Prechod z plného na polovičný úväzok

mickamicka
22. sep 2013

Ahojte, po roku a pol na rodičovskej sa chcem vrátiť do práce ale chcem pracovať len na polovičný úväzok. Koľko %-ný plat si pýtať z plného úväzku? 😎

skeptik
22. sep 2013

Polovicny uvazok = polovicny plat = 50% co tam chces este riesit?

cathy26
22. sep 2013

@mickamicka Ahoj...ja som tiez po MD nastupila na polovicný uväzok a co sa týka platu sa ma nikto nepytal kolko chcem, podpisala som so zamestnávatelom nocu zmluvu, podla tabuliek ( započítané roky, vzdelanie, prax..) mi vypočítali výšku platu, čo sa viac menej rovnalo polovici toho co som zarobila pred MD...takže si myslím, že si asi nebudes moct povedať kolko chces ..

mickamicka
autor
22. sep 2013

@cathy26 a robíš v súkromnom sektore? No ja dúfam, že sa budeme vedieť dohodnúť.. 🙂

cathy26
22. sep 2013

..ja si myslim že to všetko je o dohode medzi vami dvomi..ja teda nerobím v sukromnom sektore, ale ked som uvazovala nad polovičným úväzkom, bola som sa na personálnom pýtať aké su možnosti, podala som si žiadosť a umožnenie zmeny pracovného pomeru a potom to už išlo tak ako som písala vyššie ..držím palce nech ti to dobre dopadne 🙂

eeffka
22. sep 2013

@mickamicka si ma pobavila 🙂,plat dostanes 50% a robotu 70%.

zara13
23. sep 2013

@mickamicka
ja osobne nerozumiem, ked budes pracovat na 50% mas narok na 50% platu. Kolko by si cakala?
predpkladam ze menej nechces ;) a preco by mal chciet zamestnavatel platit ti za polovicnu pracu viac ako polovicny plat?
Este chcem upozornit, ze zamestnavatel nie vzdy musi pristupit na takuto poziadavku, ak mu to nedovoluju prevadzkove dovody, alebo jednoducho potrebuje pracu na 100%, tak to moze odmietnut.
Drzim vsak palce, osobne velmi podporujem rozsirovanie ciastocnych uvazkov.

luksam
26. sep 2013

a prosím Vás ako je to s dovolenkou a mam narok na stravné lístky?dik za odpoved

havana_frost
26. sep 2013

Pri polovičnom úväzku polovica platu a nižšie benefity - napríklad na gastráče pri 4 hodinách denne nemáš nárok žiadny. Takže nie len plat sa kráti, ale aj dovolenka a prípadné ďalšie výhody od zamestnávateľa, u nás napríklad nepatria už zamestnancom pracujúcim na 80% (súkromná firma). Na dovolenku máš síce nárok na 20 alebo 25 dní - ale 4 hodinových, čiže polovica.

bublinaaa1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz