Ahojte, vie mi niekto fundovany povedat preco je pre manazerov v korporate lepsie nechat odist zauceneho cloveka kvoli neochote zvysit plat? To im fakt pride lepsie znovu hladat, zaucat? Nestoji ich ten novy clovek aj viac co sa tyka penazi?
korporat nie je medicína, mnohé veci by zvládli aj opice keby vedeli anglicky a ťukať do počítača, na mnohé pozície ľahko a rýchlo zaučia nových muklov
A ten novy dostene vyssi nastupny plat ako mal .povodny zamestnanec :( bohuzial bezna prax...
@kukuk29 ved toto praveze nechapem ze nechaju odist zauceneho cloveka a novy nakoniec dostane vyssi plat len s tym ze nevie este nic.
korporacie maju teraz take spravanie, ze niekedy sa moze stat, ze napr. manazer dostane od vedenia ulohu, ze ma prepustit 10% teamu
a tychto starsich drahsich povyhadzuju a potom nahiruju absolventov (ked si vsimnete vela pozicii je teraz pre studentov, absolventov)
alebo potom jedneho vyhodia a jeden, co tam zostal robi za dvoch😅
Je to ako píše libertine.Kus za kus.
A ešte by som tu dodala, že nový človek vždy dostane viac eur pri nástupe, ako osoba ktorá tam pracuje XY rokov..
Ahoj, v korporáte výška tvojho platu pramálo závisí od tvojho manažéra. Väčšinou na to nemá nejaký výraznejší dosah a musí sa hýbať vrámci mantinelov v zmysle prvého komentu.
Manazer dostane "noty" a podla nich hraje. Keby nehral podla not, vymenia jeho. Aj ten manazer ma svojho manazera, ktory tiez dostal noty... Nic zlozitejsie za tym netreba hladat.
@zara1357 veru novy moze dost viac. na pohovore si povie svoju predstavu a ak to je v mantineloch, tak mu to daju. napr. ak by bol rozsah 1500-2700, starsi zamestnanec ma dajme tomu 1900. vypyta si 2600 a odpoved je, ze o tolko mu naraz nemozu zvysit, lebo politika firmy je, ze jednorazove zvysenie moze byt max o 15% a nema to cim obhajit. ale novy si vypyta 2500, daju mu 2400, je to v rozsahu a vec je hotova.
no ale zase je tam aj ina vec. obycajne ak manazer je presvedceny o tom, ze ten clovek je mimoriadne dobry, tak mu ten plat vybavi napr. zmenou pozicie. ak nie je presvedceny, tak ho necha ist. a este iny pripad je, ze vsetci vedia, ze ten tan zamestnanec je super a kedze je super, tak dostane inde ovela lepsiu robotu. aj manazer vie, ze to nevie preplatit a ze nemoze brzdit karierny rozvoj, tak mu podakuje, zazela vela stastia, ze sice pre firmu skoda ale pre zamestnanca prilezitost, za ktorou treba ist.
@libertine
ano, o tomto som tiez pocula, napr. ze chce ist uz zamestnany zamestnanec v tom korporate na inu poziciu v ramci firmy o "grade" vyssie, ale povedia mu, ze aj ked by sa tam dostal, tak plat mu mozu zvysit maximalne o 20%, co je niekedy menej ako by dostal externý kandidat
tieto praktiky v korporaciach su niekedy pozoruhodne😅
lebo aj v korporate su tabulky od-do na vysku platu pre danu poziciu. ak chce dany clovek viac nez ke ten rozsah, manazerovi sa to nemuso podarit vybavit. dalej byva stanoveny rocny budget na oddelenie pre mzdy a ak sa minie, tak s tym tiez tazko pohnut. alebo povie vedenie firmy, ze sa tento rok nezvysuje a nikto s tym nepohne. dovody su rozne.