Dobrý deň,
už dlhodobejšie sledujem brigády a všimla som si, že tieto knihkupectvá (Panta Rhei a Martinus) ponúkajú vždy najnižší plat. Napr.momentálne má Panta Rhei na Profesii 2 inzeráty pre brigádnikov (čašník v ich kaviarni) - Trnava a Piešťany... v oboch 4,4€ na hodinu. Ale nie je to málo? Hlavne v mestách, ako je Žilina, Trnava, Bratislava... veď na každej brigáde už býva zvyčajne aspoň tých 5. Len oni vždy ponúkajú minimálku. Vie to niekto zdôvodniť? Jasné, nie je to tak náročná brigáda ako napr. v Kauflande, ale aj napriek tomu by si podľa mňa ich čašník/pokladník zaslúžil aspoň tých 5€. Ďakujem za názory.
Panta bežne komunikuje na pohovor, že u nich pracujú ľudia, ktorí milujú knihy a robia tam kvôli knihám. Vzhľadom k podľa mňa vysokej fluktuácii to nie je celkom pravda.
Lebo je to lovebrand a ludia su ochotni kvoli tomu pracovat aj za menej.
Najmenej ľuďom dajú a knihy majú najdrahšie. Pred rokom keď som objednala cca 10 kníh tak mi to vyšlo s iným kníhkupectvom cca 20eur rozdiel . Preto uz neobjednavam ani z martinusu ani z panta rhei
" Vie to niekto zdôvodniť?"
To čo je za otázku?😂
To sa opýtaj ich,ako ti to ja alebo hocikto z MK môže zdôvodniť??
No, veď to tak aj v pante vyzerá. Tak neschopných ľudí som ešte nestretla.
V martinuse som ešte problém nemala ale kamaráti tam brigadovali iba počas školy lebo sa im prispôsobovali so zmenami
@kikusenka1 sranda. Raz daaaavno som im to vytkol na facebooku, tie ceny ...odpisali daco v zmysle ze teda aby davali aj ferove platy atd.
@rozculena jasné, to som blbo napísala, išlo čisto len o záujem poznať názor iných 😁
Ved ked mas velky zaujem, tak skus a ked sa ozvu, tak sa opytaj, ci su ochotni ist s platom vyssie, lebo… nieco.
@romino a to som si fakt myslela, že keď sú obe kníhkupectva po celom slovensku tak majú aj lacnejšie knihy a keď som to raz porovnávala tak som zistila ze som sa mýlila... sko chápem ze keď si kúpim alebo objednám jednu knihu tak je medzi iným kníhkupectvom rozdiel max 2 eura ale ide o princíp... preto už tieto 2 obchadzam
A kolko zarabaju oficialne casnici inde? Nemozes porovnavat s brigadou napr v potravinach, lebo ako casnicka mas aj sprepitne (kt samozrejme nezdanujes ani neplatis odvody z neho ani nic).
Dufam, ze beriete v uvahu to, ze maju kamenne predajne, takze do cien knih musia zahrnut platy, odvody, najomne (v nakupakoch extremne vysoke), energie.... Nehovoriac, ze ludia im tam ponicia knihy.. Maju tam mrte zamestnancov. Nezastavam sa, ale to je to iste ako parfumerie. Proste maju vysoke vydaje oproti internetovym parfumeriam. Tam tiez kazdy pride, vystrieka im drahe parfumy atd a potom si to aj tak ludia kupia na nete lacnejsie.
V Martinuse nakupujem rada už len preto, že sa stotožňujem s ich morálnymi hodnotami. A ak je tam nejaká kniha o euro drahšia, nevadí.
@kikusenka1 tak ja ich uz obchadzam davno. Priestory maju pekne, honosne, velke, ... to niekto musi aj zaplatit .. v inych diskusiach ludia uvadzali, ze to vsetok aj vedia, ale ze si radi priplatia, ze im ide aj o ten zazitok.
Inak oboje poskytuju zlavu na kartu typu Euro26. Ak mate deti, tak im viete vybavit taku karticku. Potom je zlava -10% , a uz je to troska blizsie tym eshopovym cenam konkurencie.
Ale klasika - ak niekto ponuka len tak -10% na zaklade nejakej beznej karty, tak uz hned aj podla toho je jasne, ze zakladna cena je nadsadena.
Mne sa tam páči. Je tam príjemné prostredie. Asi by sa mi páčilo tam pracovať. 🤷. Niečo iné je asi v Lidli/Kaufe za pokladňou so sluchátkom na uchu. Ale vo veku, keď sa naháňam za každým eurom, chápem, že pokladňa by dostala prednosť pred tichým a príjemným prostredím kníhkupectva, kde nemusím vykladať ťažké zemiaky na pás a basy s minerálkami. (O zložení zákazníkov ani nehovorím). Teraz, keď mám 40+ a mala by som si vybrať medzi 2 týmito miestami, vybrala by som veru kníhkupectvo 😁.
@romino radšej dám zarobiť menšiemu kníhkupectvu. Na honosnost si nepotrpim , ale na kvalitnú knižku ano 😊
@kikusenka1 su vobec este dake mensie kamenne knihkupectva ? ono tato oblast je "postihnuta" asi tym istym, co aj ine obchody - bezne obchodiky v uliciach, na namestiach ... zanikaju, vsetko sa koncentruje v obch. centrach - kde kraluju taki velki hraci ako, v pripade knih, tito 2 uvedeni. No a potom eshopy.
Kedysi som robila na TPP v Panta Rhei a mzdu som mala skoro minimálnu. Upratovačky v tom istom obchodnom centre zarábali viac.
@romino ano u nás ešte sú z 10 zostali až 2. A knižky ked sa kvôli deťom nedostanem na nákup objednávam tiež z jedného knihkupectva
Dcéra brigádovala v Martinuse dva roky dozadu. 4,0 v BRATISLAVE. Mimo toho otrasné pracovné podmienky. Museli chodiť o 40 minút skôr na "upratovanie" a odchádzali o hodinu neskôr lebo "uzávierka" zaplatené to ale nemali. Fluktuácia ľudí neskutočná. Vydržala tam 2 mesiace. Potom išla brigádovať do obchodu s oblečením 5e na hodinu pekne všetko platené.
Zrejme preto, že nájdu dostatočný počet brigádnikov.