Prečo je skoro každá ponuka práce ASAP?

6. jan 2022

Ahojte, plánujem dať výpoveď v práci, a popritom si hľadám novú prácu. Nechcem byť proste na podpore. No keď pozerám ponuky práce, tak skoro každá má,že nástup ihneď, Asap.
Ja keď dám výpoveď, tak mi začne platiť až od februára a mám 2mesacnu výpovednú lehotu. Keď vidím také ponuky, tak premýšľam, prečo nehľadajú nástup o mesiac, alebo o 2.
To si nechávajú ti zamestnávatelia na poslednú chvíľu to hľadanie? Lebo takto mi už 2 zamestnávatelia volali,že vyhovuje, ale potrebujú hneď :/ tak ma to aj kúsok mrzí.
Lebo neviem teraz či dať výpoveď už radšej teraz, alebo ako? Lebo keď si zavtedy počas tej výpovednej prácu nenájdem, síce ostanem na podpore no ale :/ to noc nechcem ako hovorím.
Čo si myslíte vy?

perdita11
6. jan 2022

Ja mam zas skusenost, ze si firmy na kvalitneho cloveka tie 2 mesiace pockaju 🙂

autor
6. jan 2022

@perdita11 však práve. Tam kde som robila pred koronou, počkali. Prišla korona - výpoveď, a teraz pracujem tam,kde ma to ale že vôbec nebaví. A preto chcem prácu zmeniť, no kúsok mi to takto sťažuje, že vlastne nie som vo výpovednej lehote

perdita11
6. jan 2022

Tak vzdy sa da odist aj dohodou a to kludne aj zo dna na den. Ja by som vsak riesila vypoved iba v pripade, ze mam aj nieco dalsie. Idealne podpisanu pracovnu zmluvu u noveho zamestnavatela.

luccija
6. jan 2022

Ale to často len tak píšu, lebo niekoho vybrať trvá aj tak dlhšie, alebo sa im zamestnanec hodí na PN a potrebujú urgent.Daj výpoveď aspoň niečim začni a uvidíš ..veď prinajhoršom máš nárok na podporu. U muža v práci hľadali recepčnu prihlásilo sa 30 žien na výberové konanie prišlo 6 z toho 2 boli schopné jedna si medzitým našla niečo iné a druha išla na PN.Takze asap niekedy znamena, že aj počkajú, keď im iné nezostane.Vela ľudí ide mesačnou výpovednou..

mogaa
6. jan 2022

ono záleží aj od oblasti v ktorej hľadáš prácu....lebo prácu zoženieš hneď, otázka je akú.....takže ak chceš administratívu a ostaneš bez práce, stále môžeš vziať hoci predavačku a popri to si hľadať iné miesto...ja som to tak naposledy riešila......najskôr som vzala 1prácu nič normálneho sa mi nepodarilo zohnať, potom pred koncom skúš.doby som odišla do ďaľšej práce kde som bola len 1,5mesiaca a našla som si ďaľšiu -tá už vyzerala jfajn ak keď opak bol pravdou, teraz som v ďaľšej druhý mesiac, tu by som aj rada ostala, takže uvidím....nikdy nevieš ako dopadneš počas skúš.doby:wink:toto je štátna správa, plat síce slabý, aj v Lidli majú predavačky viac, ale prac.doba na nezaplatenie a môžem si ráno v klude vypiť kávu😉

mauduska
6. jan 2022

ja som pred rokom dala výpoveď v robote s tým, že ma to tam nebaví a začala som si hľadať prácu ako učiteľka... celý proces bol dosť risk a vlastne zarábam o cca 100 eur menej ako predtým (mám rovnaký úväzok). Ale stálo mi to za to. Jednoducho som si povedala, že ak neodídem, tak sa zbláznim.. tak som dala výpoveď a som fakt rada, že som to spravila. Výpoveď som podala v októbri, v januári som bola bez roboty a vo februári som nastúpila do novej práce.
Držím ti palce, aby sa ti to celé podarilo. 🙂

saja1
6. jan 2022

Priklad- uctovnicka mi da vypoved- ma 2 mesacnu vypovednu dobu. Ja potrebujem niekoho vybrat a zaucit do tych dvoch mesiacov. Preto by som preferovala nastup co najskor. To znamena ASAP. Ak mi pride na pohovor niekto, kto chce dokoncit svoju 2mesacnu vypovednu lehotu, zvazim, ci je to mozne- dohodneme sa ze sa bude zaucat pocas dovolenky vo svojej povodnej praci, alebo ma uz dostatocne skusenosti, alebo to dana funkcia vlastne nepotrebuje. Takze ak je v inzerate napisane asap, neznamena to ze sa nemozes ozvat 🤷‍♀️

janetinka27
6. jan 2022

ja praveze asap nevnimam ako ihned. as soon as possible. a niekedy je possible aj o dva mesiace

amelie2017
6. jan 2022

Ja som sa s tym stretla hlavne na miestach, kde sa zamestnanci casto striedaju. Ze odidu sami uz v skusobnej, popripade ich prepusti zamestnavatel.

dadis
6. jan 2022

ASAP neznamena hned, ale tak skoro, ako to bude mozne

dadis
6. jan 2022

Ja som si hladala pracu a rovno som na pohovoroch hovorila, ze moj aktualny pracovny pomer trva a ze skusim ukoncit pomer dohodou, s nastupom cca o 6 tydnov, ale ze musim ratat aj s moznostou, ze mi nevyjdu v ustrety a nastupim az o 2,5mesiaca. Bolo to ok, nakoniec sa mi podarilo ukoncit pomer dohodou..