preco by to mali byt hluposti a ani neviem kto ta ustanovil aby si rozhodovala nad osudmi doslova kohokolvek okrem seba samej